Reklama

Reklama

Bliss má ráda rock a její život v americkém maloměstě kdesi v Texasu stojí za dvě věci. Matka jí nutí do příšerných soutěží krásy, na nichž si načančané slečinky nepřejí nic než světový mír, uhihňaný spolužačky jsou na pěst a brigáda servírky taky není nic moc. Jednou však s kámoškou narazí v sousedním městě na drsný závody na kolečkových bruslích a její život se rozjede na plný obrátky... Film o holce, která na lokální soutěž krásy neváhá přijít s modrým přelivem, natočila slavná Drew Barrymore (Charlieho andílci) a ve filmu si i zahrála jednu ze závodnic. Hlavní postavu Bliss hraje talentovaná nastupující hvězda Ellen Page. Ta se objevila například v trojce X-Men, ale proslavila se především svou rolí ve skvělé komedii Juno, za níž byla dokonce nominovaná na Oscara. Ellen ohromuje filmový svět nejen nepopiratelným hereckým talentem, ale i zvláštní neokázalou krásou, která ji předurčuje k rolím silných sympatických hrdinů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (580)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Shit, každý druhý už tu zase napsal to, co jsem chtěl ke konci svého komentáře zmínit i já: totálně parádní scénka sexu v bazéně! Díky ní je film nezapomenutelný... Největší pochvalu si pak zaslouží Drew za to, že její režijní debut je snímkem, za nějž se rozhodně nemusí stydět. Právě naopak, té holce se povedl natočit jeden z nejkrásnějších rodinných příběhů, jaký jsem za dlouhou dobu viděl. A to nemusí znít vůbec hrozně. Není moc závažné, že je to občas docela zívačka s několika scénami, které by se daly vystřihnout, když je to na konci tak úžasně podané. Navíc scény na bruslařské dráze - okořeněné těmi správnými rockovými písničkami - mají šmrnc pokaždé, když si Ellen Page nazuje svoje kolečkáče s barbienama a udělá první kolečko. Page samotná sice herecky nijak nevyčnívá, ale ani nemusí. Všichni hrají tak nějak samozřejmě a jde vidět, že na place vládla úžasná atmosféra: znatelně se to otisklo do finálního sestřihu. Moc rád jsem po dlouhé době viděl "Harryho ze Sám doma"... A Juliette Lewis je čím dál tím hezčí, ve Vyfič! je z ní taková -píp-, že jsem se asi zabouchnul. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně pohodovej film, až se mi nechce věřit, že ho natočila Drew Barrymore, kterou jinak moc nemusím. Evidentně, ale aspoň nasbírala po těch všech letech mnoho zkušeností a předvedla, že za kamerou má více talentu než před ní. Příběh je sice hodně jednoduchej a některá neustále se opakující klišé už mi dost lezou na nervy, ale ten film utíká tak neskutečně rychle, že vám to tentokrát ani nevadí. Ellen Page je opět okouzlující, atmosféra alá osmdesátky k nezaplacení a některé hlášky či scény nezapomenutelné. Výborný film pro zlepšení nálady, minimálně ještě jedno zkouknutí zaručené. ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Drew Barrymore nijak moc nemusím a musela by se hodně (herecky) snažit, abych se o ni nějak zvlášť začal zajímat. Po režisérské stránce to je něco jiného. Ve svém debutu ukazuje, že není jen herečka jedné, dvou nebo tří tváří a že dokáže celkem schopně ukočírovat celovečerní film. Ellen Page na druhou stranu ukazuje, proč je řazena (po právu) mezi největší naděje současného Hollywoodu. Jen by si mohla vybírat více rozmanitější role, ty stejné polohy mě už nebaví a tak jen podvodní scéna byla příjemným osvěžením. Celkově s Whip It nemám nejmenší problém, výlet do ženského rychlobruslení to byl zajímavý leč opakovaná projekce nehrozí, na tu nemá film co nabídnout. 3 a 1/2. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Film, který tu dlouho chyběl a kupodivu nám ho dala zrovna Drew Barrymore. Z určitého pohledu je tu celkem originální námět a ikdyž jsou postavy většinou šablonovité, mají napsaný výborný scénář a v praxi fungují dokonale. Už vzpomínaná nemožnost zařadit děj do nějakého časového období je skvělá věc. Whip it má zkratka tak bezstarostnou a optimistickou atmosféru, že mu všechny chyby rádi odpustíte, navíc filmu, kde hraje Juliette Lewis i Daniel Stern nemůžu dát míň než 4*. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jo tyhle kolečkový brusle jsou mrchy první kategorie. Chodil jsem s holkou co na tomhle jezdícím svinstvu závodila s kopce a ta se mě jednoho dne zeptala, jestli umím na in-linech a já z gracií žižkovskýho suveréna zahlásil "to je snad jasný, že na nich umím". Ovšem pak přišel smrtící dodatek "tak fajn zejtra si skočíme na letenskou pláň, tam maj půjčovnu a zařádíme si ". Po týhle větě jsem si musel objednat panáka, abych byl schopen nádechu. Dorazíme tam a už v tý půjčovně mě tam ten půjčující chomout neopoměl ztrapnit, prej "když koukám jak si to zavazuješ, nebudeš chtít i chrániče? Jeden za 5, - kč." "Jsem ze Žižkova, my chrániče nepotřebujeme" usadil jsem chvastouna. Hned na začátku jsem se před svou holkou chtěl vyfrajeřit až na půdu a tak jsem tam zařadil nejvyšší obrátky, jedu raketovou rychlostí a cítím se jak král všech in-linů, však jen do tý doby, než se naproti mě objeví nákladní auto značky Avie z nápisem "sady, lesy, zahradnictví" celkem bleskově mě došlo, že nevím jak se brzdí, naštěstí to řidiči Avie z mých gest došlo taky a dupnul na brzdu. Po chvíli už měl na přední kapotě dárek, rozpláclýho Enšpígla. Celou dobu nebyla v parku snad ani noha, ale přesně v okamžiku když jsem se rozplác o předek Avie šla kolem parta mladejch holek čili trapnosti bylo učiněno za dost. Pak to šlo celkem v rychlím sledu, nejdřív se mě vysmál řidič Avie, pak parta holek a finálovej výsměch obstarala moje mladá. Zmoh sem jen na "klidně zavolejte ještě svým kámoškám ať se taky přijdou zasmát, ještě v sobě cítím tak 5% důstojnosti, tak bych se jí rád zbavil." No, naštěstí jsem pomalu sklouzával z předního skla na zem a smích začal ustávat. Bohužel má přítelkyně zřejmě chtěla pokračování a tak najednou "broučku, ježiši není ti něco a začala vytahovat nějakej růžovej kapesník, ty neumíš brzdit viď chudinko" no já myslel, že se poseru. To už tam samozřejmě byli i důchodci s čoklama, jeden mě začal očuchávat a prej "Asto, pán je fuj" já už poměrně zoufale na přítelku "Prosím tě odtáhni mě nějak do tý pujčovny ať už jsem kdekoli jinde, jen ne tady" a aby toho nebylo málo, tak si ještě přisadil ten puňta z půjčovny "Hlavně nezapomeň pozdravovat na Žižkově." ()

Galerie (56)

Zajímavosti (10)

  • Během závěrečných titulků probíhají nepovedené scény z natáčení. (Cheeker)
  • Film WHIP IT je režijním filmovým debutem Drew Barrymore, která byla doposud známá především jako herečka. (Zbyisek)
  • Natáčelo se v Detroitu, v Michiganu a mnoho bruslařek z filmu působí v Detroitském Derby team. (sir-dave)

Související novinky

Juno bruslí a líbá holky

Juno bruslí a líbá holky

18.01.2008

Komedie ze života Juno vesele sbírá nadšené recenze, filmové ceny i miliony dolarů a o její hlavní představitelce, dvacetileté Ellen Page, se čím dál hlasitěji mluví jako o obrovském hereckém talentu… (více)

Reklama

Reklama