Reklama

Reklama

VOD (1)

Píše se rok 2019. Zemí se přehnala neznámá nákaza, která přeměnila naprostou většinu všech obyvatel v upíry. Lidé teď patří mezi ohrožený, podřadný druh. Jsou nuceni se ukrývat před upíry, kteří je usilovně udržují na pokraji vyhynutí, aby se měli čím živit. Edward Dalton (Ethan Hawke), vědec, který se odmítá živit lidskou krví, se snaží vytvořit umělou krevní náhradu, co by dokázala udržet upíry při životě. Času a naděje ale zbývá jen velice málo – než Ed potká Audrey (Claudia Karvan), lidskou ženu, která mu pomůže k překvapivému objevu. Vyzbrojen informací, za kterou by upíři i lidé byli ochotni zabíjet, je nucen pustit se do nebezpečného boje, který rozhodne o osudu lidstva. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (696)

genetique 

všechny recenze uživatele

Nápad za cenu upírskej nesmrteľnosti, avšak spracovanie ma ako diváka zasýtilo asi tak, ako hladného upíra kvapka ľudskej krvi. Ešteže mali tvorcovia podporu v dokonalých efektoch a hereckom zložení. Slušné nápady dotvárali miestami slušnú atmosféru beznádejnej budúcnosti, riešenie zápletky bolo síce jednoduché, ale inovačné a nečakané, zabalené do tradičného konca, z ktorého som však sklamaný nebol. Po určitých nelogických scénach a dierach v scenári som čakal väčšiu blamáž. 70%. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Mírně nedopečený, ale přesto dobře konzumovatelný film. Ačkoli se mi Svítání líbilo, mrzí mě, že není zdaleka tak kvalitní a zajímavé, jakoby bývalo mohlo. Ve zdejším originálně pojatém světě by se mohl odehrávat mnohem netradičnější příběh. Režisérské duo odvedlo obstojnou práci, pár zaškrobrtnutí se však najde (např. chudokrevní v řetězech - velmi promarněná scéna). Tvůrčí nezkušenost je ale patrná především v dialozích, které se skládají zásadně pouze ze schematických hlášek, což je jediná věc, kterou jsem při sledování vnímal vyloženě negativně. Viděl bych to na 70 %. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

I když mi místy chyběla atmosféra i pořádná akce, nepříliš nápaditý děj jede samospádem a do paměti se mi film jako celek vryje jen velmi obtížně, do prachu země ho zašlapávat nebudu. To možná udělají ti, kteří čekali pořádný restart upírských filmů. Já nečekal nic, a dostal nezajímavou story v paradoxně velmi zajímavém světě!! ()

petero 

všechny recenze uživatele

Daybreakers už v trailery ukázal všetky svoje tromfy, no vo filme to nepodtrhuje žiadne Placebo a tak tá pôsobivosť scén je tatam. Napriek tomu je to pokrok pre bratov Spierigovcov, v porovnaní s ICH debutom Undead, je toto pozerateľný film. Opäť kombinujú zbrane, tentokrát žiadna trojhlavňová brokovnica ale brokovnica s kušou. Tak ako i Undead, film má dobré nápady, len scenáristicky sú akosi nezúžitkované a režijne sa tiež výrazne nepredviedli. Béčkovosti sa nevyhnú keď v ich filme po zásahu šípu upíry vybuchujú ako rozbušky. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Upíři, zombie a bůhví jaký jiný havěti už jsou tak propíraný témata, že je problém najít nějaký námět, který by ještě nebyl zfilmovaný. U Svítání to každopádně zase vyšlo. Zase se jedná o film, který svým obsahem dokáže být úplně jiný, ale opět je, alespoň pro mě, hrozně nudnej. Akce byla slušná, ale víc z toho dělali horor. Příběh neměl city a vlastně mě vůbec nezajímalo jak to dopadne. To je to nejhorší, co film může podkat. Přesto zpracování bylo super. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (8)

  • Ethan Hawke bol obsadený do hlavnej úlohy v máji 2007 aj napriek tomu, že spočiatku rolu odmietal, resp. váhal. Ako dôvod uvádzal, že nie je veľkým fanúšikom žánru. Nakoniec ho presvedčil vlastný pocit o tom, že tento film nie je typickým béčkom. (Greenpeacak)
  • Spoločnosť Bromley Marks, ktorá sa vyskytla vo filme, je pomenovaná podľa Patricie Bromley Marks, manželky Dicka Marksa, austrálskej legendy reklamy a mentora bratov Sprierigovcov. (Greenpeacak)
  • Filmová postava Lionela 'Elvise' Cormaca (Willem Dafoe) dostala jméno na základě hercova kladného vztahu ke skladbě "Burning Love" od Elvise Presleyho. Ve spojených státech měl pak snímek premiéru v den narození Elvise Presleyho, tedy 8. ledna. (Conspi)

Související novinky

Kdo natočí osmý díl Saw?

Kdo natočí osmý díl Saw?

15.07.2016

Velké značky v Hollywoodu prakticky neumírají. Dokud na něco diváci slyší, točí se další a další díly, takže vás asi nepřekvapí, že bude pokračovat i Saw. Hororová série, jíž nastartoval James Wan (V… (více)

Kapitán Blood ve vesmíru

Kapitán Blood ve vesmíru

04.08.2009

Včera jsme tu měli piráty karibské, dnes se střežte pirátů vesmírných. Studio Warner Bros. se rozhodlo natočit novou verzi klasického dobrodružství z roku 1935. Captain Blood byl jedním z filmů,… (více)

Reklama

Reklama