Reklama

Reklama

Chemikál

(studentský film)
  • angličtina The Chemist (festivalový název)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Šílený a nadčasový chemik dr. Toler (Milan Šteindler) se pokouší o výrobu zlata za pomocí Rtuti (Jana Kušiaková), toužící po „sloučení“ s jiným prvkem. Jedná se o další pestrý film divadla SKLEP. (Bakllazaan)

Recenze (25)

sator 

všechny recenze uživatele

Kdo seje vítr, sklízí amonné soli...Jsem rtuťovitý děvče, na povrchu jsem kovově lesklá, ráda bych se s někým sloučila...🙃 Není třeba sluchu zkušeného hudebníka, aby poznalo že melodie v úvodu při písničce "rtuti" (Jana Kušiaková) a "zlata"  (David Vávra), je melodie na kterou Tomáš Hanák zpívá později v Pražské pětce "Strom kýve pahýly". ()

Helmutek 

všechny recenze uživatele

Někomu to možná tak úžasný připadat nemusí, ale mně to sedlo dokonale - společně s Mladistvým intelektuálem a Ropákama je to pro mě asi nejlepší českej kraťas. Nápad, zpracování, výkon Hanákový, ta celková "chemická" terminologie, kostýmy - neskutečně nápaditej filmeček se spoustou odkazů. Navíc, jak je u Sklepáků zvykem, po hudební stránce opět skvělý. A vůbec mi tady nevadilo ani to Steindlerovo přehrávání - spíš naopak, do role šílenýho vědce to pasovalo celkem přirozeně. Možná, že kdyby se film pouštěl na hodinách středoškolský chemie, zapamatujou si studenti víc než z klasický výuky. U mě by to platilo rozhodně, a aspoň bych teď nemusel při sledování tolik googlit... Smrt redukci! ()

Reklama

MarekT 

všechny recenze uživatele

Dnešní hodinou chemie vás provází divadlo Sklep. Vědní obor jako romantický muzikál se shakespearovským nádechem? Výborný nápad! Zcela vážně doporučuji i jako učební pomůcku do škol. Ještě by se mi hodilo v podobném duchu zpracovat také biologii. :-) "Myslím, že bychom vytvořili pěkný iontový pár..." ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Tento vědátorský skvost budiž důkazem, že Tomáš Vorel měl v dobách dávno minulých daleko víc pod čepicí než dnes. Kdyby nám něco podobného pouštěli ve škole na hodinách chemie, tak bych si možná i nějaké vědomosti natrvalo uchovala v hlavě. (80%) ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele

"Ach, promiňte vzácný pane, zadržte svou sublimaci!" Šialený vedec Šteindler v zatuchlom labáku v hlbokom Sklepe sa po vzore stredovekých alchymistov pokúša vyrobiť zlato. Do varnej banky s väzbychtivou ortuťou Kušiakovou postupne pridáva éterické hélium Vávru, viere oddaný tantal Tučeka, stabilne popíjajúci uhlík Zavřela, revolučne naladený chlór Hanáka a eštébácky prazeodým Marušku. "Slučuji se s úplne cizím a zase bez lásky!" Reakcia s každým z nich je vždy iná, vždy vtipná a niekedy dokonca piesňou oplývajúca. Na študentský film veľmi podarené, nápadovo, vizuálne, hudobne, herecky a keby som počas školských rokov neflákal chémiu, užil by som si ešte viac všetky narážky. Odmeňujem aspoň svojou najčastejšou známkou z tohto predmetu. "A kdyby mě nekdo sháněl, jsem v digestoři a měřím si svůj poločas rozpadu." ()

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama