Reklama

Reklama

Terkel má problém

Trailer 2

Obsahy(1)

Pozor – tento film není pro děti!!! Bláznivá komedie o tajné lásce, ”psychovrahovi”, železných tyčích, kanapi a přátelství na zkoušku. Terkel je žákem základní školy. Trochu slaboch, ale jinak ok. Terkel nemá snadný život. Jeho psychopatický strýc Stewart právě napadl dva ostré hochy z Terkelovy třídy, Nigela a Saki. A co uděláte, abyste odvedli jejich pozornost z myšlenek na pomstu? Začnete si dobírat ošklivé děvče z vaší třídy, Tlustou Doris.... Ale kdo by si pomyslel, že ona vyskočí z okna? Že začnete dostávat smrtelné výhrůžky, že nový učitel a milovník zvířat, Justin, nemá tak úplně čisté svědomí, jak by se čekalo, a že vlastně nic není, jak se zdá? Alespoň ne pro Terkela... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (352)

Bajda 

všechny recenze uživatele

Myslím, že posoudit Terkela je celkem oříšek a zdejší různorodé hodnocení je toho jasným důkazem. Je to jednoznačně o prioritách diváka a o tom jak vám styl filmu sedne. Jelikož jsem na film kouknul až teď (2008 - tj. 4 roky po premiéře), nemůžu si odpustit srovnání s Gymplem Tomáše Vorla. Téma je totiž úplně stejné - film je o současných dětech školního věku (v Terkelovi, narozdíl od Gymplu, je to 6. třída) a o celé naší společnosti. Podobně jako Gympl jde v podstatě o sociální sondu do života nastupující generace. Toto vážné téma se schovává za žánr komedie a snaží se díváká kromě zamyšlení nad tématem i pobavit pomocí parodovaní hlášek současné mládeže ("hustejch týpků" :-) ). V obou filmech se to někdy daří líp, někdy hůř, ale celkově je to ucházející. Sprosťárny podle mě v tomhle případě nejsou samoúčelné, jak tady někteří píšou. Takhle 90% školní mládeže vážně mluví a navíc...sprosťárny se přece "samoúčelně" používají i v reálném životě. Co se týče formy, jednoduchá animace mi ze začátku vadila (občas to vážně vypadá jako starší počítačová hra), ale v průběhu filmu jsem si zvykl. Nefunguje to sice tak dokonale, jako u South Parku, ale to bych chtěl moc. Na konec bych ještě rád vyzdvihnul český dabing. V 95% se na filmy dívám v originále a vždycky je to lepší, nicméně u Terkela se dabing vážně povedl a songy, kterými je film prokládán jsou přeloženy dokonale, volně a nasmál jsme se u nich nejvíc. I když je naprosto nefér přidat hvězdičku za dabing, který s původním filmem vlastně nemá co dočinění, nemůžu si pomoct. 3+1* :-) ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Co si o tomhle danimáku myslet? Animace dost těžko strávitelná, ale rozhodně propůjčuje snímku punc originality, srandovní chvilky střídají nudné pasáže, slabší písně výborné kousky... Většina postav je ale docela zajímavá (Terkelovi rodiče v první řadě :-)) a mnohé gagy jsou stejně povedené jako originální (třeba smůla malé Terkelovi sestřičky). Když nad tím teď přemýšlím, rád bych si ho pustil ještě jednou - a to je dobrá indície. Poctivé tři kusy, tedy... A Marek Eben by měl víc dabovat... 60% ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Vlastně moc nechápu, proč si čeští producenti dali tu práci s dabingem a distribucí tohoto filmu. Slabá animace by mi ani tak nevadila, ale problém je, že v 75 minutách je toho k zasmání opravdu málo. Film je sice úsměvný, ale ne vtipný. Hlavní pozornost tak na sebe paradoxně strhává mnou vždy zatracovaný dabing. A to by asi být nemělo. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Tak srovnávání se Southparkem hodně scestné. Příšerně sprostý a dost drsný, ale to může bavit fakt jen někoho dost jednoduchýho. Zábavný byl jen Terkelův strejda, jehož sprosťárn a saďárny byly aspoň originální. Pak už bylo zajímavé jen téma šikany a vyrovnání se s ní a hlavně scéna s tlustou Doris. Jinak ale kde nic tu nic. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Deštěm se šíří SARS! Patrně se někdo v Dánsku zamiloval do South Parku, patrně někdo, kdo to neměl v hlavě zcela v pořádku. Scénárista musel být úchyl, jiné vysvětlení je jen těžko možné. Příliš lacině hrubé, vulgární, nesmyslné, aby to bylo vtipné (nebo aby to bylo cokoliv jiného). A jak píše Gr!mReefer chvalozpěvy o originálním znění - dost možná, ale anglická verze je až na písničky naprosto strašná. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (19)

  • Během scény ve třídě, kdy třídní učitelka vykládá o výletě, je možné si všimnout, že Terkelova ruka projede židlí. (ČSFD)
  • V originálním znění herec Anders Matthesen nenamluvil jenom hlavní postavu Terkela, ale také dalších 11 osob. (HappySmile)

Reklama

Reklama