Reklama

Reklama

Columbo - Série 4 (1974) (série)


Vražda na videu (S04E05)

(epizoda)

Obsahy(1)

Odborník na elektroniku a zanícený vynálezce Harold Van Wick prošpikoval celý svůj dům kamerami, napojenými na uzavřený televizní okruh. Právě ten využije při vraždě své tchyně, které jej chtěla odvolat z vedení rodinné firmy. Zatímco nic netušící ochranka sleduje na bezpečnostních monitorech záznam z kamery v pracovně, Harold tam ženu zabije. Nahrávku z doby vraždy, na které ovšem sám není vidět, pak s pomocí časovače pustí do okruhu později, kdy se účastní umělecké výstavy ve městě. Tím pro sebe vytvoří dokonalé alibi a zároveň dojem, že vrahem musel být náhodný zloděj. Jenže poručík Columbo si na nahrávce všimne zajímavého detailu... (Česká televize)

(více)

Recenze (56)

Gothard 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi dobrý díl s bezvadně zahraným vrahem - Oskar Werner byl podivín a údajně se s ním velice těžce spolupracovalo, ale tady odvedl skvělou práci. Díl zaujme nejen používanou elektronikou (je třeba připomenout, že film vznikl v roce 1975), ale hlavně výbornou pointou - jednoduchou, uvěřitelnou, prostě dobře vymyšlenou. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ukážkovo priemerný diel z detektívnej série kriminálnych prípadov, ktoré rieši inšpektor los angeleskej polície Columbo. V tejto epizóde musí objasniť úkladnú vraždu starej, bohatej podnikateľky. Má k dispozícii takmer dokonalé dôkazy o zločine vo forme video záznamu z miesta činu. Lenže práve to ešte viac celý prípad zamotá. Navyše Columba v tejto časti trápi silná nádcha. Vrah mu však ani tento raz neunikne. *** ()

Reklama

Anthony 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Protihráčem je tentokrát Columbovi expert na elektronické hračičky van Wick - jeho dům je plný různých udělátek a technika tentokrát bude hrát důležitou úlohu, což já mám rád a Columbo asi taky, protože tomuhle všeumělovi vždy stačí chvíle, aby pronikl do všech možných prostředí, technických novinek apod. ()

starbrejkr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klasický výborný columbovský díl. Schéma známe všichni a buď ho prostě žereme, nebo nás nudí. Tenhle fíl ozvláštňují technické vychytávky, o kterých se nám tady v té době mohlo jen zdát. Odhalení je pak velmi fikané a odzbroující. No a poručík v galerii? To je snad jeden z nejvtipnějších momentů celého seriálu:-)) ()

vecnaAmbra 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klasický dobrý Columbo, myslím že trocha nadhodnotený. Súhlasím s komentárom finkie, každopádne aspoň to bolo vopred neočakávané a nepopierateľné usvedčenie. Časti s rôznymi zložitými "systémami" väčšinou nemám veľmi rada, ale táto bola príjemne pozerateľná. V tejto dobe vysoko modernej techniky pobaví vidieť trebárs očarenie digitálnymi hodinkami :-) Columbov protivník navyše prejavil dávku sarkazmu: Svokra: "Posaď se". Harold: "Myslel jsem, že budu muset pokleknout". Dobrý bol tiež jeho komentár s využitím pokoja pro hosti pre Columba :-) ()

Galerie (3)

Zajímavosti (6)

  • Fotbalové záběry pocházejí z 24. listopadu 1973 z Wake Forest ve státě Severní Karolína. (Epistemolog)
  • Columbův (Peter Falk) pes nemá v ostatních dílech jméno, v tomto ho však nazve Harry při vypouštění z vozu, aby se mohl proběhnout po zahradě, zatímco sám se bude po místě činu rozhlížet. (Drom)

Reklama

Reklama