Reklama

Reklama

The King of Kong

  • USA The King of Kong: A Fistful of Quarters

Obsahy(1)

Dokument o historii soutěžního hraní automatových videoher na příběhu rivalského souboje o titul ve hře Donkey Kong. Léta úřadující šampión Billy Mitchell a jeho vyzyvatel Steve Wiebe ukazují, jak vážně lze hraní her brát. Pokud máte na to být v něčem nejlepší na světě, tak i činnost, jež je primárně zábavou, se stává drilem. Pokud jste navíc dva, soupeření získává úplně jinou příchuť. (stromekk)

(více)

Recenze (16)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný příběh neuvěřitelných závisláků na klasických automatových hrách a špinavém boji o high score v Donkey Kongovi. Člověk nejdřív kroutí hlavou nad tím, co je to za typy a jak to celý berou vážně, a pak zase nad tím, jaký je jeden z nich NESKUTEČNÝ hovado (fakt geniální záporák). Výtečná zábava, parádní dokument. P.S. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Základem dokumentu je vždy jeho ústřední téma. To u The King of Kong se zdá atraktivní na první pohled - zarytí hráči videoher, ale nabízí znamenitý pohled na dvě osobnosti jejichž "souboj" je nadmíru zajímavý a zábavný. The King of Kong byl jedním z prvních současných moderních dokumentů, který pracuje s postavami (respektive s divákovým vnímáním postav) podobně jako fiktivní filmová tvorba a stále zůstává na jedním z předních míst dokumentárního pelotonu. Obdivuji schopnost tvůrců se nachomýtnout k něčemu na první (chybný) pohled ne tak zajímavému. 85 % ()

Reklama

JC_Gucci 

všechny recenze uživatele

Dokument o rekordech ve videohrách natočený, jako by to byla nejvážnější věc na světě. Se vším, co o Billy Mitchellovi víme dnes, musím tleskat tvůrcům tohoto dokumentu, že rovnou vyčmuchali co je zač a ukázali ho jako pěkný hovádko. Dnes už ale víme, že je to extra hovado, co celou dobu podváděl a teď se soudí na všechny strany, zatímco si kope vlastní hrob. Vývojem situace tento film bohužel neuvěřitelně zestárl a proto ho nemůžu doporučit nikomu, kdo se o oblast videoherních rekordů, nebo kauzy kolem podvodů spojených s Twin Galaxies, nezajímá. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

I'm freaky and I know it! Každý máme nějakou svou posedlost. Démonické hovado bez duše versus podivínský tatík od rodiny. Donkey Kong. Videokazety. Rozhodčí. Absolutní WTF dokument. Závěrečná satisfakce mě ale pohladila po duši a přesvědčila o tom, že dobro ještě žije. Suck it Billy Mitchell, it's on tape! A rozhodně si teď nebudu zjišťovat, zda ten poslední rekord už někdo překonal. Je mi to úplně ukradené (tajně však doufám, že Honza Orna z Červeného Újezdu co nejdříve jeden kabinet sežene, chystám se ten rekord pokořit, véháesky mám přichystané). ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Performativní dokument o dvou hráčích Donkey Konga, pojatý jako souboj Davida s Goliášem. Goliášem je zde Bill Mitchell, self-made man, který nechce přijít o své (možná-ne-až-tak) pracně vyzískané renomé. Vzhledem k tradici severoamerického hraní na videautomatech nepřekvapí převážně vážný tón, dokážu si ale představit, jak trpce humorné by totéž téma mohlo být v pojetí některého z českých dokumentaristů (nabízí se Klusák s Remundou). Komu během závěrečné koláže, zhušťující do pár živých obrázků celou herní historii, nenaběhne husí kůže, buď nemá city, nebo nikdy nehrál. Apendix: pokud vás zajímá, kdo je současným králem Konga, zhlédněte na YouTube krátký dokument Doctor Kong: Cutting up the Competition. 75% ()

Galerie (5)

Související novinky

Uncharted našlo režiséra?

Uncharted našlo režiséra?

06.02.2014

Kolem adaptace herního hitu Uncharted se v minulosti motali třeba David O. Russell (Terapie láskou, Špinavý trik) nebo Neil Burger (Iluzionista, Všemocný). Ani jeden z nich ale nedokázal dobrodruha… (více)

Reklama

Reklama