Reklama

Reklama

Neznámý signál

  • USA The Signal (více)
všechny plakáty
Trailer 2

Na dveře klepe nový rok a městečko Terminus se pomalu začíná utápět v chaosu, zmatku a anarchii. Všechny možné komunikační kanály se hroutí a z obrazovek televizí, monitorů počítačů a displejů mobilních telefonů začínají proudit do světa podivné obrazy a zvuky. A společně s nezvyklým signálem se všech obyvatel Terminu začíná chápat děsivý amok přerůstající v nelidské vražedné běsnění. Mladá žena Maya původně ničemu kolem nevěnovala pozornost, ale když si uvědomí, že má v zádech dav maniaků včetně vlastního manžela, začíná chápat, že musí něco udělat. A stejně tak její zachránce Ben. Jenže otázka zní, jak v této situaci postupovat. Jistě, nejlepší by bylo zničit zdroj signálu, ale to se mnohem snáze řekne, než udělá. A buďte si jistí, že režiséři David Bruckner, Dan Bush a Jacob Gentry, kteří natočili tento pozoruhodný sci-fi horor společně jako kooperační experiment a rozdělili jej do tří navazujících, přesto zcela odlišných částí, to svým hrdinům rozhodně neusnadní. Paranoia se začíná plížit ulicemi a smrt je nadosah ruky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (132)

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

1000 x jsem si říkal, že se nebudu ohlížet na hodnocení filmů na stránkách CSFD a 1000 x jsem to přesto udělal. Jako vždy se mi to nevyplatilo. Opět dobře hodnocený film a opět to byla hovadina na entou! The SIGNAL neměl s horrorem nic společného! Byla to komedie a ke všemu zmatečná, úchylná a především nudná! Několikrát jsem se kouknul na hodinky a modlil se ať už ta bezduchá slátanina skončí! Má sestra u toho usnula už po 30 minutách, já jsem těch 100 minut protrpěl a věřte mi, že kdybych do toho neinvestoval 12 kč za DVD-R, tak bych to okamžitě vypnul! Už nikdy více "The Signal" a já jen doufám, že THE RUINS (na který se těším) bude lepší! ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý a dosť divný film. Je rozdelený na akési tri časti a v každej sledujeme jednu postavu a dej okolo nej. Smutné je, že každú túto časť točil iný režisér a tak aj kvality jednotlivých segmentov sú rôzne. Zatial čo sa v prvej polhodinke film uberá výhradne skvelou katastroficou atmosférou, druhá čast je čistá horror-comedy a posledná polhodinka film zabrzdila a pokazila celkový dejom z filmu. Vymyslené to bolo fajn, gore sa mi páčilo a čierny humor bol zábavný, ale posledných 10 minút ubralo filmu dosť vela... škoda toho. Ale na 70% to je určite. ()

Reklama

drackula 

všechny recenze uživatele

Film je rozdelený na tri dejovo síce súvisiace celky, avšak kvalitatívne je každý niekde úplne inde. Hneď prvý nám prináša to najlepšie, keďže s jednoduchou dokonalosťou vystihuje beznádejnosť situácie ktorá nastala. Na minimálnom priestore sa zoznamujeme s besniacou anarchiou a bez zbytočných okolkov sme tak konfrontovaný s katastrofickým scenárom s minimálnymi pozitívnymi vyhliadkami. Druhá časť však žánrovo úplne preskočila. Prerod z katastrofickej atmosféry do miestami až blbého absurdna je moc surový a silený. S niektorými vtipmi sa až moc tlačilo na pílu a výsledný efekt je tak dosť rozpačitý a pre mňa osobne dosť veľkým sklamaním. Záverečná časť je niekde medzi. Ťaží najmä z chaosu, ktorí majú hlavný hrdinovia v hlavách a ktorí máme možnosť skrz nich aspoň trochu prežívať a pochopiť. Ak mám ohodnotiť jednotlivé pasáže jednotlivo - I. 90 % II. 50 % III. 70 % Celkovo mi to teda vychádza na 70 % ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kdyby si aspoň páni režiséři řekli, jakého žánru se budou držet, ale proč by to dělali i přes jejich minimální režijní kvality. To by však nebyli oni, aby nepředvedli jednotématické a monotónní představení, v kterém je brakovost a vzhled ala nejlevnější video s ruční kamerou IN. Napodruhé pro mě nekoukatelné snímek, který mě znechutil svou nelogičností, nesmyslností a snahou vypadat chytře, protože si vzal na paškál tak úžasné téma jako ovládání lidí pomocí moderních technologií. Humor, který je tam strčen jako sekyra do břicha žáby působí nevkusně, absurdně a pro mě otravně. Někdo by se tady měl podívat třeba na Shaun of the Dead, aby pochopil co znamená správně namixování komedie a hororu v dokonalém poměru a zábavnosti. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Dost povedené. Film je rozdělen na tři části, přičemž každá je od těch dalších dost odlišná. První má dobrou apokalyptickou atmosféru, druhá je prostoupena značně černým humorem, ze třetí na vás dýchne mrazivá a brutální paranoia. Děj sledujeme (převážně) z pohledu zmagořilých postižených, což je vcelku zajímavé. Zdejší vražedníci, u nichž je zachována schopnost myslet, jsou pěknou a originální alternativou k tupým zombíkům, a díky nim působí film svěže a nepředvídatelně. The Signal sice bez problémů drží pohromadě, ale nemůžu se zbavit dojmu, že kdyby byl natočen jaksi celistvěji, byl by výsledek ještě o trochu lepší (zvlášť přechod z beznadějné apokalypsy do černé komedie se mi zdál dost zbrklý). Tak za to strhávám jednu hvězdičku, ale spokojen jsem velmi. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno