Reklama

Reklama

Hrabě Dracula

  • Španělsko El conde Drácula (více)

Obsahy(1)

Nejslavnější hororový román všech dob ožívá v děsuplné adaptaci, zářící hvězdnými hereckými jmény. Démonického hraběte Draculu ztělesnil Christopher Lee, proslavený mimo jiné rolí Sarumana z Pána prstenů, a vyšinutého Renfielda uhrančivý Klaus Kinski, sám slavný představitel titulní postavy. Jonathan Harker přijíždí na hrad starého hraběte Draculy, aby vyjednal prodej odlehlého sídla kdesi v blízkosti Budapešti. Na hradě se dostává do víru příšerných událostí, které navždy mění jeho život. S vypětím všech sil se mu podaří utéct a dostat se na kliniku doktora Van Helsinga. Zde se setkává nejen se svou snoubenkou Minou, její přítelkyní Lucy, nebo šíleným Renfieldem, ale i s hrabětem samotným. Věčný souboj mezi dobrem a zlem začíná... (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (7)

  • Drákula (Christopher Lee) zde začíná jako starý muž a se zvyšujícím se počtem obětí vypadá stále mladší, stejně jako je to v knize, avšak ve filmových adaptacích byla tento prvek použitý poprvé zde. (Dreadd)
  • Christopher Lee měl v té době za sebou již několik ztvárnění Drákuly pod hlavičkou studia Hammer a k této roli se vracel se stále větší nechutí. Tentokrát se nechal přemluvit, když mu bylo přislíbeno, že film bude věrnou adaptací novely Brama Stokera, nakonec byl však příběh značně upraven. (Dreadd)
  • Režisér Jesús Franco chtěl původně do role Van Helsinga obsadit Vincenta Price, ten však měl v té době smlovu s American International Pictures. (Dreadd)
  • Christopher Lee, který hraje Draculu, a Herbert Lom, který ztvárnil Dr. Van Helsinga, se nikdy společně během natáčení nesetkali. Všechny jejich společné scény točili samostatně. (Karlos80)

Reklama

Reklama