Reklama

Reklama

Dramatický snímek ze života obyčejných lidí. Film vypráví o třech sourozencích a jejich životních problémech. Morrie (Matthew Perry) žije svůj stereotypní život s manželkou zdánlivě bez problémů, Jay (Ben Foster) je psychicky labilní a Ida (Ginnifer Goodwin) se snaží najít sebe sama. Všichni tři se snaží najít ve svých životech štěstí a zjišťují jak důležitá je pro ně rodina... (KooNY)

(více)

Recenze (121)

terunka003 

všechny recenze uživatele

Rodinné, láskyplné, ujeté, dramatické × komplikované, nevyjasněné, drhnoucí. Vlastně moc netuším o čem to bylo. Některé dějové linie nebyly dotažené a končily kdesi useknuté. Sourozenci postiženi gentickou vadou - poruchy osobností, lezení do zadku "přátelům", manželka snažící se nečekat na desetiletku a mít dítě, a mohla bych pokračovat v tom, čeho se dočkáte u tohoto snímku. Vesměs ale ve mě tento film zanechává docela příjemnou stopu. Je faktem, že u takových lidí by asi každý člověk byl ve střehu. Sama jsem netušila co se stane a co vyvedou. Mátli mě na začátku jména postav a kdo vlastně jsou - Gary, Batti, Laura..nejpodařenější scénou bylo vyprázdnění Morrieho střev na sousedův trávník. Všechny postavy byly výborně obsazeny, jen Hilary Swank měla pro mě trochu neobvyklou roli po té, co jsem jí viděla ve filmu Million dollar Baby. Přejelo ho auto, ale jinak je v pořádku. ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Možná by to fungovalo, ale to by nesmělo existovat mnoho zajímavějších a lepších filmů na obdobná témata. Birds of America jsou pro mě nudní a neobjevní. Styl vyprávění a příběh samotný je natolik klasický, že jsem se několikrát přistihl, že se skutečně nefalšovaně nudím. O atmosféru se to snaží (i když tak nějak moc okatě - např. sourozenci hulí trávu) a někdo jí určitě podlehne (herci jsou koneckonců zajímavý, i když jsem trochu nepochopil roli Hilary Swank). Měl jsem podobný problém jako u rovněž červeného Igbyho; s postavami jsem absolutně nesoucítil. Ale za pokus to stojí. ()

Reklama

Trishka 

všechny recenze uživatele

Vpravdě jsem příznivcem všech těch amerických - lehce nestředoproudých - snímků o hledání místa na zemi, nefunkčních rodinách a snaze uniknout stereotypu, ale Vyletět z hnízda nebylo právě tím, po čem mé zhýčkané oko toužilo. Né že by mě snad nepotěšilo herecké obsazení, nebo zpracování všech těch na-zem-lehacích a dotýkacích scén, ale všechno to okolo bylo prázdné a ... no - nuda. Kdyby se jen režisérská sesle trochu odvázala a nasadila tempo z konce už na začátek, zasloužil by si tenhle počin mnohem víc, než jen modrej čtvereček. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Nenápadné, velmi lehce komediální drama o sourozencích, kteří hledají své místo na světě a přes své výstřední odchylky jsou vlastně stejní. Obsazení filmu je docela vyrovnané, Perry hraje svůj nečekaně tlumený koncert, Foster si dává další ze svých nestabilních postav a v nečekaně malé a okrajové roli se tu ukáže dvojnásobná oscarová laureátka Hillary Swanková. Líbilo se mi, jak si režisér všímá maličkostí (vrabci v loužích po dešti, slunce skrze prsty ruky, noční hvězdná obloha v zákrytu stínů a obrysů domu), a líbila se mi kamera, která tyto maličkosti snímala. Taková jednodušší a méně honosná Americká krása. 80% ()

J0hny5 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se celkem těšil, hrají v něm moji dva oblibení herci a naopak moje neoblíbenkyně Hilary S. v nesympatické roli, což sedlo. Film celkem příjemně plynul a má co nabídnout. Během filmu jsem to viděl na 4 hvězdičky, ale trošku mě zklamal závěr tak váhám. Celkově celkem zajímavý film o životě "zvláštní" rodinky. Bylo to dobrý, až asi na dvě situace, které mi přišly trošku trapné. Je to na hraně průměru, ale 4 nakonec dám s odřenýma ušima. 70% ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Film měl premiéru na filmovém festivalu Sundance 2008. (Terva)
  • Natáčení probíhalo převážně ve městě Darien v americkém státě Connecticut. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno