Reklama

Reklama

Byl to tichý muž

  • USA He Was a Quiet Man (více)
Trailer

Bob Maconel (Christian Slater) nesnáší svou práci. Vyčkává na perfektní den, kdy by mohl se vším skoncovat. V šuplíku má připravenou zbraň a 6 nábojů, které jsou přesně rozpočítány pro své cíle. Ve chvíli kdy se rozhodne jednat ho díky náhodě předběhne jeden z kolegů. Ve snaze zachránit kolegyni (Elisha Cuthbert) pro kterou kulka být určena neměla a v otázce vlastního přežití neváhá. Jeho osud se tak během několika vteřin naprosto změní a rázem se z muže, který toho příliš nenamluví stává hrdina... (-dRaGoN-)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tohle byl hodně zvláštní film. Ubožák, kterýho život už nebaví, to chce ukončit a najednou se vše změní, má znovu pro co žít, ikdyž žádná sranda, jak se zdá, to teda nebude. Bohužel byl ale přílíš moc tichý a místo toho, aby se občas pořádně vyřval a dostal to všechno ze sebe, tak...No, příběh byl poutavý, herecky to bylo taky dobře zvládnuté (hlavně Slater), efekty zajímavé (ikdyž v případě těch rybiček spíš rušivé) a pak chvíli před závěrem snímku zvláštní a pro mě nečekaný zvrat, který mě potěšil, bohužel ne nadlouho, protože se z něj vyklubal divný konec, který mě hodně zklamal a moc jsem ho nepochopil (myslím tím, proč to rejža ukončil zrovna takhle). Přesto mě ale těší, že jsem byl donucen nad tímhle snímkem přemýšlet a pár scén (nemyslím tu s Elishou na pohovce ;-) ), jsem si hned zopakoval, abych se ujistil, že dané scény byly mnou správně pochopeny. No, viděl bych to na slabší 4*. Ale u scény, kdy odváží Paula notně společensky unaveného Boba domů, jsem se od srdce zasmál. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

hodně zvláštní a osobitě natočený film,který hodně mate tělem a vyžaduje divákovu pozornost.Osobně sem tichého muže viděl nadvakrát a nejsem si úplně jistý,zda mi někde něco neuteklo a konec mě dokonale zmátnul.Hereckému ansáblu s přehledem kraluje ústřední dvojice.Elisha je stále dostatečně sexy a Christian Slater je ve své roli ušlápnutého úředníčka změněn k nepoznání a zcela určitě předvádí svůj zatím nejlepší výkon.Škoda,že si k jeho postavě divák nedokáže vytvořit nějaký hlubší vztah.Alespoň mě osobně bylo nakonec celkem jedno,jestli se Bob rozhodne tak či onak...60% ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Tak trochu Kafka po americku. Spousta vynikajících momentů, emocionální náboj, skvělý Slater i Cuthbert... prostě parádní psychologické drama. Absurdno bylo dávkováno v přesných dávkách a občas člověka až zamrazilo, jak snadné je sejít z cesty a jak obtížné je poznat, která je vlastně ta "správná". Svým způsobem smutný film, který by vás mohl postrčit k tomu, aby jste se na lidi kolem sebe dívali jinak. Nikdy nevíte v čí zbrani je kulka právě pro vás. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Už dlhšie som zo žiadneho amerického filmu necítil taký nepríjemný pocit z obludnosti samoty a prázdnoty ubíjajúceho kažodenného života moderného človeka. A to tu máme pritom aj odľahčenejšie momenty. Tvorcovia sa ale nebáli vydať ku koncu podľa mňa veľmi nečakaným smerom, pričom som mal v hlave zdanlivo jasno, kam to bude celé smerovať, no nesmerovalo. Prekvapuje ma, že Slater nebol nominovaný na Oscara, za podobné šťavnaté úlohy v nezávislých filmoch by sa na bývalé herecké hviezdy nemuselo zabúdať. Treba vyzdvihnúť až takmer kauffmanovsko-gondryovskú formu. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Námet je naozaj výborný, do popredia vystupuje príbeh človeka, ktorého hodnotu nikto nevie oceniť. Jeho psychické pochody ma nadchli, len som si ich nedokázala užiť....pre mňa z filmu šlo viac protichodných prvkov - na jednej strane výborný námet a myšlienka+ spracovanie, ktoré doslova kazil Slaterov kŕčovitý prejav, ani po takejto šanci u mňa nie je pán herec. Časť príbehu bola naservírovaná naškodu polopatisticky, občas to vyvážila netradičná režisérska vsuvka (ego-zachraňujúca rybka, originálne kamerové zábery, hra s tempom), neskôr si môžme užiť doslova babrácke scény (rozhovor Boba s Vanessou na balkóne, nad nimi prelietavajúce lietadlá). Myslím, že obsadiť Slatera nebola príliš šťastná voľba, Elisha Cuthbert bola naopak výborná. Film si všíma malé osobné tragédie, chytí za srdce, nebyť Slatera, rozhodne uštedrím o hviezdičku viac. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (5)

  • Film byl natočen za 21 dní. (Spidey3)
  • Brandon Trost získal na americkém filmovém festivalu Newport Beach Cenu poroty za nejlepší kameru. (Terva)

Reklama

Reklama