Reklama

Reklama

Columbo - Série 5 (1975) (série)


Smrt v aréně (S05E04)

(epizoda)

Obsahy(1)

Bývalý mexický toreador Luis Montoya dnes už jen chová býky pro koridu, avšak pro své někdejší odvážné kousky v aréně je stále miláčkem národa. Jednoho dne zabije kolegu Hectora Rangela, který by svým svědectvím mohl Luisovo dobré jméno zničit. Luis se postará o to, aby Rangela zabil rozzuřený býk. Tou dobou je však s manželkou na dovolené v Mexiku i losangelský detektiv, poručík Columbo. A ten začne svému mexickému kolegovi pomáhat s vyšetřováním případu... (Česká televize)

(více)

Recenze (49)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Režisér Ted Post je podpísaný až pod dvoma epizódami detektívneho seriálu "Columbo". "Prípad diplomatickej imunity" z roku 1975 sa mu celkom podaril. "Smrť v aréne", ktorú natočil o rok neskôr, je trocha slabšia, ale stále si drží svoj štandart, hlavne vďaka charizme predstaviteľa titulnej úlohy Petera Falka. Komisár Columbo na výlete v Mexiku. Korida, horúce slnko, rozúrení býci, odvážni toreádori a zločin, ktorý nesmie zostať nepotrestaný. *** ()

d-fens 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

keď sa Columbo a vrah-torreador na seba v závere pozreli, a mal to byť akože pohľad víťaza (Columba) nad porazeným, tak som vôbec nechápal. Samozrejme, scenáristi asi tušili, že takých prekvapených divákov bude viac, a tak samozrejme musí Columbo ešte v závere podať vysvetlenie jeho hlavného "dôkazu", a to ma teda rozhodne nepresvedčilo. Ani to šaškovanie s rozlišovaním medzi dvoma druhmi nejakých torreádorských palíc ma nebavilo. Jediným plusom tohto filmu je snáď iba herec Montalban, ktorý pomerne slušne do seba vstrebal mužskú ješitnosť spojenú s koridou. ()

Reklama

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavý díl.... Netradiční a zajímavé prostředí, trošku nezvykle poručík spolupracuje s jiným vyšetřovatelem, a celkově zajímavě poskládáno a charismatický záporák, abych nezapomněl. Pár vtipných momentů, důkladné vyšetřování, a jako vždy dohání vraha k šílenství. Usvědčení je postavené trošku na vodě, ale zase nebylo zbití... Povedený díl! Slabších 80%. Howgh! ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavé prostředí ale zoufale pitomý motiv. Navíc malá otázka do pranice: Ve městě při úvodní autonehodě nikdo neumí anglicky, na farmě najednou všichni, anglicky mluví Sanchez s Montoyou, i když Columba to údajně vůbec nezajímá. Čím to? Já vím, jsem šťoura, ale zkrátka spousta věcí je tu zase jen na efekt, což mi u detektivky vážně nesedí. Uznávám, ten efekt je mnohokrát filmařsky vděčný a zajímavý. Kromě toho tu opět najdeme velmi slušné herecké výkony, což je samo o osobě dobrý důvod ke sledování... Celkový dojem: 70% ()

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden zo slabších dielov série, ktorých spoločnou črtou je, že profesionálne deformovaný Columbo sa zapája do vyšetrovania počas pobytu v Anglicku, dovolenky na lodi i v Mexiku. Je asi zložité nakoncipovať tieto Columbovské bokovky, aby boli uveriteľné, faktom však ostáva, že bez nich by Columbovská séria mala o čosi vyššiu úroveň. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama