Reklama

Reklama

Nutné k přežití

(pořad)
  • Česko Boj o přežití (více)
Trailer

VOD (1)

Série(7) / Epizody(67)

Obsahy(1)

Bývalý elitní voják Bear Grylls bude vaším průvodcem divočinou. Ukáže vám, jak přežít na těch nejvíce nehostinných místech naší planety. To všechno bez pořádné výbavy, jídla i pití. Půjde mu při tom o život... Zkušený dobrodruh a expert na přežití v divočině Bear Grylls cestuje po světě a na nejméně pohostinných místech naší planety se zas a znovu pouští do tuhého souboje člověka s nespoutanou přírodou. To, co by jiné spolehlivě zabilo, je pro něj příležitost vychutnat si natáčení napínavého televizního průvodce extrémního cestovatele. Bear Grylls sloužil ve speciálních jednotkách britské armády a má za sebou zvláštní výcvik přežití v nejtěžších podmínkách. V první várce epizod se mimo jiné ocitá uprostřed ničeho v kanadské části Skalnatých hor, na poušti Moab v Utahu, v nitru deštného pralesa na Kostarice, na ostrých hřebenech aljašských hor, na vyprahlých pláních Sierra Nevady nebo ve sluncem spalované africké savaně a vyzbrojen jen naprostými nezbytnosti k přežití si musí najít cestu zpátky do civilizace. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (411)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Vynikající a chvílemi dech i chuť beroucí seriál se sympatickým a nezničitelným Bearem Gryllsem. Bohužel skutečnost není tak krásná a tento seriál po větších i menších skandálech byl přijat spíše jako "jak na přežít" než "tohle je skutečnost". Je to škoda, protože vypadá každý díl velmi věrohodně a každé prostředí, které Bear navštíví působí svým nezaměnitelně děsivým kouzlem. Právě nově nastavená linie poučování a vysvětlování jak přežít je příjemnější a pro obyčejného člověka smysluplnější než snaha předstírat skutečné prostředí bez jakékoliv pomoci široko daleko. Těžko se odtrhávají oči i od způsobů, jak si vytvořit nebo nalézt místo na spaní v zatopeném lese... a je toho samozřejmě mnohem více. Plných 5* však vzhledem ke snaze lhát divákovi dát nejde. Takový speciální díl, "co jíst v divočině" některé určitě dorazí, protože tolik nechutných hmyzích tvorů nikde nikdo nikdy nesnědl:). Krom toho všeho, Bear Grylis stejně jako já nosí boty značky Merrell... :) ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Po první sérii je to za 4 hvězdičky. Je to návykový seriál, i když jen jej sledovat není to pravé dobrodružství. Bear Grylls mi hodně připomína Christiana Baela. Třetí sérii mám za sebou. I když se díly dost opakují a techniky přežití jsou víceméně pořád stejné, stále je na co se dívat. Někdy ale nechápu Gryllsovo jednání, když např. na Sibiři nenosí čepici a v jiném díle říká, že když v zimě nemáte pokrývku hlavy, uniká vám 40% tepla. ()

Reklama

Easykk 

všechny recenze uživatele

Naprosto ultimátní šílenec, který než vyrazí z domu tak si s sebou vezme nůž a křesadlo, doma nechá pud sebezáchovy a chuťové buňky, a jde se s chutí zakousnout do první jedlý žáby, kterou potká. (mimochodem, to bych radši sežral jednoho člena štábu, než kousat žábě hlavu) :D Každopádně veškerej obdiv a uznání patří Bearu Gryllsovi za neskutečné ukázky přežití ve všech nemyslitelných a okrajově i myslitelných podmínkách. ()

Gothar 

všechny recenze uživatele

Viackrát som si všimol, že je to pripravené (napríklad mal Bear pri plavani v rieke pod svetrom záchrannú vestu), ale to nič nemení na fakte, že je to výborne natočené a hlavne sa v divák každú chvíľu dozvie nejakú zaujímavú informáciu, čo sa už o mnohých programoch na DC nedá povedať. Bear ma charizmu, schopnosti a odvahu, neviem si predstaviť, že by bol v hlavnej úlohe niekto iný. ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Pro mě bez debat nejvyvedenější pořad o boji s drsnou divočinou mě provázel v mých letech strávených ve skautském oddílu a Bear Grylls se stal v tomto ohledu mým největším vzorem. Také jako jediný pořad mi k něčemu Ultimate Survivor byl, jelikož jsem pár triků dokázal využít v praxi, takže obrovský palec nahoru. 100% ()

Galerie (65)

Zajímavosti (26)

  • Natáčanie jednej epizódy trvalo obvykle sedem až desať dní. (Greenpeacak)
  • S Bearom Gryllsom spolupracuje spoločnosť Craghoppers, v jej oblečení ho môžeme vidieť v takmer každej časti. (Greenpeacak)
  • Pred každou epizódou sa v danej oblasti robí prieskum a následne Grylls dva dni vypracúva stratégiu ako prežiť. Grylls sám povedal, že pozná 80% toho, čo sa stane vopred. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama