Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do města terorizovaného zločinci přijíždí nezávisle na sobě tajemný tulák (Josh Hartnett) a mladý japonský válečník Yoshi (Gackt). Každý zde má své vlastní poslání. Když se konečně potkají, rozhodnou spojit své síly a společně bojovat proti zkorumpované vládě Nicoly (Ron Perlman) a jeho femme fatale Alexandry (Demi Moore). Celý děj je zasazen do unikátního fiktivního světa, kde se střetává realita s fantazií, do světa, kde si nemůžete být jisti ani vlastní půdou pod nohama. (LadySoir)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (175)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ODPLATA, JE VĚC OSOBNÍHO STYLU. OKO ZA OKO, ZUB ZA ZUB, BUDE NAVŽDY UDRŽOVAT ROVNOVÁHU LÉPE, NEŽ KDYBY LIDÉ NASTAVOVALI DRUHOU TVÁŘ“....... /// Japonec co vypadá japonsky je vždycky podezřelej. A do tý doby, než Yoshi vyhodil tři rudý obleky (plný chlapů) z restaurace, se toho zase tolik nestalo. Barevný omalovánky a svět z leporela plný akce a věcí, na který se dobře dívá. Zvláštní chorea soubojů a někdy tak strašlivě kýčovitý prostředí, že člověk spíš přemejšlí, jak to kurva ta Demi dělá (pořadí slov je možno volně zaměnit), že ..... Mám rád J.Hartnetta, ale velkej herec z něj nebude. A Gackt? Taky mu to sluší! Nutno podotknout, že si všichni svý role užívaj. Škoda, že ve zvláštní atmosféře (s hlasem vypravěče) není víc prostoru pro fórky. Třeba by pak nevadilo, že muži, kteří udržují rovnováhu a uvědomují si osobní zodpovědnost, nevzbuzují pražádný emoce. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Vzpomínám na Sin City. 2.) Zjistím, jestli by Ron Perlman mohl založit black metalovou skupinu. 3.) Thx za titule ,,Rublenka“ a ,,Kardinál Tyšerié de la Teplice“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Velice překvapivý kousek... nutno dodat, že tady nejde zrovna o příběh. Co je hlavní, že tady ja palba vizuálních efektů, barev a atmosféry, která rozhodně zaujme. Co je možná mínusem, tak někdy mdlé rozhovory a zbytečně dlouhá stopáž, ale i přesto se mi film moc líbil. Hlavně střihy, které byly nápadité, hudba a zvukové efekty, po vizuální stránce opravdu vymyšlené, změny barev a prostředí tvořily atmosféru a já si užívala i boje, které byly vždy zvláštně podány a zahrány. Každopádně na mě film působil tak, že si s tím někdo vyhrál a ten styl se mi líbil. K originalitě také přispívaly komiksové části nebo skvělý Woody Harrelson. Dokonalé to nebylo, ale Josh Hartnett s uhrančivýma očima často udělal dost. ()

Reklama

zipper111 

všechny recenze uživatele

Neskutečná vizuální stránka v mnohém jasně předčila příběh, přesto jsem se nudil jen chvílemi, ze začátku. Pak samuraj vypráskal několik rudochů a od té doby to byla neskutečná jízda. Kdo mě trochu štval byl žensky vypadající samuraj a vyčpělá Demi Moore, naopak jako vždy skvělý Woody nezklamal a Ron byl prostě Ron... Je to pecka. 4* ()

bukowski83 

všechny recenze uživatele

Akční fantasy jak ze žurnálu, natočená takovým způsobem, že mě to posadilo na zadek. Překvapivě dobrý Hartnett, tradične skvělý Harrelson, nejvíc charismatický Perlman a životem sešlá Demi Moore, toť plejáda super herců, kterým se podařilo vytřískat z tohoto snímku naprosto vše. Má osobní satisfakce je, že do příběhu nenasrali žádný děcka, jak to mají poslední dobou v žánru fantasy ve zvyku. 90% ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Pistolník bez zbraně a samuraj bez meče se setkávají v (doslova) pestrobarevném, hravě přestylizovaném úletu, který vypadl z něčí bohaté fantazie. Akce se míchá s fantastickými kulisami a do toho se ozývají tóny muzikálu. Někdy je to moc, ale Bunraku má určitě potenciál, aby se pro někoho stalo zbožňovaným kultovním dílkem. 7/10 ()

Galerie (75)

Zajímavosti (11)

  • Film vznikl na motivy čtyři sta let starého japonského loutkového divadla. (Terva)
  • V roce 2010 v rozhovoru Moshe prozradil, že nejprve scénář k Bunraku prodal produkční společnosti. Když bylo jasné, že se film bude natáčet, koupil ho zpátky. (Zdroj: Wikipedia.cz)
  • V průběhu celého filmu ani jednou nezazní jméno postavy Joshe Hartnetta. (Illuminare)

Související novinky

Josh Hartnett trénuje karate

Josh Hartnett trénuje karate

05.02.2008

Sympaťák Hartnett střídá ambicióznější role s těmi odlehčenými. Podivnost Bunraku (podle tradičního japonského loutkového divadla) bude asi patřit spíš k těm druhým. Film se odehrává ve fiktivním… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno