Reklama

Reklama

Kapela přijela

  • Izrael Bikur Ha-Tizmoret (více)
Trailer

V jeden obyčejný den přijíždí  do Izraele z Egypta osm hráčů Alexandrijského policejního ceremoniálního orchestru. Mají zahrát na otevření arabského kulturního centra v Petah Tikva, ale pro chybu v komunikaci odjedou autobusem do Beit Hatikvy, zcela jiného města uprostřed Negevské pouště. Egypťané v policejních uniformách se seznámí s několika místními, kteří se zvědavostí reagují na jejich skupinu, jsou přátelští a obezřetní a během jejich návštěvy jim poskytují útočiště, jídlo, hudbu a společnost. V ten den už nejede žádná doprava do města a v pouštním městečku neexistují žádné hotely, kde by se mohli ubytovat. Majitelka malé restaurace Dina (Ronit Elkabetzová) je pozve, aby zůstali na noc v jejím bytě, v bytě jejích přátel a v restauraci. Následuje zvláštní noc tichých příběhů, přiznání a vzájemného pochopení. (TV JOJ)

(více)

Recenze (61)

jorgus 

všechny recenze uživatele

hodne jsem od tohoto filmu ocekaval ale film plynul tak unyle:(tato rozvaznost ale bohuzel neprohlubovala situace, nedavala jim vaznost..jen nudila:( ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Příběh jednoho dne Alexandrijského policejního orchestru na zájezdu kdesi uprostřed izraelské pustiny. Z této zápletky pak vychází spousta humorných scén a já jsem se díky milému humoru, který se v Kapele objevuje, opravdu poctivě prosmál celým filmem. Ústřední dvojici Gabai - Elkabetz ta arabsko-židovská spolupráce opravdu šla. Sasson Gabain, kříženec mezi Benem Kingsleyem a Miroslavem Krobotem, a Ronit Elkabetz, krásná a živočišná herečka. A díky krátké stopáži byl film zaplněn tak akorát, bez jakéhokoliv prázdného nebo nudného místa a utekl jako voda. A jako bonus, záběry izraelské pustiny. ()

inutihar 

všechny recenze uživatele

Příjemně melancholická komedie o jedné bloudící kapele a několika ztracených životech uprostřed zapomenutého izraelského městečka. Noc bude dlouhá a za slovy a pohledy je někdy víc, než se v první chvíli zdá. A "balící" scéna v tančírně je absolutně dokonalá... btw: pořád jsem si říkal, odkud znám Tawfíka a on Sasson Gabai hrál ve třetím Rambovi. ()

horovska 

všechny recenze uživatele

Trochu komický, melancholický příběh s krásnou atmosférou. Uniformovaná armádní kapela omylem přijede do městečka, kde se již léta nic neděje. Místní si je rozeberou do svých skromných příbytků, nakrmí je a nechají přespat. Velmi úspornými prostředky se nám odkrývají duše a osudy lidí, jež svedla k sobě na krátký okamžik pouhá náhoda. Krásný film. ()

Tamten 

všechny recenze uživatele

Nikam nespěchající komedie, ve které nečekejte ani spoustu děje, ani extra hluboké myšlenky. A to je vlastně dobře, prostě volný oddych, při kterém se občas usmějete a tu tam zamyslíte. ()

-tHESWINe- 

všechny recenze uživatele

Asi bych byl věnoval čtyři hvězdičky, kdyby se ve filmu něco dělo. Téměř celý film vlastně popisuje jednu noc v městečku kam se kapela nedopatřením dostane. Městečko je to uprostřed ničeho, mrtvé ... a stejná je i atmosféra filmu, až na některé světlé chvilky, třeba velice originální scéna kde mladý policista radí místnímu mladíkovi ... ()

karlee 

všechny recenze uživatele

Srovnání s Kaurismakim není úplně od věci. Komedie spíš průměrná, s několika lehce absurdními dialogy, ale líbila se mi i ta "smutná" stránka, jak moc se toho dá říct mlčením... ()

jojoping 

všechny recenze uživatele

Príjemný filmík, ktorý si treba vychutnať. Pomalý dej s množstvom dialógov. Ten, kto pozná egyptskú a židovskú kultúru, určite sa dobre zabaví a nájde sa aj dosť miest na zasmiatie. ()

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Pohodový krásný film, z kterého je cítít laskavost a lidskost. Tu a tam se zasmějete či zamyslíte. Na druhou stranu mě nepřesvědčil děj, který popisuje pouze jednu noc členů kapely a není tedy moc zajímavý a pestrý. ()

jack_scott 

všechny recenze uživatele

Hezký příběh o arabsko-židovském setkání - jakoby vůbec neexistovaly problémy současného světa. Snímek je velmi milý a příjemný, dávám solidních 60% - tak málo proto, že nic vlastně nenabízí. Přesto je příjemné ho vidět. *** ()

Tomas_PO 

všechny recenze uživatele

Izraelská alternatíva, v úvode absurdná komédia s nekonečne pomalými zábermi, no napokon vyusťujúca do vážnejšej konverzačky. O láske, o živote. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Príbeh egyptských hudobníkov, ktorí prišli na otvorenie arabského kultúrneho strediska v Izraeli a zablúdia by mohol byť dobrou komédiou a keby ho natáčali len Američania alebo Francúzi, určite by ho naplnili spŕškami gagov. Tento film však taký nie je. Postavy síce komické sú aj niektoré situácie ústia do úsmevnej pointy ale režisér dej nikam netlačí a našľapuje jemne akoby po mínovom poli arabsko-izraelských vzťahov. Výslednou náladou tak je melanchólia a smútok nad minulosťou, ale s optimistickým výhľadom do budúcnosti. ()

ste 

všechny recenze uživatele

Příjemný malý filmeček, který mě na filmovce překvapil, když jsem na něj naslepo šla poté, kdy nás nepustili na Bathory. Občas rozesměje, občas dojme, zkrátka jeden z těch filmů, ze kterých odcházíte a ještě dlouho se usmíváte. ()

Tweetak 

všechny recenze uživatele

Nemůžu hodnotit jinak. 5* V tomto filmu sice jednotlivé scény trvaly opravdu dlouho, ale možná bych byl rád, kdyby trvaly ještě déle. Myslím, že režisér přesně předal pocity a náladu postav při jednotlivých událostech a zápletkách. Mohu jen zatleskat. Při sledování jsem nejednou pomyslel na to, jak dokonalý film někdo dokáže natočit s pár lidmi a jedním malým městem. Nebudu už pokračovat v hodnocení, protože bych se tady asi rozněžnil až moc a objektivita by odešla. ()

Johgas 

všechny recenze uživatele

Moc milý film. Velmi jemný humor. Na obyčejné lidské úrovni se rozdíly překonat dají...ti lidé o to dokonce moc stáli. Jen se do toho nesmí začít cpát politika (což je moje poznámka, politika naštěstí nebyla předmětem tohoto filmu). Bezva herci, neznala jsem ani jednoho, moc mě překvapili. I tím, jak to bylo civilní, člověk měl pocit, že je opravdu u nich v obýváku nebo na disco na kolečkových bruslích :-) ()

Gr!mReefer 

všechny recenze uživatele

Občas to je zdlouhavé, ale občas vtipné fakt fest... Takže smíšené pocity... Dal bych 3*, ale po scéně na kolečkovym bále musim přidat ještě jednu hvězdičku :-D ()

Reklama

Reklama