Reklama

Reklama

Nutné k přežití

(pořad)
  • Česko Boj o přežití (více)
Trailer

VOD (1)

Série(7) / Epizody(67)

Obsahy(1)

Bývalý elitní voják Bear Grylls bude vaším průvodcem divočinou. Ukáže vám, jak přežít na těch nejvíce nehostinných místech naší planety. To všechno bez pořádné výbavy, jídla i pití. Půjde mu při tom o život... Zkušený dobrodruh a expert na přežití v divočině Bear Grylls cestuje po světě a na nejméně pohostinných místech naší planety se zas a znovu pouští do tuhého souboje člověka s nespoutanou přírodou. To, co by jiné spolehlivě zabilo, je pro něj příležitost vychutnat si natáčení napínavého televizního průvodce extrémního cestovatele. Bear Grylls sloužil ve speciálních jednotkách britské armády a má za sebou zvláštní výcvik přežití v nejtěžších podmínkách. V první várce epizod se mimo jiné ocitá uprostřed ničeho v kanadské části Skalnatých hor, na poušti Moab v Utahu, v nitru deštného pralesa na Kostarice, na ostrých hřebenech aljašských hor, na vyprahlých pláních Sierra Nevady nebo ve sluncem spalované africké savaně a vyzbrojen jen naprostými nezbytnosti k přežití si musí najít cestu zpátky do civilizace. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (411)

Gothar 

všechny recenze uživatele

Viackrát som si všimol, že je to pripravené (napríklad mal Bear pri plavani v rieke pod svetrom záchrannú vestu), ale to nič nemení na fakte, že je to výborne natočené a hlavne sa v divák každú chvíľu dozvie nejakú zaujímavú informáciu, čo sa už o mnohých programoch na DC nedá povedať. Bear ma charizmu, schopnosti a odvahu, neviem si predstaviť, že by bol v hlavnej úlohe niekto iný. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Hodně originální dokument o muži co nás učí přežít kde se dá. Mnohdy je to opravdu hodně nechutné a bizardní viz třeba pití vlastní moči či mačkat si do úst obsah žaludku zdechlého velblouda (opravdu humus). Máme možnost vidět jak pojídá kde co a musí se dostat z těch nejhorších míst naší planety. Asi nikdo by to nechtěl zkusit po něm. ()

Reklama

Sten2 

všechny recenze uživatele

Skvělý serial, který názorně předvádí jak přežít v divočině. Nejde o to jestli se vše děje náhodně. Jde o to, že předvádí jak se zachovat ve chvílích, které jsou pro určitá místa typické a při kterých umírají lidé. Bear Grylls je neskutečný sympaťák a ve všech dílech na mě působí hrozně pozitivně. Tenhle serial ale neni jenom o tom co kdy sežral nebo sežere ( když příjde v hospodě s kamarády řeč na Beara tak chápu, že je to nejzajímavější téma:-) ) ale o naší planetě jejich zákoutí a krás. ()

zbyshek 

všechny recenze uživatele

Ať si říká každý co chce, Bear Grylls je borec a můj vzor. Na povrch vypluly nějaké ty "skandály", které měli otřást popularitou fanoušků. U mě teda ani v nejmenším. To co předváděl před kamerami bylo neuvěřitelné, a to, že nějaké věci byly plánované a někdy trochu upravené, je naprosto jedno. Skvělý seriál na půdě Discovery Channel s úžasným hrdinou medvědem! ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Hmm, na první pohled to vypadá jako velmi poučný dokument ve velmi zábavné podobě. Jenže je to hold nebezpečný materiál a proto to hodnocení. Když pominu, že má od začátku vybavení, které by člověk v takových situacích určitě neměl, a nachází věci, které by se na takových místech nemuseli nalézat, tak prostě dává takové rady, které by mohly znamenat vaši smrt. Tak například vaření masa v oblasti plné šelem, pití moči proti dehydrataci, utíkání před medvědem, skákání z výšky do řeky, kterou nezná, skákání na lávovou kru. Takovéhle činy nejsou nutné k přežití, ale nutné k umírání. Nejzábavnější mi přijde procházení rozborů toho, co říká. No ale formu to má dobrou... teda až na řeči na způsob: "Oheň je dobrý. Oheň potřebujete k přežití. Oheň je esence k lidskému životu, ale bacha, když do něj strčíte ruku, tak to pálí. A věděli jste, že oheň zabije ročně deset miliard lidí? ". ()

Galerie (65)

Zajímavosti (26)

  • Bear Grylls odhalil, že v pouštní epizodě nepil vlastní moč jenom on, ale i zbytek štábu. Nenesli sebou žádnou vodu navíc a chtěli mít zkušenost, jaké je zůstat bez prostředků a muset se uchýlit k čemukoli, jen aby přežili. (džanik)
  • Producent pořadu Steve Rankin byl při vyhledávání nových natáčecích míst v Kostarice uštknut zmyjí do nohy. I přestože dostal protijed, jeho noha začala hnít a musel dostat štěp tkáně ze stehna. (Attta)
  • Pred každou epizódou sa v danej oblasti robí prieskum a následne Grylls dva dni vypracúva stratégiu ako prežiť. Grylls sám povedal, že pozná 80% toho, čo sa stane vopred. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno