Reklama

Reklama

Little Ashes

  • Španělsko Sin límites
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Film pojednává o mládí světoznámého španělského surrealistického malíře Salvadora Dalího (Robert Pattinson) a jeho vztahu s ostatními umělci, zejména s básníkem Federicem Garcíou Lorcou. Ten se po nástupu na univerzitu v Madridu roku 1922, již přesvědčen, že se stane velkým umělcem, seznamuje s Federicem Lorcou a Luisem Bunuelem. V opojné vůni změny, jež zmítá světem, mladí bohémové objevují zákoutí avantgardy i zvláštní mozkové propojení, které se mezi nimi stále více prohlubuje. Když Luis odjíždí do Paříže kvůli svým vlastním uměleckým ambicím, Salvador a Federico tráví léto plné inspirace v malém přímořském městečku a jejich vzájemný vztah se prohlubuje do ještě intimnějších končin... (Morien)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (57)

sona123 

všechny recenze uživatele

Můj milovaný Dalí a ještě ho navíc hraje miláček Pattinson? Jaké spojení může být dokonalejší? Bohužel ukázalo se, že na plátně už to není tak fantastické, jako v mých představách - a Pattinson byl chvílemi famózní a chvílemi neuvěřitelně nevěrohodný a nepřirozený. A celkově i samotný film měl pár úžasných momentů (z nichž nejlepší určitě byl ten, kdy do pokoje Frederica přijde Magdalena). Javier Beltrán byl ovšem brilantní a na něm i film vlastně stál. Největší ALE vidím ve scénáři, příběh se táhne a jako by nebylo zřejmé, kam dál, obrazy se na sebe kupí a vrství a řadí za sebou a postavy filmem prochází a celé je to jaksi plytké. Škoda, rozhodně to mělo na víc a stačilo jen něco někde seškrtat a jinde zase něco málo připsat....si myslím. ()

strelenaL 

všechny recenze uživatele

¨Tak od tohoto filmu jsem čekala, že bude pojednávat o Salvadorovi. Opak je pravdou, spíš bych řekla, že film je hlavně o jeho příteli Federicovi Lorcovi. O jejich vzájemném porozumění a fascinací mezi nimi. Hodně jsem od tohoto filmu očekávala, že se dozvím něco víc ze života Salvadora, ale moc jsem se toho nedozvěděla. Javier hraje svou roli opravdu dobře, zatímco Robert v některých scénách mírně pokulhává, hlavně na začátku filmu. Podle mě se nedokázal natolik dobře vcítit do umělcovi duše. Od půlky filmu už se ale jeho postoj mění a začíná mít ty správné grády. Jedna z věcí, které mi vyloženě nesedli, byl španělský akcent v angličtině. To byl opravdu humus. Raději to měli nechat bez akcentu, působilo by to sice míň věrohodně, ale určitě lépe. Jinak film doplňuje úžasná hudba a skvělé kostýmy. Doufám tedy, že u dalšího filmu Robert Pattinson konečně ukáže, jestli je kvalitní herec, který se v hraní zlepšuje anebo pojede v rozjetých kolejích i nadále. Tedy bez sebevětší změny. Čekala jsem, že se Pattinsonův projev zcela ukáže a odhalí v něm skryté vlohy, které jsme ještě v žádné z jeho adaptací neviděli. Nemohu tedy hodnotit než 4*, na pětihvězdičkový Olymp to rozhodně nemá. ()

Reklama

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Tentokrát jsem nečetl žádné recenze po jiných serverech a hodnotím svůj první dojem a ten je příjemný a můžu říct, že pro mě v příběhu hraje velkou roli a pěkně to zahrál Javier Beltrán (Federico Lorca). Malinko se mi ale zdá, že snímek je až přeidealizovaný k době, ke které se vztahuje, ale není to na závadu a doporučuji ... 7887 ()

Martinibaby 

všechny recenze uživatele

Tak nějak zvláštně uchvacující.. Někdy až moc zvláštně, že člověk nevěděl, jestli to, co zrovna vidí, je spíš k smíchu nebo k pláči. Ale rozhodně svým specifickým způsobem uchvacující. A Robert vypadal chvílema jako solidní psychouš, já mu to teda věřila. Javiera chválím, ten by kouzelnej. Stojí za vidění :) ()

pufina 

všechny recenze uživatele

Nejsem jeho fanoušek a asi jím nikdy nebudu, ale Pattinson opravdu není jen náhražka herce, některé scény byly dost přesvědčivé, i když třeba ze začátku pokulhávaly jeho výkony, tak pak se to dost zlepšilo (myslím, že Twilight ságou si pokálel své úspěchy). Film byl dost zajímavý a zaujal mě. Ani jsem si nevšimla, že bych se na nějaký moment zasekla nebo se nudila. A velké plus za hudbu.. Byla to krásná ukázka bohémského života umělců. Otázka kolik faktů z toho je pravdivých, to už je věc jiná a myslim, že zbytečné řešit.. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Pattinson (Salvador Dalí) uvedl, že ve scéně, při níž ve filmu masturbuje, skutečně onanoval. Podle něj by předstíraná scéna prostě nefungovala. (busev)

Reklama

Reklama