Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rudy Holt, Henryho velice dobrý přítel a zároveň i ilustrátor jeho knihy pro děti o bobrovi Martym, zemře. Henry je zdrcen jeho smrtí a nemůže se postavit na vlastní nohy, jeho zesnulý kamarád mu velice chybí a on ví, že nikdo jiný nebude tak dobrý jako on. Sympatická Lucy se stane jeho novou ilustrátorkou, jenže Henrymu se tato dívka vůbec nezamlouvá, a tak ji jen uráží a ponižuje. Lucy se snaží jeho podivínské chování přehlížet a spolupracovat s ním, i když to jde velice těžce, ale pod vidinou tučné odměny tohle vše hodlá přetrpět. Henry s ní odmítá pracovat, ale postupem času přeci jen svolí. No a jak to tak bývá, Henry je přeci jen muž a Lucy je žena, takže je jasné, že to mezi nimi brzy zajiskří... (Ssimca)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Na Mandy Moore se skvěle kouká, se samotným filmem je to už však o něco horší. Jedná se o vesměs jednoduchou story, spíše dramaticky pojatou. Komediálních momentů se dočkáme minimálně. Postava Henryho je zvláštní, občas sympaťák, občas napřesdržku a možná i právě proto se mi do filmu hůře pronikalo. Špatné to nebylo, ale těžko si za týden na film vzpomenu, jelikož se do mé paměti zaryly mnohem chytlavější kousky. ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Amerika jak ji mam rad. Lide s dobrym srdcem pod maskou svych bolesti a nejistot. Skvele obsazeni. Billy Crudop v hlavni roli proste exhibuje. Mandy Moore prijemne prekvapi a Tom Wilkinson s Bobem Balabanem predvadeji proste vykon s takovou kvalitou jakou jsme u nich zvykli. Pribeh je to ten nejprostsi, ale Theroux se s nim vyporadava ( za pomoci silneho idie-folk a rockoveho soudtracku ) ne bez chyb, ale o to s vetsim nasazenim. Emocionalne nevybiravy snimek, ktery si me jednoduse ziskal. Az si rikam jestli novopeceneho rezisera neceka podobny osud jako Petera Bogdanoviche jez si ve filmu strihne ne nesymbolicke cameo. ()

Reklama

Terez.S 

všechny recenze uživatele

Ten film byl divnej. Navíc, hlavně ze začátku, hrozně sprostej. Což bylo o to horší, protože jsem se na něj dívala s americkými věřícími lidmi. Když se ale na scéně objevila Mandy, začalo to být lepší a lepší... A s písničkou "Oh no, oh no, oh no .." mě pak už ten film dostal (skoro) úplně. Znovu na něj asi koukat nebudu, ale rozhodně mě překvapil. ()

Duotone28 

všechny recenze uživatele

Dedication...aj o tom, ako prosty pribeh moze byt prosty, ale pri tom subezne tak FASCINUJUCI...Dedication...aj o tom, ze laska nemusi boliet a netreba sa jej bat...Dedication...aj o tom, ze netreba hlupo stat na jednom mieste, ale konecne sa pohnut dalej...Dedication aj o premakanej a spravne nacasovanej HUDBE...Dedication...aj o tom, ze urcite ho netreba prehliadnut, a urcite ho treba vidiet !!! SUNDAY-MOVIE ako vysity...odporucam, perfektna plnohodnotna 4+...nazdar ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Dedication je americký nezávislý film...a ještě navíc stoupenec dosti osobité linie american romantic freak comedy, tedy hodně zvláštního pohledu na žánr romantiky, jdoucím proti mainstreamovému hollywoodskému proudu romantických komedií vystavěných na sladkobolných klišé. Stejně jako Michael Gondry ve Věčném svitu neposkvrněné mysli a Nauce o snech či Marc Forster v Horší už to nebude i Justin Theroux zkouší oslovit náročného diváka, tam kde Gondry oslňuje svou surreálnou fantazií a Forster naplňuje kritéria postulátů postmoderního filmového vidění, tam Theroux ctí zákony žánru a filmového cítění, předkládá však před diváka téměř antitezi romantického filmu svou záměrnou snahou zobrazit vztah bizarní, navíc vztah psychicky narušeného člověka (i když vyvarovat se úplně předpokládaných klišé se mu zvláště ke konci filmu úplně nepodařilo). Svět umělecky orientovaných jedinců navíc skýtá možnost satirického přesahu směrem k fungování amerického systému vydavatelských domů a nadstandardního života ,,umělců". Snímek sice není ničím novátorský a pouze volně rozvíjí již dříve objevené, ale dělá to způsobem nanejvýš sympatickým a s jistou obtížně definovatelnou grácií a šarmem - tak jako jsou svým způsobem bizarně krásné písně Joanny Newsom (jejíž skladby ve filmu zazní), tak je bizarně krásný i tenhle zvláštně romantický film... A právě práce s hudební složkou a její volné zakomponování do příběhu je asi největším příslibem tohoto atypického snímku. Justin Theroux se právem ze své původní profese herecké odhodlal vstoupit do ranku režisérského. Velmi silný debut. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (3)

  • Film měl nesoutěžní premiéru na filmovém festivalu Sundance 2007. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v americkém městě New York. (Terva)
  • Debutující režisér Justin Theroux si zahrál ve filmu malé cameo právníka na telefonu. (Terva)

Reklama

Reklama