Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poté, co se homosexuální vedoucí katedry historie Russ (Jason Cottle) dozví o smrti své matky, rozhodne se vrátit do svého rodného přístavního městečka. Zde se setkává se svojí milovanou sestrou (Cara Buono) a přáteli ze školy (Tori Spelling, Scott Patrik Green). Je také konfrontován se svým otcem (Dennis Kleinsmith), reverendem lokálního hnutí New Age, který stále neakceptoval synovu sexuální orientaci a s obdivuhodnou naléhavostí se dožaduje další generace potomků. Russ postupně zjišťuje, že v městečku se děje něco zvláštního a vše, včetně matčiny smrti, má spojitost s otcovým náboženským hnutím. Z několika důvodů se rozhodne zdržet, aniž by měl jen tušení, co se blíží. (TobRieper)

(více)

Recenze (8)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tvůrci se nechali inspirovat H.P. Lovecraftovou knihou "The Shadow Over Innsmouth". Ten by se však asi divil, co dokázali filmaři stvořit z jeho skvostného díla za paskvil. Už jsem si zvykl na to, že většina filmů se prostě nemůže rovnat knižním předlohám, ale některým se povedlo alespoň částečně se jim přiblížit. Tady to ovšem byla téměř stominutová nuda, která nám ve své první polovině nenabídne absolutně nic zajímavého a nebýt těch několika snových (nočních můr) záblesků, tak jsem u toho vytuhl. Místo hrátek s atmosférou a napětím nadupaných scén jsem se dočkal jakéhosi rodinného dramatu, kde měli postavy potřebu si vyříkat všechny staré křivdy, kdy ženská znásilní teplouše a při které divák stále ještě s napětím očekává, kdy to na něj konečně tajuplné městečko vybalí. Místo toho se musíme spokojit s několika pěknými záběry na lední medvědy v „akvárku“ a překrásným mořem. V hlavě mi neustále šrotovaly otazníky, cože děsivého se skrývá v minulosti, ale na odpověď si musíme počkat až do závěrečné zhruba dvacetiminutovky. Ne „honění“ dvou chlapců pod molem, to opravdu nebylo záživné. Teprve potom si snad Dan Gildark uvědomil, že vlastně točí horor a konečně se objevila i malá dávka napětí. Ta však byla opravdu nepatrná a někteří se toho zřejmě ani nedočkají. Ti šťastní co u toho neusnuli, však ani tak spokojení určitě nebudou. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Protahovaná nuda. Jedna strašidelná scéna a pár pěkných záběrů film z podprůměru bohužel nevytáhne. ()

Reklama

Pan.Antonin odpad!

všechny recenze uživatele

Člověk se těšil na velkého chapadlovitého boha a dostal po Dagonovi další zpracování Stínu nad Innsmouthem. To jsem ještě nečetl, takže jej s předlohou nemohu srovnávat. Ale určitě nebude tak nudná a nehororová podívaná (minimálně mnou zmiňované španělské zpracování nebylo). Tady jsem se dočkal snad jediné trochu strašidelnější scény, místo hororu člověk sleduje jakési nudné vztahové drama, které ani není nějak moc dobře zahrané. A tak aspoň doufá, že se tam podobně jako v Dagonovi titulní monstrum objeví, není tomu tak. Abych jen nekritizoval, režiséra a scénáristu musím ocenit, protože dal na youtube film volně k dispozici, k tomu přidal také verzi s vlastním komentářem. Těžko říct, jestli si na ní někdy v budoucnu najdu čas, protože samotný film je fakt hodně špatný. ()

Spielbergo 

všechny recenze uživatele

Bohužel další film, jenž je urážkou Lovecrafta. Jak jinak pojmenovat nesmyslné a utahané "dílo", jež je naraženo na kostru Stínu nad Innsmouthem (pokolikáté již?). Náročný divák zde nalezne vše, od klasického tajemství rodu Marshů, přes homosexuály, Donnu 90210 až po Ropáky. Čtete dobře, to vše a mnohem víc. Jediné čím mě film zcela uchvátil a zachránil se od odpadu, jsou přenádherné přírodní scenérie a úchvatné záběry pobřeží bičovaného stále rozbouřeným mořem. Lepší exteriéry jsem od Pána prstenů neviděl. O to horší je fakt, co s tak neuvěřitelně úchvatným prostředím, plus s představiteli Marshů otce a syna, kteří jsou pro mě oba úžasně charismatičtí, dokázali filmaři udělat - či spíše neudělat. Film je tak bohužel, víc než co jiného, důkazem naprosté neschopnosti a zřejmě i naprosté neúcty k Lovecraftovu odkazu, z něhož se bez hlubšího smyslu (a bez úspěchu) snaží čerpat myšlenku. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama