Reklama

Reklama

Než někoho pohřbíš, ujisti se, že je opravdu mrtvý! Manželky jsou vždy nespokojené. Té Clintově se hnusil venkovský život a rozhodla se spolu se svým milencem Cortem k návratu do víru velkoměsta. Jenže v cestě jim stojí nejen Clint, ale i nedostatek peněz. Za pomoci malé lahvičky jedu se tedy rozhodnou zabít dvě mouchy jednou ranou. Jenže život skýtá nejedno překvapení a to největší proradné milence teprve čeká. Ne nadarmo se říká, že pomsta nejlépe chutná podávaná za studena... (Řitka video)

(více)

Recenze (91)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

no každej sme nějak začínaly že jo:-D průměrný thriller,který má s hororem pra málo společného.téma i děj nabízeli spoustu možností,nějaké totální psychické deptaní od znovu obživlého manžela,jenže režisérsky se všechny možnosti totálně utopili,zničen byl moment překvapení i hororová podstata věci,škoda no.spíš podprůměrná záležitost. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Nejspíš průměrné, možná s občasnými náznaky béčkovitosti. Vše je to však promícháno ve vhodném poměru, vkusně a líbivě, že mě to zaujalo a místy i pobavilo. Poutavé scény a dost dobrá hudba. Výskyt klišé jsem předpokládala, ale k mému poznatku jich nebylo příliš. Byly zde, ale tak jednoduše a přitom chytře zapracovány do celkového kontextu, že se mi ve výsledném dojmu skoro zcela vytratily. Jennifer Jason Leigh je kočka a Tim Matheson se svým slušným charisma dobře zvládl roli "odkopnutého" manžela, navracejícího se zpod země. Zakončení filmu je sice několik minut před koncem docela jasné, ale i přesto se mi líbilo. Jen škoda, že je narušeno drobnou nelogičností. Celý snímek je obohacen pár humornými hláškami, které pobavily:) "On měl ke dřevu vždycky zvláštní vztah. Možná byl nejšťastnější, když si tahal třísky z prstů", "Stejně by to nemělo cenu. Je to bordelářka", "Člověk si něco naplánuje, každou maličkost, a potom přijde nějakej pošuk a začne si hrát na stěhováka." ()

Reklama

Diamant odpad!

všechny recenze uživatele

Pomsta nikdy nie je správnym riešením! Keď hlavný hrdina Clint uväznil vinníkov v pivnici, mal ideálnu príležitosť ich odovzdať spravodlivosti. Okrem toho vo filme narážame aj na logické problémy. Keď žena svojmu mužovi leje jed do pohára, bolo to stvárnené tak, že skôr si to mohol všimnúť ako nevšimnúť. Šerif príde vyšetrovať nečakanú smrť a nevšimne si na zemi prázdnu nádobku od jedu? Keď šerif stretne v závere filmu pri hrobe Clinta, nespozná ho? Veď sa kamarátili, chodili spolu na ryby! A ak ho spozná, prečo mu to nepovie, prečo ho nezoberie do väzby? ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Tak to je super. Hore nás čaká Jason a dole Cujo.“ Tak z tohto som Darabonta necítil ani omylom. Ľudia ho majú (ZELENÁ MÍĽA, MAJESTIC) radi, ale robia dve chyby: pokladajú ho za „vážneho“ režiséra a myslia si, že jeho celovečerným debutom bolo VYKÚPENIE Z VÄZNICE SHAWSHANK. V skutočnosti odjakživa miloval horory (napísal scenár k NOČNEJ MORE V ELM STREET 3, SLIZU, Branaghovmu FRANKENSTEINOVI a MUCHE II, mal cameo v Carpenterových UPÍROCH, 2007 režíroval HMLU) a celovečerne debutoval v skutočnosti už v roku 1990 - televíznymi POCHOVANÝMI ZAŽIVA (krátkometrážne potom debutoval kingovkou THE WOMAN IN THE ROOM z roku 1983, vďaka ktorej začalo jeho priateľstvo s Kingom). Bohužiaľ, hoci som rád, že som si POCHOVANÝMI ZAŽIVA "doplnil vzdelanie", pokojne by som sa bez nich zaobišiel. Začiatok sa dá, ale potom divadielku začne dochádzať logika (SPOILER jed jedného uvedie do kómy a druhého zabije? SPOILER), herecké výkony sú nevýrazné (aj Jennifer Jason Leighová). No najviac ma nepríjemne zaskočilo, že snímka, avizovaná ako plnokrvný horor, je v skutočnosti skôr pseudo-mysterióznym trilerom s mizerným dejom, prehnanou dĺžkou (vzhľadom na slabú zápletku), bizarným „prestavaným“ finále a čudnou poslednou scénkou na cintoríne. Keby táto nudná kravina bola 45 minútovou časťou „Príbehov zo záhrobia“, bola by to lepšia. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Celovečerná režijná prvotina Franka Darabonta. Na to, že ide o hororovo ladený thriller, natočený pre televíziu, to celkom ujde a filmu nemožno odoprieť zopár zaujímavých momentov, aj keď nápad s prebudením sa v rakve nebol nijak novátorský - s touto myšlienkou sa už desať rokov pred Darabontom pohrával napríklad Lucio Fulci. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • John Carpenter v komentáři k filmu Upíři (1998) říká, že byl Frankem Darabontem požádán, jestli by se neujal role řidiče náklaďáku. John odmítl s vysvětlením, že by hrál jedině postavu, která někoho zabije, nebo postavu, která bude v posteli s krásnou ženou. (facojurka)

Reklama

Reklama