Reklama

Reklama

Novinářka Marisa Tomei proměnila city chladnokrevného zabijáka Johna Cusacka ve skutečnou lásku...
Do země, která je rozervaná občanskou válkou, přijíždí Brand Hauser "odstranit" veškerou konkurenci olejářské společnosti, jejíž hlavou je náhodou bývalý viceprezident Spojených států a jejíž moc se právě rozšířila natolik, že zemi prakticky velí. Jeho úkolem je odstranit ropného magnáta Omara Sharifa, uspořádat veletrh, vdát mladou popovou hvězdu, okouzlit jednu novinářku a pak jí zachránit z rukou teroristů. Postupem času se ale v Brandově cestě za úspěchem objeví problémy, oba jsou převlečené právě za něžné pohlaví. Přijíždí totiž do Smaragdového města v utajení jako garde slavné arabské teen-zpěvačky Yonicy. Tahle dračice se nebojí po Brandovi vyjet, ale ten není na malé holčičky. Mnohem víc se mu líbí Marisa Tomei, novinářka, která brzy promění city chladnokrevného zabijáka ve skutečnou lásku. Ta ale jaksi nekoresponduje s primárním cílem... Ke svému terči Omarovi se Brand sice dostane, ale na konec ho nezabije a zachrání Marisu z rukou teroristů, kteří ji unesli. Na zahájení veletrhu nastane chaos, Brand zjistí, kdo mu vlastně dlouhou dobu dával cíle akcí a hlavně to, že Yonica je ve skutečnosti jeho malá, před lety unesená dcera. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (140)

AntiasKing 

všechny recenze uživatele

Dějově trošku zamotané a druhá polovička filmu už byla celkem nudná. Na druhou stranu byla zde dost dobrá hudba, která dodávala scénám šťávu a výborný John Cusack. Když sledujete něco jako "Přátele", tak vám najednou všechny ostatní vtípky v jiných filmech přijdou ohrané a dost slabé, ale kdybych tohle viděl dřív asi bych se dost zasmál (ale to vlastně těžko když je to 2008)...60% ()

Mashak 

všechny recenze uživatele

Tak to bylo něco. Už chápu, proč tomu dá někdo 5 hvězd a někdo jednu. Naštěstí pro mě, já patřím k těm, kterým se tohle zvláštní dílko líbí! Příběh tu je, no, prostě nějaký příběh tu je. Ale ty absurdity, kterých je všude kolem spousta mě prostě bavily. A to ani nemluvím a skvělém výkonu Joan Cusack! Fakt divný film. ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Já ti ani pořádně nevím, o čem to bylo... tož někdy v budoucnu, se kurva všech států zmocnily mocné korporátní společnosti, které "vytvářejí" války, samozřejmě v rámci dobra, budoucích investic a taaak... No a do toho "zabiják" (nekompromisní, to znamená bez mrknutí oka) dlaždič John Cusack a ta jejich US girl Hilary... no nevzpomenu si, o čem to bylo, alkohol je sviňa, nebo to bylo filmem?! ach jo... 3/10 ()

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Bohužel musím říct, že takovou blbinu už jsem dlouho neviděla. Většinu času to nemělo hlavu ani patu a když už se tam něco jako příběh začalo formovat, tak to byla taková blbost, že člověk musel jenom zírat se zdviženým obočím. Proč měl John Cusack tento film zapotřebí opravdu nechápu. Hilary Duff se zde sice zbavila image hodné holčičky z teen komedií, bohužel ale byl tenhle film větší blbostí než by pro dospělého diváka mohly být všechny její filmy dohromady. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ona by to byla i geniálně absurdní politická satira se žhavým tématem, nebýt tam rodinné záležitosti a romantického motivu. Ty to tak trochu poslali do kytek. Na druhou stranu mi docela sedl Cusack, tanky polepené reklamou, taxikář-terorista a řada dalších věcí, takže hodnotím veskrze pozitivně, ačkoliv se nemohu zbavit pocitu promarněného potenciálu. 65% ()

Galerie (17)

Zajímavosti (10)

  • Letadlo An-12B, které je vidět na začátku a konci filmu, vlastní Bright Aviation Services se sídlem v Sofii v Bulharsku. Spolu s některými dalšími bulharskými nákladními letadly bylo kvůli bezpečnosti vypovězeno z operací v Norsku, Islandu, Švýcarska a Evropské unie. (HappySmile)
  • Dárková taška společnosti Tamerlane obsahuje autobiografii od "Oh, you know who" (Ó, ty víš kdo) nazvanou "How I Conquered the World and Dealt with Issues with my Father" (Jak jsem porazil svět a vypořádal se s problémy, které jsem měl se svým otcem). (HappySmile)
  • John Cusack se o film začal poprvé zajímat, když četl v roce 2004 článek Naomi Klein "Baghdad Year Zero". (HappySmile)

Reklama

Reklama