Reklama

Reklama

Dramatický snímek ze života obyčejných lidí. Film vypráví o třech sourozencích a jejich životních problémech. Morrie (Matthew Perry) žije svůj stereotypní život s manželkou zdánlivě bez problémů, Jay (Ben Foster) je psychicky labilní a Ida (Ginnifer Goodwin) se snaží najít sebe sama. Všichni tři se snaží najít ve svých životech štěstí a zjišťují jak důležitá je pro ně rodina... (KooNY)

(více)

Recenze (121)

Trishka 

všechny recenze uživatele

Vpravdě jsem příznivcem všech těch amerických - lehce nestředoproudých - snímků o hledání místa na zemi, nefunkčních rodinách a snaze uniknout stereotypu, ale Vyletět z hnízda nebylo právě tím, po čem mé zhýčkané oko toužilo. Né že by mě snad nepotěšilo herecké obsazení, nebo zpracování všech těch na-zem-lehacích a dotýkacích scén, ale všechno to okolo bylo prázdné a ... no - nuda. Kdyby se jen režisérská sesle trochu odvázala a nasadila tempo z konce už na začátek, zasloužil by si tenhle počin mnohem víc, než jen modrej čtvereček. ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Pozitivně laděný konec byl naprosto předvídatelný, ale nebudu zastírat, že u mě zachránil odřenou třetí hvězdu (Morrieho finální trávníkové číslo bylo skutečně hodno potlesku :-). Koukal jsem na to především kvůli Benovi, jehož postava Jaye měla sice dost velký potenciál, ale nemyslím si, že ho scénárista dokázal využít. Takhle se jeho projev ztenčil jen na unavené zírání, nepřítomné bloumání a jednu sprinterskou vložku, což je vážně škoda. Zbytek ansámblu nebyl ničím překvapující. Celkové vyznění je u mě tak za 2,5, určitě jsem v danném žánru viděl lepší záležitosti. ()

Reklama

Janek 

všechny recenze uživatele

Možná by to fungovalo, ale to by nesmělo existovat mnoho zajímavějších a lepších filmů na obdobná témata. Birds of America jsou pro mě nudní a neobjevní. Styl vyprávění a příběh samotný je natolik klasický, že jsem se několikrát přistihl, že se skutečně nefalšovaně nudím. O atmosféru se to snaží (i když tak nějak moc okatě - např. sourozenci hulí trávu) a někdo jí určitě podlehne (herci jsou koneckonců zajímavý, i když jsem trochu nepochopil roli Hilary Swank). Měl jsem podobný problém jako u rovněž červeného Igbyho; s postavami jsem absolutně nesoucítil. Ale za pokus to stojí. ()

Bounded 

všechny recenze uživatele

Nezávislák, který vlastně stojí a padá na výkonech herců, kteří to ale s přehledem utáhnou. Poselstvím, nenechat se sebou zametat, se nedá nic zkazit. I tak to ale není jen o Matthew Perrym, ale na jeho očekávanou katarzi jsem se těšil od začátku a byl za ni při konci moc rád. Kromě toho má film neuvěřitelně funkční scény jako lehání na ulici, kouření trávy a dotýkání se lidí s následným promluvením do duše. Říkám to záměrně, protože málokdy se stane, aby ve filmu "ten jiný" člověk nebyl taky strašně otravý. Ben Foster ho ale zahrál moc dobře. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

...Ať se na to díváte jak chcete, život stojí za hovno.... Morrie ( Matthew Perry ), Jay ( Ben Foster ) a Aida ( Ginnifer Goodwin ) tři sourozenci se sejdou po několika letech a divák sleduje jejich životní problémy, vztahy a city. Během filmu jsou nám postupně dávkovány formou zajímavých dialogů ( nedopovězené věty ) a činů ( započatá slova ). Vše nakonec vede jedním směrem. Rozesmála mě scéna, kdy Morrieho žena Betty ( Lauren Graham ) odchází z domova ke své kamarádce sousedce do vedlejšího baráku a bere si s sebou auto. Je to pohodička filmeček, který nám trochu kazila " nevhodná " hudba Ahrina Mishana. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Film měl premiéru na filmovém festivalu Sundance 2008. (Terva)
  • Natáčení probíhalo převážně ve městě Darien v americkém státě Connecticut. (Terva)

Reklama

Reklama