Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tvrdohlavá dcera konzervativních tureckých emigrantů, usazených v Kodani, se snaží vyhovět snům svých prostých rodičů o její velké budoucnosti a zároveň zůstat věrná své osobní vášni – kung-fu. Toto výborné drama určené adolescentnímu publiku sází na sympaticky svéhlavou hrdinku a na působivé scény bojového umění v choreografii Xiana Gao (Tygr a drak). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (72)

sulimo 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý film, který z vysoka shlíží na všechna bojová/taneční/romantická cosi made in USA. Seveřané se nemusí ani příliš snažit, aby i ze stokrát zpracované zápletky dokázali udělat něco jediněčně svýho, co vypadá a zní přirozeně. Důkazem, že to oravdu funguje je moje osoba, která si vybudovala hluboce zakořeněný odpor k čemukoli, co je bojové/taneční/romantické cosi made in wherever. Do týhle záležitosti jsem tak šla jen s minimální nadějí, že by to nemusel být zas až takový crap, když se do toho pustili seveřané, a hle, on to skutečně takový crap nebyl, ba co víc a světe div se, bavilo mě to. Určitě by šlo vyjmenovávat mouchy o velikosti ováda hovězího, které se vztahují ke kvalitě filmu, ale navzdory tomu to celkově působilo dost dobře, abych tomu mohla dát 4 překvapivé csfeďácké hvězdy. Nicméně i tak si nemohu odpustit nezmínit nedotaženost konce (asi se jednalo o záměr, který ovšem mě osobně vůbec nesedl) a stejně tak mi přišlo trochu moc okaté a nepřirozené poukazovat na sociální problémy pomocí koníčka, který i když měl hrát hlavní roli ve filmu, byl nešetrně odsunut na veldejší kolej, aby vynikl právě onen sociální kontext. Trochu škoda, ale i tak, celkově dost dobré a zajímavé. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Vážně jsem se bála, aby z toho nebyla nějaká mlátička. Ale byla jsem velmi mile překvapaná tím, čím snímek je. Velmi civilní a tím pádem hodně věrohodný, jako by to vyprávěla vaše nová sousedka. Vyhovoval mi i pomalješí styl vypravování příběhu. Líbila se mi choroegrafie soubojů, nic bláznivého. Zpomalovačky k tomu sedly přesně akorát. Já jsem byla ve finále spokojená. Občas neuškodí se na podobný snímek, jako je právě tento podívat. ()

Reklama

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Taká na pol rozprávka a na pol agitka čo sa týka boja za práva žien v muslimskej komunite. Film nakusol príliš mnoho problémov na to aby sa im mohol venovať naplno a do hĺbky. Mne osobne dosť vadilo spracovanie, ktoré bolo jasne určené mladšiemu divákovi, asi tak v období puberty. Obecne to však nemusí byť na škodu, pretože je dosť podstatné, aby problematika zaujala už mládež. Vytknúť by som ešte mohla deštruktívnosť v konaní mladej hrdinky, ktoré mi absolútne nejde do hromady s akoukoľvek filozofiou bojového umenia a preto slabšie štyri hviezdičky. ()

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Umění boje a touha po seberealizaci stojící proti oddanosti k rodičům a dlouholetým muslimským tradicím v dnešním světě. To jest příběh mladé studentky (Aicha), která se na doporučení školní trenérky i přes přísný zákaz konzervativních rodičů rozhodne přihlásit do kung-fu klubu, kde se jejího rozvoje ujme již zkušený Emil. Postupně se vyvíjí nejen její bojové schopnosti, ale i náklonnost k Emilovi. Mezitím se její bratr, budoucí lékař Ali zakouká do Jasmin, dívky z vyšší vrstvy a doufá, že se společně vezmou. Když se však na tréninku objeví Omar, kamarád nevěstiny rodiny, začne postupně přituhovat. Aicha a její tajemství je ohroženo, je neustále stavěna do pozice nutnosti výběru, buď poslechnout rodiče a respektovat staré zvyky nebo se oddat své vášnivé zálibě. Vede tak boj nejen se svými soupeři, ale především sama se sebou. Již od počátku se místy objevují vložené imaginární scény utíkající Aichy a souboje mezi ní a tajemnou postavou, zahalenou v černém, která se pohybuje jako kouřový stín. Nejen ve snových bojích, ale i v těch reálných máme možnost sledovat kvalitní vizuální stránku a choreografii, za kterou stojí známý Xian Gao. Fighter je dynamickou a chytlavou podívanou odehrávající se v urbanistickém prostředí dánské Kodani, která končí až společně se závěrečnými titulky. (7/10) ()

CarloRizzi 

všechny recenze uživatele

Víte tohle není ani vyloženě o sportu, ale spíše poznání sama sebe. Aiša (Semra Turan,)je prostě bojovnice, která bojuje za svojí svobodu, sport, lásku, respekt,uznání. Život je, byl a bude boj a záleží jen na nás, kam to chceme dotáhnout. Naše sny plány, touhy a myslím, že za to stojí bojovat. Nemyslíte? Kung-fu to je duševní sport, ne nakopat někomu prdel a zdrhnout nebo si hrát na krále nebo na boha. Xian Gao zvaný Sifu se roli učitele bojového sportu zhostil dokonale a mít takového učitele budu klidně trénovat každý den.-)) Dánové opět nezklamali, kéž natočit takhle něco u nás. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama