Reklama

Reklama

12 podmínek k dědictví

  • Česko Poslední dárek (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jason se domníval, že jeho dědictvím bude spousta peněz. Leč dostalo se mu obrovského překvapení...
Film podle bestselleru "The Ultimate Gift" od Jima Stovalla. Tento příběh vysílá odrostlé důvěřivé dítě Jasona Stevense na dlouhou cestu poznání, kdy musí nalézt odpověď na jednu zásadní otázku: jaký je vztah mezi bohatstvím a štěstím? Jason měl velmi jednoduchý vztah ke svému neuvěřitelně bohatému otci, Howardu "Redovi" Stevensi. Nenáviděl ho. Žádné důvěrné rozhovory a vřelá obětí, jen cinkání spousty studených mincí. Takže Jason tak nějak předpokládal, že čtení otcovi závěti bude jen další peněžní transakcí, jenž mu umožní žít nerušeně dál hýřivým životem, na který byl zvyklý. Ale Red mu místo toho zanechal něco úplně jiného. Připravil pro něj plán, skutečnou zkoušku životem. A sice 12 úkolů, kterým Red říká "dárky". Každý z nich Jasona svérázným způsobem zkouší a všechny dohromady ho změní navždy... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (207)

jajsemja 

všechny recenze uživatele

I přes to jak předvídatelný je scénář a jak "dojemné" jsou scény v tomto filmu si ode mě zaslouží vysoké hodnocení. Film, který ukazuje, že něco není za nic, že když člověk něco chce, tak pro to musí něco udělat. Dá se říci, že tento film je i krásnou motivací pro lidi, kteří chtějí něčeho dosáhnout a nemusí to být nutně peníze, i když jsou v podstatě v dnešní době všechno. Režiséra neznám, snad natočí i další úspěšný kousek. ()

Petulka88 

všechny recenze uživatele

Aby bylo jasno, tohle je kýč toho nejtvrdšího kalibru. To bych byl ještě ochotný zkousnout. Děj se celou dobu vleče víc než pověstný týden před výplatou. Na to jsem si už u dnešních filmů docela zvyknul, takže s tím už tak trochu počítám dopředu. Co jsem ale neustál byla malá Emily, tedy element, který by měl diváka u tohoto filmu dojímat. Mě ale kazil dojem z celého filmu. Těžko si dokážu představit, že by přibližně desetiletá holčička dokázala vypouštět do světa hlášky o tom, jak si jsou dva lidé ve světě předurčeni a řadu podobných nesmyslů. Vůbec se Emily chová naprosto nepřirozeně, je za každou cenu roztomilá v každé scéně, navíc měla být asi i vtipná, mě z toho ale bylo spíš trapně. A aby toho nebylo málo, tak její herecká představitelka přehrává jak to jde. Nechápejte mě špatně, 12 podmínek k dědictví není špatný film. Jen má pár drobných mušek a jednu pořádnou desetiletou masařku. Na víc než na 3* to u mě není. ()

Reklama

Loki_Six 

všechny recenze uživatele

"When I achieved my dreams, it was like going home to a place I'd never been before. You don't know that feeling, do ya? The first few gifts I've given you have been practical - show up, do this and do that - and then the gifts started needing you to provide input. They needed intuition. Still, your average person is too weighted down. Jason, you need to be free, free to dream. You need to come up with a dream then act on it." ()

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Milá rodinná komédia cez slzy, kde ale príbeh nabáda k riešeniu už od začiatku. Ale u takéhoto typu filmu to nie je prekážka. Skôr mi trochu vadilo, že tu nie je nič nové. Potenciál sa vystrieľa zbytočne v polovici filmu a následne už len človek dopozerá priemerný film. Nič to, ako rodinný film určite áno, ale len ako priemer v tejto kategórii. Vtiahnutie do deja: *** Humor: ** Dramatičnosť: ** Romantika: * ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„ JASONE, UDĚLAL JSEM MNOHO CHYB OHLEDNĚ NAŠÍ RODINY, ALE MYSLÍM, ŽE TOBĚ JSEM UBLÍŽIL NEJVÍC. JEDINÝ ZPŮSOB, JAK TO MŮŽU NAPRAVIT, JE NEDÁT TI NIC...“ /// Veskrze optimistickej příběh o převýchově bohatýho (lenošnýho) fracka. Občas se zasměju, občas uroním slzu.... je tady totiž dost citovýho vydírání. A vlastně je to takový celý dost kýčovitý... Myslím, že dneska se už takhle filmy netočej... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu „The Ultimate Gift“, kterou v roce 1999 napsal Jim Stovall, neznám. 2.) Chtěl bych získat rodinu. 3.) Každej den bojuju v parku o lavičku. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Starostu si zahrál Patrick McCrory, který je skutečným starostou města Charlotte. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v americké Severní Karolíně ve městě Charlotte. (Terva)

Reklama

Reklama