Reklama

Reklama

Sigur Rós - Heima

(festivalový název)
  • Island Sigur Rós - Heima (více)

VOD (1)

Vizuálně ohromující záznam kapely Sigur Rós, která je produktem a zároveň součástí své rodné země s její dramatickou krajinou a úzce propletenou společností. Po návratu domů z dlouhého turné v roce 2006 se tato islandská kapela rozhodla zahrát řadu volně přístupných, většinou neohlášených koncertů. Hrála pro různě velké skupiny diváků všech věkových skupin, ve vesnických kulturních sálech, na společenských večírcích, v hlubokých údolích a širokých polích, v opuštěné rybárně a v ekologickém protestním táboře. Kontrast skromných a majestátních prostředí dokonale doplňuje zvukovou paletu kapely, známé pro skladby kombinující tichá rozjímání a extatická, bouřlivá vyvrcholení. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (181)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Ze Sigur Rós sice nepadám na zadek tolik jako třeba z Radiohead a dokumenty o přírodě mě taky nechávají chladným, ale i tak se mi to hodně líbilo. Některé pisničky SR odzívám, jiné mě berou za srdce jako máloco, výtvarně pozoruhodné záběry z Islandu ale berou dech vždycky. A úplně nejhezčí byli červení draci na modrobílé obloze! ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Nejnovější film od režiséra Lilo & Stitch je tady! :-))) Ne vážně, Heima je úžasné koncertní DVD. Sigur Rós se v roce 2006 vrátili ze světového turné, a odehráli sérii volných koncertů po Islandu, od Reykjavíku po menší města a vesničky až po koncerty ve volné přírodě. První disk nabízí po jedné skladbě z každé zastávky, pospojované do podoby celovečerního filmu s doprovodnými rozhovory a meditativními záběry krajiny. Zazní zde jak známé hitovky (často v alternativních akustických verzích, které zároveň vyšly i na CD "Heim"), tak méně známé skladby. Většina skladeb je odehrána venku v přírodě, a je opravdu velice půvabné sledovat Sigur Rós, jak koncertují doslova na zelené louce, a na stráni posedává hlouček posluchačů všech věkových kategorií od batolat po důchodce. Jednu skladbu zahrají i v gigantické nádrži na rybí tuk (vypuštěné, samozřejmě:) V rozhovorech k vám promluví všichni členové kapely i děvčata z doprovodné kapely Amiina, ale pokud by vás nezajímaly, nemusíte mít obavu, rozhovorů je tu tak max. 10-15 minut. Zato magických záběrů nádherné islandské krajiny i vesniček si tu užijete do sytosti, ostatně na Islandu ani nelze "postavit kameru vedle". To vše první disk. Na druhém budete mít interaktivní mapu Islandu, přes kterou se dostanete asi ke dvěma desítkám vystoupení v jednotlivých lokacích, někdy jde o nezkrácená vystoupení z prvního disku, někdy o úplně nová. Obzvlášť dosud neznámý song "Heima" potěšil. Nechybí ani speciální hosté - pěvecký chór, dechový maršband nebo znalcům již známý Steindor Andersen. Celkově se jedná o jedno z nejlepších hudebních DVD všech dob, jak po hudební, tak po filmové a produkční stránce. Nutná koupě! ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodný mix dokumentárního filmu s hudebním filmem. Mapující tůru nejznámější islandské kapely Sigur Ros po jejich rodném Islandu. Chvilkami opravdu magické spojení opojné hudby s nádhernými přírodními scenériemi, kterými Island disponuje. Chvilkami jsem měl opravdu silné nutkání udělat si výlet na Island. Milovníci Sigur Ros či severské divočiny nejspíše přihodí ještě jednu hvězdičku. ()

Qitek 

všechny recenze uživatele

Sedačka. Venku sychravo. Dopoledne, odpoledne, podvečer, večer... To je fuk. Ta sedačka. Nastavení audia na DTS. Play. A pak už nic. Jen v té sedačce nechat tělo, duši si nechat ukrást emocemi prosáklou hudbou, od těchto umělců (!) a podívat se na sychravý Island... Pak se vrátit. A litovat. Litovat, že něco tak silného, co se hudby týče v ČR nemáme. ()

Richard_Ba 

všechny recenze uživatele

Jemná hudba, ostrý mráz. Pamätám si sekvenciu z jednej z posledných častí seriálu „Monty Pythons: Flying Cirkus“ , kde Graham Chapman predával med. Bol z Islandu a tvrdil,že na Islande sú len ryby a ľad. Ó, ako sa tento veľký komik mýlil. Island je priam inkubátorom hudobných umelcov. A Sigur Ros sú veľký fenomén v mojich očiach. Ich ambient hudba je veľmi jemná, a tak ako Islandský mráz, sa vám dostane priamo pod kosti. Dokument chlapci a dievčatá zo skupiny nazvali Heima – domov. Postupne prechadzajú z mesta do mesta, a hrajú na zaujimavých lokáciach. Malé koncerty s postupne rozrastajúcim sa publikom, a zábermi z Islandu, ktorý je vážne FUCKING BEAUTIFUL, ma fakt dostali. Skvelá hudba, krásna krajina a sympatickí umelci, zachovávajúci si absolútnu pokoru. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama