Reklama

Reklama

Ong bak 2: Pomsta

  • Thajsko Ong Bak 2 (více)
Ukázka z filmu 2

Obsahy(1)

Thajsko, 15. století, království Ayutthaya. K moci se přes mrtvoly dostává jeden z generálů a tak se vysoce postavený aristokrat, který se snaží generála zastavit, rozhodne poslat sveho syna Tinga (Tony Jaa) do bezpečí pryč z království. Ale i tam ho přisluhovači generála najdou a Tinga při utěku zajmou otrokáři. Díky své odvaze a odhodlanosti k boji zapůsobí na skupinu bojovníku, kteří přišli otrokáře odstranit a ti ho vezmou mezi sebe. Ting začíná trénovat bojová umění a brzy se pouští na cestu pomsty, která bude krvavá a plná mrtvol... (Devun)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 2

Recenze (232)

H34D 

všechny recenze uživatele

Ještě před závěrečnou akcí jsem si říkal: "Tři hvězdy a víc ani ťuk", ale posledních 20 minut jsem sledoval doslova s otevřenou pusou. Ong bak 2 zčásti vzdává poctu klasickým čínským bojovým filmům a ve zbytku povyšuje atraktivitu bojových scén na maximum. Obsah je podřízen formě a forma je podřízena stylu. Stylu efektního bojového umění, extrémní akrobacie, úžasné obratnosti a celkové ladnosti pohybů. Občas nejsou některé kousky ani tak účelné, jak jednoduše divácky efektní. Vše je navíc docela přehledné, bez přílišného střihu, je vidět, že protagonisti skutečně umí. Opět jen škoda toho nezvládnutého a nezajímavého děje, jenž tak tak drží scény pohromadě a zejména jehož emocionální momenty opravdu nefungují. 7/10 ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Tony Jaa dovršil svou cíleně budovanou image „thajského Bruce Leeho“ a vytvořil dílo, které už mistr bojových umění sám nedokázal finalizovat. "Ong bak 2:Pomsta" je Jaaova „Game of Death (ve smyslu původního Leeho konceptu, nikoli dehonestujícího paskvilu Hra smrti splácaného po mistrově smrti). Zatímco konkurenční thajské bojové filmy se zaměřují na absurdní zápletky a prvoplánové oslovování diváků, Jaa vytvořil dílo, které atrakci soubojů pojímá sofistikovaně a důsledně. Ong bak 2: Pomsta představuje díky skloubení kontaktní choreografie a intenzivně fyzického stylu nový vrchol v rámci svého žánru. ___ Více v recenzi na Rejže.cz. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Příběh mě zpočátku prakticky nezajímal, staral jsem se o to kdy konečně Tony Jaa zase někoho hezky pokope. Je fajn že zatímco u starých Chanovek jsme čekali na jeden ultimátní úder celý film, Tony nám je tady servíruje na požádání. Až si toho už někdy divák přestává vážit a to se vlastně dostávám k hodnocení. Kdybych viděl jako první tohoto Ong Baka neváhal bych jej vynášet do nejvyšších sfér, ale když má člověk tu možnost porovnávat, a já tak činím, musím přiznat že minulé filmy mě dostaly více. Hlavně ta akce v nich byla prostě ještě větší. On Tony Jaa je herec v uvozovkách. Namluví toho asi tolik jako Arnold v Terminátorovi 1 a příběh není taky zrovna žádné eňo ňuňo. 50% ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Na naše DVD přichází už podruhé film, kterému se dostává přídomku Onk Bak II., byť ani tento díl není vůbec pokračováním úspěšné jedničky (už kvůli tomu, že se odehrává o pět staletí dřív :)) Tony Jaa si vyzkoušel, že není dobrým režisérem, ale nepochybuji o tom, že je jedním z nejlepších současných bojových choreografů a možná nejlepším filmovým akčním borcem. To, co provádí v tomhle snímku je stejně neskutečné, jako když proskakoval mezi skly před šesti lety. Onk Bak 2 doplácí v zásadě na dvě věci. 1. Snaží se být historickou freskou, což vyznívá spíš směšně a soustředěnost na banální vyprávění odvádí diváka od toho, co od filmu pravděpodobně čeká. 2. koncentruje akci na několik málo míst, namísto rovnoměrné distribuce. Závěrečná dvacetiminutovka je sice našlapaná až na půdu, ale tolik boje v jednom kuse zkrátka otupuje pozornost. Ale na druhou stranu, od filmu jsem očekával v prvé řadě skvostné souboje a těch se mi dostalo. Míšení bojových stylů (od Japonska (iaidó), přes Čínu (wu shu) až po jihoasijské speciality (barmský a thajský box) je velmi osvěžující (ačkoli právě to je jeden z důvodů výsměchu historickým reáliím) a nic zajímavějšího v této oblasti za minulý rok nenajdete. Těším se na příště. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Na režijní prvotinu, kterou vytvořil Tony Jaa to zase tak špatné nebylo ale jedná se pouze o průměr, to co je však kámen úrazu, tak to je příběh a scénář. To je opravdu slabota. To ale není zase nic tak extra překvapivého, jelikož v předchozích filmech s hercem Tony Jaa jsme nic jiného ani nedostali. Tady jde opět spíše o ty souboje, (mimochodem Tony Jaa tu dostává pěkně do zubů) a je to celé odehrané v zablácených exteriérech s často šermířskými souboji, což nemusí každému sednout. 50% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Pro potřeby natáčení byla za 25 milionů bahtů postavena replika starověkého khmerského chrámu nazvaného „Prasart Nagara“. (Raztubyl)
  • Scénář je založen na nízkorozpočtovém akčním filmu Ai Noom Saraphad Phid (Man of a Thousand Poisons), který spolu natočili Tony Jaa a Panna Rittikrai někdy v devadesátých letech. Ten se však nikdy nedočkal zveřejnění, protože po té, co tvůrci odeslali natočený materiál do laboratoře k vyvolání, dozvěděli se, že je expirací zničený a nic se z něj již nedá zachránit. (Raztubyl)
  • Když podstupuje Ting (Tony Jaa) zkoušku z boje, tak se utká také s mužem s copem. Při úklonu po zápase má muž cop přehozený přes rameno, ale v dalším střihu už ho má vzadu na zádech. (Duoscop)

Související novinky

Tony Jaa zešílel. Definitivně?

Tony Jaa zešílel. Definitivně?

02.06.2010

Dejme si trochu bulváru. Koneckonců, tohle zní jako prima námět na životopisný film. Znáte Tonyho Jaa. Thajský drtič kostí, novodobý Bruce Lee, chlápek, v jehož filmech údery opravdu bolí. Každé… (více)

Reklama

Reklama