Reklama

Reklama

Epizody(5)

Obsahy(1)

Zahrada je nezapomenutelný loutkový film o zahradě, partě kluků a zlém kocourovi, od tvůrců úspěšných animovaných příběhů o dvou medvědech, kteří se potkali u Kolína nazvaném Pojďte pane, budeme si hrát. Svou zvláštní imaginativností a tajemností připomíná v jistém smyslu dětský horror. (oficiální text distributora)

Recenze uživatele honajz k tomuto seriálu (6)

Zahrada (1974) 

Už samotná Trnkova předloha je vynikající, poetická, s mnoha úletovými nápady (celá pasáž o namyšlené mouše třeba, nebo nakonec i velryba), vtipem. Loutkové zpracování dotváří dokonale tuto poetiku včetně herců, kteří klukům (kocourovi, slonům, trpaslíkovi, velrybě) propůjčili hlas. Snivé a někdy i tajuplné. Jako dětské sny a hry. ()

Milovník zvířat (1974) (E01) 

Něco jako prequel k Zahradě už s kluky, kde se dozvíme, jak to bylo s velrybou a jak s kocourem a proč zdivočel. Liší se to však pojetím. Není to poetická pohádka, spíše černohumorná tragikomedie pro dospělé s hořkým koncem. Je to spíše o životě, než o dětských snech. I když o nich trošku také - respektive o tom, že dětské sny by měl mít člověk i v dospělosti. ()

O té velké mlze (1975) (E02) 

První z příběhů o zahradě s klukama. Zpočátku mystický a tajuplný, záhadný, se zajímavou atmosférou, a přitom dětsky poetický a hravý. ()

Jak ulovit tygra (1976) (E03) 

Veselý a hravý díl, kde interakce mezi kluky a kocourem hraje největší roli a je zdrojem nejlepších vtipů. Vynikající jsou i dětské úvahy a „logické“ myšlenkové postupy kluků. ()

Velryba - Abyrlev (1977) (E04) 

Konečně se kluci dostali k mystické velrybě! Ale jaké je jejich zklamání - samou učeností zblbla, aniž by si to uvědomila. Mnozí intelektuálové jsou podobní. Tenhle díl stojí na oněch potrhlostech a písničkách zpívaných obráceně. ()

O myších ve staniolu (1977) (E05) 

Myši a raci ve staniolu a pokus kluků léčit kocoura, který je ale zase převeze - spousta neodolatelných dialogů, ti kluci jsou výborně nadabovaní. ()

Reklama

Reklama