Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh čtyř lidí, kteří se souhrou náhod poznají a začnou mít rádi. Camille, která v noci uklízí kanceláře, ve volném čase maluje krásné obrazy. Plachý, citlivý a samotářský Philibert je mladý aristokrat zblázněný do historie. Mužný a něžný Franck, který se živí jako kuchař, má hluboce rád svou křehkou a okouzlující babičku Paulette. Ti čtyři se společně naučí mírnit své pochybnosti a trápení, ale také dívat se dopředu a plnit si své sny. Objeví jeden druhého a pochopí, že nejsilnější jsou "prostě spolu". (gardenlady)

(více)

Recenze (70)

Garson 

všechny recenze uživatele

Jasných 5 hvězd.Za co?Za lidskost,za realitu všedních dnů a v neposlední řadě za Audrey Tautou kterou prostě zbožňuju a to hlavně proto,že svými rolemi představuje tu nižší společenskou třídu narozdíl od primadon typu Angelina Jolie a podobných.Film je o motorkáři,který pracuje od rána do večera,má nemocnou babičku,koktavého spolubydlícího a starostí až nad hlavu prostě takový běžný občan.Jeho spolubydlící je velmi obětavý a jednou si přivede domů nemocnou sousedku která změní motorkáři jeho stereotypní všední život.Film podvědomě nutí diváka k realistickému pohledu na život. ()

Foo 

všechny recenze uživatele

Idilické, hezky plynoucí, lehce předvídatelné. Líbí se mi, jaký mají vztah ke starším lidem. Taky mám hrozně ráda svoji babičku a nechápu ty lidi, co dokážou být zlí a nevšímavý. Film je dobrý pro klidný večer, kdy žena zůstane sama doma, otevře si lahvinku červeného vína a chce nechat čas jen tak plynout. Červené víno pomůže přenést se přes romantický konec. Guillaume Canet je dobrý herec a bez košile mu to taky sluší. Tento žánr není moc můj styl, přesto, líbilo se mi to. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Naše životní zkušenost je něco, co nemůžeme popřít. Člověk dokáže filozofii života použít v různých situacích a to tak, aby se cítil dobře, provinile anebo lhostejně. Co je lepší? Prožít bolest nebo být osamělý? V tomto příběhu různé postavy proplouvají svým osudem a prožívají své strasti i radosti života. Osudem stejně tak nudným jako zábavným. Stejně jako plného úsměvů a zklamání. Každá postava čelí nějaké výzvě. Každý má svůj sen, snaží se ho naplnit a zároveň v tom pomoci i ostatním a to prostřednictvím povzbuzení a podpory. Snímek je pro určitý okruh diváků, neboť ostatní, kteří na takovéto věci nejsou, se u sledování budou až neskutečně nudit. Ti zasvěcení naopak dostanou osvěžující příběh, který zapůsobí jako vánek v myšlenkách. Takových filmů vskutku moc není. ()

JimJam 

všechny recenze uživatele

Pozitivní jednoduchý film - Berri natočil něco jiného, než na co jsem byl od něj zvyklý, ale vyšlo mu to. Výborné jsou herecké výkony, kromě Tatouové a Caneta doplňují ústřední čtveřici zde neuvedení - zkušená herečka Francoise Bertinová a mladý Laurent Stocker, který za film získal hereckého Césara. ()

Richie666 

všechny recenze uživatele

Berriho manifest o poklidné smrti? ... Claude Berri se na stará kolena nechal trochu unést, zapomněl do filmu zakomponovat nějakou dramatičtější frakci a vypráví tak jen o dalších z mnoha lidských osudů, které se nakonec spojí a zahřejí diváka u toho srdíčka. Bez nějakých vyšších ambicí zručně provedená oddychovka se třemi sympatickými herci a jednou babičkou. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Film je adaptací úspěšného stejnojmenného románu Anny Gavaldy. (gardenlady)
  • V knihe sa Camille (Audrey Tautou) narodila v roku 1977, vo filme v roku 1980. (Fanita)

Reklama

Reklama