foto

Tim Matheson

  • nar. 31.12.1947 (70 let)
    Glendale, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tim Matheson je americký herec, režisér a producent, který se narodil na Silvestra roku 1947 ve městě Glendale v Kalifornii ve Spojených Státech. Je podruhé ženatý, poprvé to bylo s kanadskou televizní a filmovou herečkou Jennifer Leak. V současnosti už čtvrt století žije se svou druhou manželkou Megan Murphy, se kterou má tři děti.

Mathesonova herecká kariéra začla již v jeho 13-ti letech účinkováním v seriálu WINDOW ON MAIN STREET z produkce americké televizní stanice CBS. Od roku 1964 daboval animované seriály JONNY QUEST a SPACE GHOST a zahrál si také po boku slavného Henry Fondy ve filmu TVOJE, MOJE A NAŠE. V 70tých letech účinkoval v řadě televizních seriálů a westernů. Matheson si také zahrál po boku dalších hollywoodských hvězd jako je Kurt Russell v televizní seriálu THE QUEST, John Belushi ve filmu ZVĚŘINEC ČASOPISU NATIONAL LAMPOON či Mel Brooks a Anne Bancroft ve filmu BÝT ČI NEBÝT.

V roce 1989 se Matheson stal spoluvlastníkem právě časopisu National Lampoon, který koupil společně s Danem Grodnikem právě když se magazín dostával do finanční krize, po dvou letech ho však zase prodal. Účinkování v seriálu THE WEST WING mu vyneslo dvě nominace na cenu Emmy. Tim se také pustil do režírování a jeho rukama prošlo více než 15 filmů a seriálů. Jeho zatím poslední počin bylo režírovaní pilotního dílu seriálu COVERT AFFAIR, který měl preiéru v roce 2010 v USA. V současnosti je jeho hlavní náplní režírování seriálu THE GOOD GUYS.

Lukáš "Ruuzha" Růžička

Herecká filmografie

Filmy

2018 6 Balloons
The Etruscan Smile
2017 Jumanji: Vítejte v džungli!
Magical Christmas Ornaments (TV film)
2016 Zabít Reagana (TV film)
2015 Last Chance for Christmas (TV film)
2009 Body Politic (TV film)
Prci, prci, prcičky: Kniha lásky
Za nepřátelskou linií 3: Kolumbie
2008 Nájemný vrah (TV film)
2007 Maximální rychlost
World According to Barnes, The (TV film)
2006 Nenapravitelná (TV film)
Prince, The (TV film)
2004 Zrazení Krista (TV film)
2003 Cesta úspěchu (TV film)
Měsíční záliv (TV film)
Where Are They Now?: A Delta Alumni Update
2002 Máma stávkuje (TV film)
Sexy párty
2001 Druhé líbánky (TV film)
Wolf Lake (TV film)
2000 Jackie (TV film)
Jít za hlasem srdce (TV film)
Pekelný roj (TV film)
Tajemství (TV film)
Šupák
1999 Druhá šance
Na milost a nemilost (TV film)
Taková normální holka
1998 Forever Love (TV film)
Hra na schovávanou (TV film)
O potrhlém skřítkovi
Rescuers: Stories of Courage: Two Families (TV film)
1997 Noci s ďáblem (TV film)
Pohřbeni zaživa (TV film)
1996 A na Vánoce přišla láska (TV film)
Bradyovi 2
Midnight Heat
Pohřbená tajemství (TV film)
Program likvidace (TV film)
Unfinished Affair, An (TV film)
Černá ovce
1995 Fast Company (TV film)
Jonny Quest Versus the Cyber Insects (TV film)
Smrti se postav čelem (TV film)
1994 Když spravedlnost spí (TV film)
Terč podezření (TV film)
1993 Kořeny zla (TV film)
Oči z ložnice (TV film)
Relentless: Mind of a Killer (TV film)
Shameful Secrets (TV film)
Trial & Error (TV film)
Vraždící posedlost (TV film)
1992 Pohyblivý písek: Není úniku (TV film)
1991 Jednou se vrátí (TV film)
Tak už dost, Frede!
Žena, která zhřešila (TV film)
1990 Joshuovo srdce (TV film)
Pohřben zaživa (TV film)
Sluneční hrozba
1989 Body Wars
Littlest Victims, The (TV film)
Nevinné lži (TV film)
Nikki and Alexander (TV film)
Závodní horečka
1987 Warm Hearts, Cold Feet (TV film)
Čarodějka z Bay Cove (TV film)
1986 Slepá justice (TV film)
1985 Fletch
Můj život milence (TV film)
1984 Best Legs in the 8th Grade, The (TV film)
Boj na řece
Dům Páně
Impulse
1983 Být či nebýt
Listen to Your Heart (TV film)
1982 A Little Sex
1979 1941
Dreamer
Gang jablkových knedlíků opět zasahuje
1978 Almost Summer
Zvěřinec časopisu National Lampoon
1977 Hemingway Play, The (TV film)
Mary Whiteová (TV film)
1976 Captive: The Longest Drive 2, The
Dlouhá dobytčí stezka (TV film)
Quest, The (TV film)
War Widow, The (TV film)
1975 Last Day, The (TV film)
Runaway Barge, The (TV film)
1974 Remember When (TV film)
1973 Magnum Force
1971 Hitched (TV film)
Lock, Stock and Barrel (TV film)
Owen Marshall, Counsellor at Law (TV film)
1969 How to Commit Marriage
1968 Tvoje, moje a naše
1967 Divorce American Style
Mystery of the Chinese Junk, The
1966 Thompson's Ghost (TV film)

TV seriály

2018 Dobrý boj (TV seriál)
Day 492 (S02E13)
Day 457 (S02E08)
Day 436 (S02E05)
další epizody (4)
2017 Sněží! (TV seriál)
2016 Motiv (TV seriál)
Chronologie bolesti (S04E12)
2013 Status: Nežádoucí (TV seriál)
Psychological Warfare (S07E07)
2011 Doktorka z Dixie (TV seriál)
Status: Nežádoucí (TV seriál)
Dead to Rights (S05E12)
2010 Status: Nežádoucí (TV seriál)
Out of the Fire (S04E17)
2 miliony dolarů (S03E13)
2008 Status: Nežádoucí (TV seriál)
Dvakrát objednaná vražda (S02E08)
Vincentův svět (TV seriál)
Obchod s ohněm (S05E04)
2005 Threshold (TV seriál)
2004 Justice League Unlimited (TV seriál)
2002 Breaking News (TV seriál)
Dva z Queensu (TV seriál)
Two Thirty (S04E24)
2001 Wolf Lake (TV seriál)
1997 The Legend of Calamity Jane (TV seriál)
1993 Padlí andělé (TV seriál)
1991 Charlie Hoover (TV seriál)
1988 Just in Time (TV seriál)
1982 Tucker's Witch (TV seriál)
1977 What Really Happened to the Class of '65? (TV seriál)
1976 How the West Was Won (TV seriál)
The Quest (TV seriál)
1971 Owen Marshall: Counselor at Law (TV seriál)
1967 Samson & Goliath (TV seriál)
1966 Space Ghost and Dino Boy (TV seriál)
Summer Fun (TV seriál)
1965 Sinbad Jr. (TV seriál)
1964 Jonny Quest (TV seriál)
1962 The Virginian (TV seriál)
1961 Window on Main Street (TV seriál)
1960 Insight (TV seriál)
1959 Bonanza (TV seriál)

Dokumentární

2015 Drunk Stoned Brilliant Dead: The Story of the National Lampoon
2005 Mise na Měsíc 3D
2003 VH1 Goes Inside (TV seriál)
1999 Telling the Story of Us (TV film)
1998 John Belushi: The E! True Hollywood Story (TV film)
Sam Kinison: Why Did We Laugh? (TV film)
Yearbook: An 'Animal House' Reunion, The
1996 The Making of '1941'
1990 Horror Hall of Fame, The (TV film)
1984 Making of 'Up the Creek', The (TV film)
1982 Nature (TV seriál)

TV pořady

1999 The Late Late Show with Craig Kilborn (TV pořad)
1989 The Pat Sajak Show (TV pořad)
1976 Battle of the Network Stars (TV pořad)

Režijní filmografie

Filmy

2011 Criminal Behavior (TV film)
Divoká karta (TV film)
2009 Za nepřátelskou linií 3: Kolumbie
2008 Opravdový příběh hollywoodské hvězdičky (TV film)
2006 Nenapravitelná (TV film)
1999 V tajných službách (TV film)
1997 Pohřbeni zaživa (TV film)
1995 Smrti se postav čelem (TV film)
1994 Nebezpečný rozkaz (TV film)

TV seriály

2017 Posedlý pomstou (TV seriál)
Off Side (S01E03)
2016 Lucifer (TV seriál)
Sweet Kicks (S01E05)
Lovci zločinců (TV seriál)
Paralela (S05E11)
2015 Poslední loď (TV seriál)
Nejsou to fámy (S02E03)
2011 Kravaťáci (TV seriál)
Jdi po něm (S01E07)
Myšlenky zločince: Chování podezřelých (TV seriál)
2010 Město ztracených (TV seriál)
Polda a polda (TV seriál)
V utajení (TV seriál)
Pilot (S01E01)
Status: Nežádoucí (TV seriál)
Friends and Enemies (S04E01)
2009 V těle boubelky (TV seriál)
Status: Nežádoucí (TV seriál)
Přátelé a rodina (S03E01)
Menší zlo (S02E16)
Myšlenky zločince (TV seriál)
Síla tradice (S04E13)
2008 Status: Nežádoucí (TV seriál)
Dvakrát objednaná vražda (S02E08)
2007 Bionická žena (TV seriál)
Status: Nežádoucí (TV seriál)
Porušená pravidla (S01E07)
Heuréka – město divů (TV seriál)
Vím, že nic nevím (S02E08)
2006 Myšlenky zločince (TV seriál)
Následky (S02E05)
2005 Just Legal (TV seriál)
Vražedná čísla (TV seriál)
Závada konstrukce (S01E04)
Odložené případy (TV seriál)
Škodolibost (S02E17)
2004 Odložené případy (TV seriál)
Rudá záře (S02E08)
Nebezpečná čtvrť (S02E01)
Druhý příchod legendy (S01E17)
2003 Situace: Ohrožení (TV seriál)
1982 St. Elsewhere (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace