Reklama

Reklama

Jiří Suchý: Malé kotě

(hudební videoklip)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Hudební / Animovaný
Československo, 1962, 3 min

Obsahy(1)

Jiří Suchý zpívá píseň Malé kotě z pásma Zuzana je zase sama doma. Krom kvarteta tanečnic mu sekundují animovaná koťata. (Snorlax)

Recenze (17)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Malé kotě, spalo v botě. Nehas, co tě nepá, nepálí. A my jsme kotě spáti v botě po robotě necha, nechali. To, co kotě poví ti jedním pohledem, to my ani slovy povědět nesvedem. Věř, že ko-tě, co spí v bo-tě, to tě po-tě, to tě po-tě-ší. Hoši a děvčata, pěstujte koťata. Země je kulatá, místa je tu dost. Kotě je solidní, nervy nám uklidní, nebudem nevlídní a hned nás přejde zlost. Á, malé kotě, spalo v botě, nehas, co tě nepá, nepálí. A my jsme kotě spáti v botě po robotě nechali. Hoši a děvčata, pěstujte koťata. Země je kulatá, místa je tu dost. Kotě je solidní, nervy vám uklidní. Nebuďte nevlídní, hned vás přejde zlost. **** ()

Reklama

Mertax 

všechny recenze uživatele

Malé kotě, mňau mňau, spalo v botě, mňau mňau... Totálně nejlepší písnička dua Suchý & Šlitr + povedený klip = 100%. (A tím důvodem není jen to, že mám úchylku na kočičí citoslovce:) ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Raritka. A zároveň snad jeden s prvních klipů. Klip sám o sobě je černobílý, v popředí stojí Jiří Suchý s nějakými tančícími dívkami a zpívá a v pozadí jsou kreslená koťata která chvílemi úžasně také zpívají. Podle známé písničky z divadla Semafor "Malé kotě". Výtvarník: Miroslav Štěpánek, animace: Boris Masník. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Od dětství mne bavilo, když malé kotě, haf haf, spalo v botě, haf haf a já nemusel hasit ani to, co mne pálilo, natož to, co mě nepálilo. Klip jsem viděl až mnohem později a musím konstatovat, že animovaná koťata byla skvělá, že zařazení tanečnic do klipu jsem nepochopil (nicméně nic proti nim) a že Jiří Suchý byl za mlada zábavný chlapík. ()

Zajímavosti (2)

  • Tento televízny klip musela Československá televízia na želanie divákov neustále opakovať. (Raccoon.city)
  • Do scény, kdy koťata zírají na televizi jako přimrazená, je bylo nutno strčit na chvíli do lednice. Autorem nápadu, který by byl dnes jen těžko realizovatelný, byl režisér Svitáček. (sator)

Reklama

Reklama