Reklama

Reklama

Dobrodružství legendárního hrdiny, jehož skutečné jméno je Diego de La Vega, muže vzdělaného, bohatého a vznešeného. Ale jen málo je těch, kteří ví, že Diego je také onou tajemnou postavou v černém, která brání ty méně šťastné... hrdina, kterého všichni znaji jako ZORRA. Děj začíná, když se Diego de la Vega, syn vojáka Alejandra de la Vegy, seznámí s okouzlující Esmeraldou, mladší dcerou nebezpečného Fernanda Sáncheze de Moncady. Ona je mladá a silná žena, která se nechová v souladu s pravidly své vrstvy. Esmeralda ukradne srdce Diegovi, ale jeho lásku neopětuje, protože je bláznivě zamilována do tajemného muže, kterého poznala za zvláštních okolností, a který oblečen celý v černém si nechává říkat "El Zorro". Netuší, že Diego a Zorro jsou ta samá osoba. Uběhne mnoho času, než se Esmeralda dozví, že všechny ty noci strávené v náručí svého tajemného milence, tráví vlastně v náručí samotného Diega de la Vegy. Diego bude muset z lásky k Esmeraldě překonat řadu překážek, aniž by prozradil své tajemství. Mezi jinými i Renza, mužného a hrdého cikána, který se stane Zorrovým věčným rivalem. (..Lucas..)

(více)

Zajímavosti (11)

  • Seriál měl původně začít příjezdem Diega de la Vegy/Zorra (Christian Meier) ze Španělska do Los Angeles, nakonec to však tvůrci změnili (s tím, že Zorro je již v Los Angeles „zavedený" hrdina) a do L.A. přijíždí hlavní hrdinka Esmeralda (Marlene Favela) se svou rodinou. (fiLLthe3DD)
  • Seriál je též známý pod neoficiálními názvy Zorro: La telenovela a Zorro: La novela. (fiLLthe3DD)
  • Postavu Zorra vytvořil v roce 1919 americký spisovatel Johnston McCulley. Scénář zpracoval venezuelský spisovatel Humberto "Kiko" Olivieri, fanoušek seriáluZorro (od r. 1957). V tomto seriálu má navíc jedna z postav Humbertovo příjmení Olivieri. (fiLLthe3DD)
  • Práva na vysílání byla prodána do 43 zemí světa. (fiLLthe3DD)
  • Natáčení započalo 8. listopadu 2006 v Bogotě. Dále se filmovalo například ve Villa de Leyva, jenž svým vzhledem připomíná koloniální vesnici. Celé natáčení probíhalo v Kolumbii. (fiLLthe3DD)
  • Píseň "Amor gitano" nazpíval Alejandro Fernandez spolu s Beyonce. Jelikož ovšem Beyonce neumí španělsky, naučila se vždy jen část textu, kterou následně zazpívala. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama