Reklama

Reklama

Když Jenna (Keri Russell), servírka ze zapadlé jižanské restaurace, zjistí, že je se svým nemilovaným mužem těhotná, není to zrovna důvod k radosti. Mateřství nikdy neplánovala a její nemajetný, žárlivý a dětinský manžel Earl (Jeremy Sisto) pro ni sám o sobě představuje už dost velkou zátěž. Jenna má zpočátku pocit, že je všechno ztraceno a její sny o lepším životě jsou v troskách. Pak ale do města přijede pohledný doktor (Nathan Fillion) a zamíchá kartami. S podporou a láskou kamarádek a kolegyň (Adrienne Shelly a Cheryl Hines) z restaurace Joe's Pie Diner se Jenna rozhodne předvést své pekařské umění, které ocení především sám majitel podniku - Joe (Andy Griffith). Poté sebere odvahu k tomu, aby se osamostatnila a začala žít podle svých představ. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (115)

Nathalie 

všechny recenze uživatele

IndieAmerican Pie. Další vypečený kousek z nezávislé trouby, tentokrát nikoliv pouze v přeneseném smyslu. Zavražděná filmařka Shelly vypráví příběh o klaustrofobickém ponoru těhotenstvím ženy v sevření tyranského slabocha, její zákonného chotě, s občasnými průduchy ve formě záletného gynekologa. Keri Russell v úloze ženy na útěku exceluje, vtipné dialogy a smysl pro pointu završují komické situace. Je to vtipné, leč neveselé, hravé, zejména hudba občas přiškrtí a povolí opratě vyprávění a psychoanalýza pomocí dortíků má něco do sebe /a do žaludku/ Komedie je to jen na povrchu. Jedna nenásilná jízda autem ve společnosti lidské zrůdy dokáže zvednout žaludek strachem i hnusem. Jako byste se dívali na uvězněného ptáčka v kleci, kterak ustrašeně lomcuje mřížemi a touží uniknout svému vězniteli. A ten netuší, že mu dal možná tu nejsilnější zbraň. ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Tak za prvé, samotné vymýšlení koláčů je nápadité a zábavné :) Za druhé Keri Russell je pro tu roli jak stvořená. Skvěle rozpačitý vztah mezi doktorem a pacientkou, je prostě kouzelný. Pokud se jedná o atmosféru a život s manželem, tak s ní opravdu soucítím a přidává to na vážnosti. Ale jinak mě to vůbec nenudilo... bylo to příjemný film s neutrálním příběhem... Jedním slovem - MILÉ :) ()

Reklama

ladko 

všechny recenze uživatele

Tie charaktery boli síce vykreslené dosť čierno-bielo, ale osobne mi to neprekážalo a rád som pristúpil na hru režisérky(a vlastne aj scenáristky a herečky v jednej osobe) - Adrienne Shelly - škoda jej, talentu mala zjavne na rozdávanie... Romantika fungovala na výbornú, takisto humor. Veľmi príjemný film... ()

Magneto 

všechny recenze uživatele

Milujem filmy ako tento...Toto je pre mňa vrchol filmového umenia. Najlepšie a najefektívnejšie filmy sú tie, ktoré sú obyčajné a človek sa vie do nich vcítiť. Tento film to dokázal a z plátna bolo doslova cítiť voňu koláčov, pomocou ktorých hlavná postava popisovala svoje emócie a ľudí okolo seba. Jednoduché príbehy ako tento sa dívákovi zalezú pod kožu a zanechaju v ňom príjemný pocit a možno aj niečo na zamyslenie...Krása, krása, krása...Keri Russell a Nathan Fillion sú už len čerešničkou na torte. Podľa mňa jeden z najvydarenejších kúskou tohoto roka. ()

Rosana 

všechny recenze uživatele

Ten film mě nějprve otravoval svojí těžkostí a nestravitelností, podivnou kamerou, dlouhými záběry a šílenými hereckými výkony, ale dohromady to tvoří jakýsi celek, kdy nic z toho není chybou. Není to klišé komedie o tom, jak se dva zamilují a od začátku filmu je vám jasné, že budou spolu do konce života. Tenhle film klade mnohem víc otázek a ukazuje mnoho lidských příběhů, myšlenek a prožívání. Jenom škoda, že milá režisérka už nenatočí žádný film :( ()

Galerie (24)

Zajímavosti (7)

  • Film byl do kin distribuován do kin pod falešným názvem Broken Dishes. (slatkac)
  • Nápad na pětiminutová rande, kterých se zúčastňuje Dawn (Adrienne Shelly), vychází z režisérčiných zkušeností. (Matty)
  • Příjmení lékaře Pomatter je kombinace tří jmen oblíbených hráčů týmu Yankees Adrienne Shelly. (slatkac)

Reklama

Reklama