Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh muzikálu je jednoduchý a opět v něm jde především o prostor pro skvělá taneční čísla legendární dvojice "Ginger a Fred". Slavný tanečník Peter Peters s uměleckým pseudonymem Petrov, mistr v baletu, který k nelibosti svého zaměstnavatele do baletu přidává prvky stepu, si zamane získat srdce tanečnice Lindy Keetonové. Linda jako správná emancipovaná žena samozřejmě nemá v nejmenším úmyslu si Petera vzít. Alespoň zpočátku ne. A tady je prostor pro neodolatelného svůdníka Freda Astairea, aby tanečním uměním přivábil svou vyvolenou. Spolu se svou partnerkou Ginger Rogersovou předvedli špičkový výkon. Neuvěřitelné taneční kreace jsou doplněny hudebním doprovodem dokonale navozujícím atmosféru třicátých let - autory písní jsou George a Ira Gershwinovi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (38)

RHK 

všechny recenze uživatele

Opět nezapomenutelné tancování a namlouvání - Ginger Rogers jako tanečnice Linda a Fred Astaire coby baletní sólista a současně fanoušek stepování Petrov. Scénář sice tentokrát kulhá na obě nohy, postavy se chovají nepřirozeně a překombinovanému příběhu bohužel nemůžete uvěřit. Je zde ale několik skvělých scén, které si zamilujete: Petrovovo stepování v podpalubí lodi za doprovodu jazzového zpěvu černošských lodníků zcela v rytmu ojnic a klikových hřídelí zobrazujících se jako pohybující se stíny na pozadí strojovny, dosud nikde neviděné stepování Petrova a Lindy na kolečkových bruslích v Central Parku, nebo závěrečné spojení baletu a stepovacího tance baleťaček s maskami s tváří Lindy. K tomu několik pěkných Gershwinových písní se zajímavými texty. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=5djLbkUaEfc ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Fred Aster ako baletnik ... bleeeee, toto fakt neznasam. Vsimol som si, ze sa tu brutalne vynasa do nebies Billy Elliot a chlapi, ktori tancuju balet ako Aster - tak tento film ma 82 %, este sa tu hodne vynasa do nebies zbuznela homoromantika, coz ja teda nechapem. Holt, stara konzerva sa zase ozvala, chlap moze u mna prerazit asexualnymi blaznivymi komediami pre deti, len tieto oslavy chlapskeho baletu a tu na databaze caste oslavy a glorifikovanie buzien mi dost vadia . 20 % ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

–Co lze uvést jako důvod k rozvodu? –Manželství Předvařování diváka, očekávajícího duet Ginger a Freda, je mimořádně dlouhé a sadisticky důmyslné. Čili když žádané konečně přišlo, jenom jsem němě zíral, vstřebával ten ohromný zápal pro věc a kdesi uvnitř tančil. Ale hledáte-li především to tančení, bude vám tahle výtečná konverzační komedie (hrátky se slovy jsou obzvlášť neodolatelné) možná připadat únavně strnulá, což vážně je, hlavně během statického zpívání. 80% ()

Sopholojong 

všechny recenze uživatele

Fred Astaire bol machrom "stepu" a akrobatickeho muzikalu stareho Hollywoodu, Ginger Rogers zase jeho "zvodnym zlatickom" a najlubeznejsou spevackou. Ak v zabere tito dvaja tancuju, alebo spievaju je na co pozerat... Ak vsak zacnu riesit vztahy a konverzuju, je to dobovo povrchne, umele, gycovite, naskrobene, az otravne. ()

Brejlil 

všechny recenze uživatele

je zajímavé, jak se stačilo vrátit k osvědčenému tvůrčímu týmu (M. Sandrich, bratři Gershwinové) a vymyslet jakžtakž ucházející zápletku a film je hned lepší než předchozí Svět valčíků. Rozbředlou sentimentalitu nahradil někdy až nečekaný humor. Taneční čísla jsou jako obvykle dokonalá, ale někdy i překvapující. Mezi nimi nepochybně vede scéna z lodní strojovny, a hlavně ta její část, kdy Astaire tančil jen za zvuků pístů a převodů. Jeden z nejlepších filmů Astaira a Rogersové. ()

Galerie (57)

Reklama

Reklama