Reklama

Reklama

Novinářka Marisa Tomei proměnila city chladnokrevného zabijáka Johna Cusacka ve skutečnou lásku...
Do země, která je rozervaná občanskou válkou, přijíždí Brand Hauser "odstranit" veškerou konkurenci olejářské společnosti, jejíž hlavou je náhodou bývalý viceprezident Spojených států a jejíž moc se právě rozšířila natolik, že zemi prakticky velí. Jeho úkolem je odstranit ropného magnáta Omara Sharifa, uspořádat veletrh, vdát mladou popovou hvězdu, okouzlit jednu novinářku a pak jí zachránit z rukou teroristů. Postupem času se ale v Brandově cestě za úspěchem objeví problémy, oba jsou převlečené právě za něžné pohlaví. Přijíždí totiž do Smaragdového města v utajení jako garde slavné arabské teen-zpěvačky Yonicy. Tahle dračice se nebojí po Brandovi vyjet, ale ten není na malé holčičky. Mnohem víc se mu líbí Marisa Tomei, novinářka, která brzy promění city chladnokrevného zabijáka ve skutečnou lásku. Ta ale jaksi nekoresponduje s primárním cílem... Ke svému terči Omarovi se Brand sice dostane, ale na konec ho nezabije a zachrání Marisu z rukou teroristů, kteří ji unesli. Na zahájení veletrhu nastane chaos, Brand zjistí, kdo mu vlastně dlouhou dobu dával cíle akcí a hlavně to, že Yonica je ve skutečnosti jeho malá, před lety unesená dcera. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (140)

bakeero 

všechny recenze uživatele

Začne to jako bláznivá satira a parodie. Postupem to přejímá vážnější a vážnější notu, aby se to na konci zase vrátilo k ulítlému parodování a nadsázce. Kdyby si režisér vybral parodickou notu pro celý film, dalo by se to hodnotit kladně. Takhle je ton jen míchanice, která vlastně neví, co chce říct. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ja si nemuzu pomoct, ale me to prislo jako hodne cerna komedie. Je skoda, ze Seftel neni zkusenejsi reziser a tak se mu to misty nedari ukocirovat a obcas se to cely rozplizne a ztraci tempo, ale i tak to je paradni podivana. Je tu docela zajimavej pribeh, je tu hodne perfektnich napadu a jsou tu paradni herci. Do Cusacka bych to fakt nerek, ale on se na zabijaka perfektne hodi a kdyz tam znudene masakruje nepritele, tak je to fakt skvela podivana. A kdyz se dostane do valecny sceny, ktery jsou mimochodem hodne dobre natoceny a vypadaj jak nekde z Iraku, tak mi misty pripominal Cage v Obchodnikovi se smrti. Pak tu je Cusackovo sestra Joan, ktera sice uz vypada dost stare, ale jakmile se nasere, tak je to parada. No a z ostatnich stoji za zminku fajn Marisa Tomei a super sexy Hilary Duff s ultimatnim jmenem Babyyeah. Celkove neco mezi thrillerem, valecnym filmem a komedii a ja se 90% filmu skvele bavil. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Sebaparodovanie amerických ideálov sa v amerických filmoch neobjavuje až tak často, obzvlášť ak ide o satiru celej jej konzumnej spoločnosti a najmä toho, čo je zvyšku sveta tŕňom v oku už dlhšiu dobu, a to vojenské ťaženie. A práve to robí film výnimočným a zaujímavým. Vyzdvihujem prácu scenáristov. Dať dokopy tak neskutočnú dejovú hatlaninu, ktorá by za podpory menej slabších hercov a režiséra pôsobila nanajvýš smiešne je naozaj vôbec nemusela pôsobiť tak kompaktne a zmysluplne, musela byť fuška. Žánrový mix sa ale občas tvorcom vymkol spod kontroly. Keď už som mal konečne pocit, že pozerám skutočne drsnú komediálnu frašku zameranú na výsmech celého amerického systému, tak som sa zrazu ocitol uprostred akčného filmu, či romantickej komédie. Občas sa to podarilo všetko skĺbiť, ale poväčšine som mal z toho celkom dobrý mišmaš. Verdikt je, že pozrieť sa film určite oplatí, no viem si predstaviť, že niekto pri tom bude mať otvorené ústa v zmysle 'WTF?!' a niekto zas 'WOW!' Ja som bol niekde v strede. 65%. ()

Wally odpad!

všechny recenze uživatele

Nevím jestli se mi to někdy stalo, že jsem film, který mi od prvních minut moc neučaroval, opravdu nedokoukal...prostě že jsem mu nedal šanci. Tomuto filmu jsem během první půlhodiny dal za každou minutu jednu šanci a nic.....vtipné mi to tedy nepřišlo vůbec...strašný brak. Ono taky do opravdu dobrého filmu by v současnosti nikdo neobsadil sourozence Cusackovi, že.... ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Dokonale som sa zabavila. Tento nekonvečný ironický a svojim spôsobom pravdivý film, ktorý ukazuje trpkú pravdu humorným spôsobom, zarezonoval v mojej hlave. John Cusack, ktorý patrí medzi mojich obľúbených hercov, hrá nekompromistne dokonale. Tým svojim zvyčajným lenivým prístupom nám ešte bližšie zosmiešňuje už aj tak dosť zábavnú situáciu. Áno pravda o jeho rodine sa dá predpokladať, ale myslím, že to tvorcovia tak mysleli aby nám dali priestor prísť na niečo aj sami. Je dobrý pocit, keď niečo predpokladáme a nakoniec sa to vyplní. Tento film okato útočí na vojny a na ich nezmyselne vyzerajúce príčiny, ktoré však nakoniec nie sú také nezmyselné ako vyzerajú. Výborný scenár,ktorý občas pôsobí akoby bol úplne od témy, ešte viac vyzdvihuje príbeh, soundtrack je tiež výborný. Až na niektoré scény, ktoré trvali na mňa až píliš dlho perfektný film. 75% ()

Galerie (17)

Zajímavosti (10)

  • Společnost Tamerlane odkazuje na Timura, který je na západě znám jako Tamerlane. Timur ve 14. století dobyl velkou část střední a západní Asie a založil timuriskou říši a timuridskou dynastii. (HappySmile)
  • Dárková taška společnosti Tamerlane obsahuje autobiografii od "Oh, you know who" (Ó, ty víš kdo) nazvanou "How I Conquered the World and Dealt with Issues with my Father" (Jak jsem porazil svět a vypořádal se s problémy, které jsem měl se svým otcem). (HappySmile)
  • Německý podnikatel a jeho společníci, které zabije John Cusack na začátku filmu, mluví mixem jakési hatmatilky a bulharštiny. Děti, se kterými se setká ve Fallafu, mluví taky bulharsky. (HappySmile)

Reklama

Reklama