Reklama

Reklama

Epizody(5)

Obsahy(1)

Zahrada je nezapomenutelný loutkový film o zahradě, partě kluků a zlém kocourovi, od tvůrců úspěšných animovaných příběhů o dvou medvědech, kteří se potkali u Kolína nazvaném Pojďte pane, budeme si hrát. Svou zvláštní imaginativností a tajemností připomíná v jistém smyslu dětský horror. (oficiální text distributora)

Recenze (72)

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Pojar a jeho zahrada plná překvapení. Loutkové postavičky a jejich menší příběhy. O myších ve staniolu (1977), Velryba - Abyrlev (1977), Jak ulovit tygra (1976), O té velké mlze (1975), a Milovník zvířat (1974). / Viděné epizody *5.dílů / Zhlédnuté vše ( Hodnocení: 8/10 ) ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Odkaz československého animovaného filmu třetí čtvrtiny minulého století zůstává nedotčen. Jedinečná úroveň animace, pozoruhodné generační seskupení režisérů, animátorů, kameramenů, herců-animátorů, výtvarníků vytvořilo v srdci Evropy oázu, jejíž svéráz dodnes nevybledl. Něžnou hravost, biedermaierizující idyličnost, v níž ani zlo nepostrádá zpětnou vazbu úmyslu a touhy být včleněn do společnosti těch, kteří si tak rádi hrají, lze jen těžko postihnout slovy. Pojarova ZAHRADA patří nesporně k dílům nejzdařilejším a stále živým. Pro všechny děti od 5 do 90 let. ()

Reklama

kockodan 

všechny recenze uživatele

Můj absolutně top nejoblíbenější dětský seriál. Tenkrát jsem ani nechápal, že se jedná o sérii něčeho. Prostě když tahle parta kluků a jeden záludný, prohnaný a nečestný kocour byli na obrazovce, mé dětské srdce zaplesalo! Toužil jsem jako dítě někdy někde takovou zaradu najít! Absolutní špička české televizní tvorby pro děti! Doposud nepřekonaná! ()

MaMitti 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější seriál, když mi bylo pět a chodili jsme na něj se školkou na promítání...byl tak jinej, tajemnej, kouzelnej, dětskej...Bylo to přesně to, co jsem jako dítě chtěla prožívat a co jsem si v duchu s klukama užívala. S dojemnou radostí v srdci zjišťuji, že Zahrada neztratila nic ze své tajemnosti a laskavé dobroty ani dnes a že i dnešní děti (ve smršti nejrůznějších animovaných pseudopohádek) stále tak silně oslovuje jako kdysi mne....ne kdysi, oprava, mne doteď...:-) ()

Haller 

všechny recenze uživatele

Tenhle film ze srdce zbožňuju. Nikdy nezapomenu, jak jsem coby dítko zíral s očima doširoka otevřenýma na to, co za tajemství se vynoří v tajemné zahradě. Jednička českého animovaného filmu, provázaného s dabingem výborných herců. Kocourův nevybíravý slovník vůči narušitelům klidu: "Vy knedlíci, vy lívanci,... uličníci!!!!" zůstává jednou provždy. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • V seriálu byly použity čtyři animační postupy: papírková animace (celý první díl), loutková animace, poloplastická (styl, jakým byl natočen seriál Pojďte, pane, budeme si hrát (od r. 1965)) a nakonec kreslená ve snových bublinách. (Landauer)
  • Ve mnoha epizodách je klika na dveřích do zahrady ze záběru z dálky vlevo, ale při bližším záběru je vpravo. (willda)

Reklama

Reklama