Reklama

Reklama

Byl to tichý muž

  • USA He Was a Quiet Man (více)
Trailer

Bob Maconel (Christian Slater) nesnáší svou práci. Vyčkává na perfektní den, kdy by mohl se vším skoncovat. V šuplíku má připravenou zbraň a 6 nábojů, které jsou přesně rozpočítány pro své cíle. Ve chvíli kdy se rozhodne jednat ho díky náhodě předběhne jeden z kolegů. Ve snaze zachránit kolegyni (Elisha Cuthbert) pro kterou kulka být určena neměla a v otázce vlastního přežití neváhá. Jeho osud se tak během několika vteřin naprosto změní a rázem se z muže, který toho příliš nenamluví stává hrdina... (-dRaGoN-)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Bylo to aktuální kritické společenské drama, psychologický náhled do hlavy tichého, šikanovaného úředníčka - outsidera, v němž potlačovaná nenávist ke světu / kolegům na pracovišti nabobtnala až k nabití zbraně a… Celé se to pak velmi zajímavě, absurdně zvrtlo a vyvinulo v nečekaně naplňující jakoby romanci. Nicméně tady se snímek začínal pomalounku rozpadat do zamotaného, nicmoc říkajícího zmatku. Jinak po filmařské stránce poměrně originální s kvalitními hereckými výkony. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Když na začátku filmu zmáčkne Bob McConel ( Christian Slater ) , hlavou rozbité tanečnice, to červené tlačítko a rozpoutá se , technicky nedokonalé , peklo, řval jsem smíchy. CITÁT : Ryba - Dodělej, co začal Coleman, dodělej, co začal Coleman, dodělej, co začal Coleman....to je fakt hustá ryba. Jo a aby to nebylo tak jednoduché, taky se doma bavím se svýma rybyčkama, no a co ? Nevěděl jsem zda se smát, brečet nebo být překvapený z toho, co tento snímek přináší, ale byl jsem vcelku spokojený a bavil jsem se. ....chtěl jen existovat v našem světě. ()

Reklama

YumiOkami 

všechny recenze uživatele

film se nam snazil ukazat to, ze vetsinou introverti zabiji. ano, bob byl tichy muz, ale to neznamena, ze spacha masovou vrazdu - za jeho chovani hlavne mohla nelecena schizofrenie a antisocialni osobnost. cetla jsem vyjadreni rezisera, kde rekl, jak masovi vrazi by meli spise zabit sami sebe, nez ostatni. a ja si zas myslim, ze by jsme takovym lidem meli pomahat; proc cekat, az neco udela, kdyz muzeme zasahnout ihned? tohle se mi na snimku nelibilo - ostatni zazili bobovo psychopaticke chovani, ale nic neresili. a pak se divili, ze udelal to, co udelal.. — pekne natocene, herecky vykon christiana slatera uzasny. dala bych tomu vyssi hodnoceni, kdyby ta myslenka nebyla tak dementni. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Frank A. Cappello natočil vskutku zajímavé psychologické drama, které ovšem hodně záviselo na momentálním výkonu Christiana Slatera. Ten v některých momentech dokázal skvěle ztvárnit duševního (utlačovaného) „mrzáka“, ovšem měl i hodně slabé chvilky. Ostatní mu zrovna dvakrát nepomáhali a Elisha Cuthbert tu měla na můj vkus až moc málo prostoru. Po herecké stránce si však taky nevedla nejhůř. Tvůrce vsadil převážně na šílenost a chaotičnost zápletky, což se mu povedlo tak napůl. Přece jenom to chtělo vypilovat slabší pasáže, které mě dost nudily. Zvláště pak ke konci filmu. Nicméně některé hlášky a situace (viz zvracení v autě, upřímné zkonstatování jak se dělá rychlý kariérní postup…) mě přece jenom přesvědčily, abych tomu dal lepší průměr, tedy 60%. ()

Flynn 

všechny recenze uživatele

Poněkud dosti zvláštní film, nevím co si o něm mám myslet, start je hodně poutavý a člověka dostane docela povedené maskování CH.Slatera na loosera ve středním věku s vzezřením skoro důchodce. Zahrál to fakt dobře, ale nějak s přibývajícíma minutama mě to začíná svou monotématičností, trochu nudit a ke konci, což asi mělo být působivé jak se ch. začne psychicky ničit mě to dokonce až skoro otravuje, .. Film má hodně dobrý chvilek ale je do doprovázeno zároveň pro mě velmi nudnými pasážemi. jo a btw. Elisha je tady v některých záběrech překrásná .... prostě takový film mezi 50-60% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (5)

  • Brandon Trost získal na americkém filmovém festivalu Newport Beach Cenu poroty za nejlepší kameru. (Terva)
  • Film byl natočen za 21 dní. (Spidey3)

Reklama

Reklama