Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do města terorizovaného zločinci přijíždí nezávisle na sobě tajemný tulák (Josh Hartnett) a mladý japonský válečník Yoshi (Gackt). Každý zde má své vlastní poslání. Když se konečně potkají, rozhodnou spojit své síly a společně bojovat proti zkorumpované vládě Nicoly (Ron Perlman) a jeho femme fatale Alexandry (Demi Moore). Celý děj je zasazen do unikátního fiktivního světa, kde se střetává realita s fantazií, do světa, kde si nemůžete být jisti ani vlastní půdou pod nohama. (LadySoir)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (176)

paascha 

všechny recenze uživatele

Největším kladem je komiksová stylizace a fórky. Miluju vyskakovací figurky, poslední akvizice v mé sbírce, Malý Princ je totálně úžasná, ale zpátky... Výtvarně je to pěkné, i když rychlé a ne tak stylové, jako třeba Sin city. Dějově je to slabší, přeci jen je téma pomsty v dnešní době trochu zasmrádlé. Kombinace kovboje, samuraje, barmana a kurvy taky trochu kulhá, ale budiž, komiks je spíš na koukání, než na dumání o podstatě. A že se tam občas někdo pokusí o nějakou oduševnělejší hlášku? To je asi otřes mozku:-)) ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Velice překvapivý kousek... nutno dodat, že tady nejde zrovna o příběh. Co je hlavní, že tady ja palba vizuálních efektů, barev a atmosféry, která rozhodně zaujme. Co je možná mínusem, tak někdy mdlé rozhovory a zbytečně dlouhá stopáž, ale i přesto se mi film moc líbil. Hlavně střihy, které byly nápadité, hudba a zvukové efekty, po vizuální stránce opravdu vymyšlené, změny barev a prostředí tvořily atmosféru a já si užívala i boje, které byly vždy zvláštně podány a zahrány. Každopádně na mě film působil tak, že si s tím někdo vyhrál a ten styl se mi líbil. K originalitě také přispívaly komiksové části nebo skvělý Woody Harrelson. Dokonalé to nebylo, ale Josh Hartnett s uhrančivýma očima často udělal dost. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Takze tu mame dalsi prestylizovany experiment v ktorom tvorcovia vsadili hlavne na vizual. Ten je bezchybne prevedeny a prvu polhodinu sam o sebe stačí na to, aby divaka film dostatocne bavil aj napriek absencie putaveho pribehu. Kedze je zapletka nielenze banalne jednoducha, ale je hlavne nezazivne podaná s rozvlacnymi monotonnymi dialogmi, tak s pribudajucimi minutami zacina film nudit. Nezachrania to ani herci, ktorych postavy maju daleko ku komplexnemu prekresleniu a su iba jednoducho nacrtnute figurky. Bohuzial nie natolko zaujimave alebo infantilne, aby divaka bavili. Mna zaujal jedine Kevin McKidd v ulohe pravej ruky hlavneho zaporaka, ktory je zaujimavym mixom brutalneho a uchylneho elegana u ktoreho nikdy neviete, ci si s vami chce zatancovat, alebo vas zabit. Nastastie dalsim velkym plusom filmu su bitky, ktorych je dost vela a hlavne su fantasticke. Nečudo, keďže ich mala na starosti sucasna americka choreograficka spicka Larnell Stovall. Su prehladne natocene (dokonca tu mame par dlhsich scen bez strihu) a choreografia je bezchybne prevedena. Stovall dokaze urobit aj z tuctovych krasavcov ako su Josh Hartnett a Kevin McKidd bojove masiny. Len vdaka bitkam som vydrzal film dopozerat do konca. Takze vysledne hodnotenie filmu je cisty priemer za 5/10, aj ked ziadnu jednotlivu stranku filmu by som rozhodne neoznacil za priemernu. ()

shabazza 

všechny recenze uživatele

Chvílemi mi to připomínalo Sin City, chvílemi úchylného Batman a Robin, pak zase takové ty šílené komiksové adaptace v 60. letech v USA. Do toho taneční soubojové kreace, nápaditá akční choreografie, Woodyho hlášky, skvělý Pearlman, papundeklová přestylizovanost ... tohle je kousek, který si rozhodně pustím ještě minimálně jednou :-) ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Nezvládnutý bordel, který svou stylizací chtěl být zase über cool a vnutit nám dojem, že si sebevědomě pohrává se žánry, je originální, promyšlený a nebojí se ani existenčního přesahu a artovějších prvků... V dílčích momentech to evokuje The Warrior's Way, ale ten byl vyprávěn s lehkostí, osobitým kouzlem, nadsázkou, charismatickými hrdiny a výborně zvládnutou akcí...Pro Bunraku nic z uvedeného bohužel neplatí...Harnett se stal mávnutím kouzelného knírku z milovníka a tvrďáka horským myslivcem... ()

Galerie (75)

Zajímavosti (11)

  • Ve filmu hraje i japonská rocková hvězda Gackt Gamui, pro něhož to znamená první mezinárodní film, ve kterém si zahrál. (Terva)
  • První návrhy scénáře byly do značné míry inspirovány westerny a filmy s bojovým uměním, jejichž je Moshe obrovským fanouškem. (Zdroj: Wikipedia.cz)
  • První koncepty Bunraku začal vytvářet Guy Moshe již v roce 2006. (Terva)

Související novinky

Josh Hartnett trénuje karate

Josh Hartnett trénuje karate

05.02.2008

Sympaťák Hartnett střídá ambicióznější role s těmi odlehčenými. Podivnost Bunraku (podle tradičního japonského loutkového divadla) bude asi patřit spíš k těm druhým. Film se odehrává ve fiktivním… (více)

Reklama

Reklama