Reklama

Reklama

Nutné k přežití

(pořad)
  • Česko Boj o přežití (více)
Trailer

VOD (1)

Série(7) / Epizody(67)

Obsahy(1)

Bývalý elitní voják Bear Grylls bude vaším průvodcem divočinou. Ukáže vám, jak přežít na těch nejvíce nehostinných místech naší planety. To všechno bez pořádné výbavy, jídla i pití. Půjde mu při tom o život... Zkušený dobrodruh a expert na přežití v divočině Bear Grylls cestuje po světě a na nejméně pohostinných místech naší planety se zas a znovu pouští do tuhého souboje člověka s nespoutanou přírodou. To, co by jiné spolehlivě zabilo, je pro něj příležitost vychutnat si natáčení napínavého televizního průvodce extrémního cestovatele. Bear Grylls sloužil ve speciálních jednotkách britské armády a má za sebou zvláštní výcvik přežití v nejtěžších podmínkách. V první várce epizod se mimo jiné ocitá uprostřed ničeho v kanadské části Skalnatých hor, na poušti Moab v Utahu, v nitru deštného pralesa na Kostarice, na ostrých hřebenech aljašských hor, na vyprahlých pláních Sierra Nevady nebo ve sluncem spalované africké savaně a vyzbrojen jen naprostými nezbytnosti k přežití si musí najít cestu zpátky do civilizace. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (412)

StrYke odpad!

všechny recenze uživatele

Co se vám všem na tomhle líbí? Sice je to zábavný seriál, ale u mně to celé sráží stále nenažraný Bear Grylls, který uvažuje o sežrání každého zvířete, které uvidí (a to doslova). Prostě zbytečnost, ve které ještě zbytečněji umírají desítky zvířat jen proto, že si nějakej vůl zamanul natočit seriál, a krom toho občas nedokáže ani to zvíře zabít a začne ho žrát zaživa.. Například jako raka, kterého vyloví z bahna, ukousne mu zadeček a potom ho hodí zpátky, a Gryllsova poznámka "Chutná to jako močál" potom dokáže nasrat ještě víc. Jinak by to ale byl docela dobrý a hlavně zajímavý seriál, docela zábavný - nebo spíše nenudící. Prostředí a atmosféra nemá chybu a některé okamžiky jsou úchvatné a občas (těsně před tim než pan žrout nějaké zvíře zabije a sežere) se i dozvím něco nového a zajímavého - i když se to moc často nestává. Ale bohužel mi celý prožitek kazí ta "genocida", takže nemůžu reagovat nijak jinak než Odpadem!... A tak trochu doufám, aby Gryllse něco uštklo a on se poučil. ()

kinghome 

všechny recenze uživatele

Fascinuje mě, co všechno tenhle chlapík dokáže. I když tam má celej svůj tým, tak musí všecko dostupovat a žrát ty sračky co vyloženě vyhledává. On to bude trochu úchyl, ale i tak je to je úžasný, co všechno dokáže. Viděl jsem snad všechny díly a nejvíc mě zaujaly filmy ze zamrzlého prostředí. Když vlezl do té ledové vody a potom vytáhl tu botu s totálně zmrzlou tkaničkou, tak to jsem vážně čuměl. Nějaké jeho výstupy, jako je pití vlastní moči jsou vážně přehnané a myslím si, že by ani tolik nepomohli, ale když mu to chutná, tak proč ne. Nutné k přežití je skvělý seriál. Když někde ztroskotám, tak budu vědět co dělat. A to se vyplatí. ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Hodně originální dokument o muži co nás učí přežít kde se dá. Mnohdy je to opravdu hodně nechutné a bizardní viz třeba pití vlastní moči či mačkat si do úst obsah žaludku zdechlého velblouda (opravdu humus). Máme možnost vidět jak pojídá kde co a musí se dostat z těch nejhorších míst naší planety. Asi nikdo by to nechtěl zkusit po něm. ()

danco123 

všechny recenze uživatele

Tento "týpek" by snáď prežil aj koniec sveta. Táto "relácia" mi doslova chvíľkami berie dych. Niekedy by som povedal že to asi neprežije do čoho sa chystá, ale on je snáď nesmrteľný. Zakaždým sa vie vynájsť a prežiť tie strašné podmienky ,ktoré mu jeho okolie poskytuje. Má môj rešpekt a som rád že niečo takéto sa nakrúca pretože v súčastnosti bežia v televíziách relácie ,ktoré častokrát nemajú úroveň. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že každému, kdo u tohoto seriálu z produkce Discovery aspoň trochu přemýšlel, musí být jasné, že nám všem, kterým by se "podařilo" na některou tu nepohostinnou oblast dostat, dává Bear Grylis návod, jak se s místními podmínkami poprat, nesnaží se nám nakukat, že se právě i on dostal někam, kde se těžko žije, vzal s sebou kameru a teď nám ukáže, jak tam a tam přežil- je to prostě takový "extrémní cestovní guide". Jenom jedna rada Grylisi- "želva je kámoš, želva se nejí!" :-) ()

Galerie (65)

Zajímavosti (26)

  • Producent pořadu Steve Rankin byl při vyhledávání nových natáčecích míst v Kostarice uštknut zmyjí do nohy. I přestože dostal protijed, jeho noha začala hnít a musel dostat štěp tkáně ze stehna. (Attta)
  • Bear Grills je bývalým členom anglickej elitnej jednotky SAS, ktorá je preslávená práve náročným tréningom prežitia v divočine. V jednotlivých dieloch sa Bear často zmieňuje o skúsenostiach z SAS. (Odpocivadlo)
  • V roku 2008 vydal Grylls v spolupráci Discovery knihu, ktorá obsahuje tipy ako prežiť. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama