Reklama

Reklama

Chtěli zažít romantické dobrodružství na Transsibiřské magistrále. Ale romantika se v průběhu cesty vytratila. A místo ní přišlo šílenství a teror s tváří Bena Kingsleyho.  Režisér Brad Anderson se představil publiku především pozoruhodným mysteriózním thrillerem Mechanik s Christianem Balem. A v roce 2008 pak opustil televizní studia, pro něž momentálně pracuje především, a zamířil do království celovečerních atmosférických psychologických thrillerů, které se rozhodně nehodí pro nikoho, kdo trpí fobií z vlaků. Děj jeho napínavého snímku Transsibiřský expres se totiž odehrává právě na kolejích. A ne na ledasjakých.
Jak název napovídá, arénou příběhu se stane Transsibiřská magistrála, po níž se přepravuje milenecký pár, který se tímto nevšedním dobrodružstvím rozhodl zpestřit si cestu z Číny domů. Cílem Jessie a Roye je Moskva a letiště Šeremetěvo, odkud už zanedlouho odstartuje letadlo do Spojených států. Jenže v průběhu jejich pouti začíná být jasné, že dostat se do samotného srdce ruské říše bude možná mnohem těžší, než se zprvu zdálo. Do vlaku totiž krom dalšího, značně podivného páru nastupuje také ruský detektiv Grinko, který zde pátrá po drogách. A právě dvojice Američanů, které hrají Emily Mortimerová a Woody Harrelson, se stane terčem jeho zájmu a posléze i teroru. Teroru, kterému lze jen těžko uniknout, protože všude kolem vlaku je pouze pustina, kde číhá smrt. V roli šíleného despotického ruského vyšetřovatele přichází famózní držitel Oscara Ben Kingsley. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (171)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dokud se napíná nejasnými úmysly členů partnerského kosočtverce, má Andersonův železniční thriller rozhodně co nabídnout (a tím nemyslím jen tajgu), jenže to by se nesměl od okamžiku, kdy Edovi Noriegovi ztuhne něco víc než předpokládal, rozchod kolejí změnit na krimi-drama. Pak už ta dýchavičná mašinka jen koketuje s fraškou a scénáristicky míří tam, kde zítřek znamená včera.. ()

Guzo 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem o úroveň lepší film, ale přesto neni Transsiberian špatný.. Hezké lokace, hezké fotky hlavní hrdinky, jistá autentičnost díky "neprofesionální" kameře i herecké výkony nejsou vyloženě špatné. Ale (a narážim tu na to znova) to nelogické jednání hlavních postav mi už vyloženě leze krkem. Nebudu radši zmiňovat víc, nerad bych kazil někomu dojem z filmu, ale asi se fakt nedočkam něčeho, kde by se lidé v zoufalých situacích chovali jako lidé v zoufalých situacích ;-) ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Road-train thriller, který mě do první půlky dost bavil a udržoval v nejistotě. Již samo prostředí dálkového expresu jedoucího po Transsibiřské magistrále Peking - Vladivostok - Moskva je úžasné. Bohužel od poloviny začíná scénář skřípat a objevuje se v něm hodně děr. například nechápu, proč se hlavní hrdince nepodařilo otevřít ani jediné okno z celého vagonu, když na externích záběrech na projíždějící vlak měla celá řada vagonů okna otevřená nebo pootevřená... atd.. Proč lhala, když by podle mně všechno mohla policii v klidu vysvětlit... I ty ruské metody výslechu Kate Mara ... já si moc iluzí o ruských vyšetřovacích metodách nedělám, ale tohle... ? Škoda moc akčního závěru. Harrelson tu hraje dobrého vláčkového tydýta, Kingsley jako vyšetřovatel byl také celkem uvěřitelný a s Emily bych taky pár dní zůstal v hotelu.... Ale víc než tři matrjošky nedám. * * * ()

rozbris 

všechny recenze uživatele

Z počátku se mi zdálo, že se mě snaží režisér Brad Anderson unudit k smrti. Manželský pár Nasserovi cestují vlakem z Číny do Moskvy a potkávají velmi divné lidi (dalo by se říct pravá tvář Ruska:-]). Ale jakmile se ztratí manžel Roy a ona vystoupí v zapadlém městečku Iliansk, tak děj začíná nabírat obrátky a začíná nebezpečná hra o život. Průměrný krimi thriller o zkorumpované policii spletenou s mafii a proto bych dal 60%. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoci, ale já v tom nic mrazivého či napínavého neviděl. Ale líbilo se mi zvolené netradiční prostředí a sedlo mi to i herecky. Pro Emily Mortimer to byla snad největší role, v jaké jsem jí dosud viděl a u mě obstála na výbornou. Naopak mi nesedla táhlost děje a odfláklý závěr. Za zkouknutí to ale stojí. 55% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (7)

  • Režisér sa z časti inšpiroval svojím životom, keďže ako mladík naozaj Transsibírskou magistrálou cestoval. (U_S_O)
  • Emily Mortimer sa v skutočnosti vie dohovoriť aj po rusky. (U_S_O)
  • Okrem Ruska a Číny prebiehala veľká časť natáčania aj v Litve. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama