Reklama

Reklama

Little Ashes

  • Španělsko Sin límites
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Film pojednává o mládí světoznámého španělského surrealistického malíře Salvadora Dalího (Robert Pattinson) a jeho vztahu s ostatními umělci, zejména s básníkem Federicem Garcíou Lorcou. Ten se po nástupu na univerzitu v Madridu roku 1922, již přesvědčen, že se stane velkým umělcem, seznamuje s Federicem Lorcou a Luisem Bunuelem. V opojné vůni změny, jež zmítá světem, mladí bohémové objevují zákoutí avantgardy i zvláštní mozkové propojení, které se mezi nimi stále více prohlubuje. Když Luis odjíždí do Paříže kvůli svým vlastním uměleckým ambicím, Salvador a Federico tráví léto plné inspirace v malém přímořském městečku a jejich vzájemný vztah se prohlubuje do ještě intimnějších končin... (Morien)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (57)

adriane9 

všechny recenze uživatele

Za mě perfektní snímek o jednom z nejznámnějších malířů, kterého Robert věrohodně ztvárnil. Nechápu kritiku na něj, vzhledově dvojníka čekat nikdo nemůže a povahově se dle mého trefil, protože jak je o něm známo z knih, největším faktem bylo, že Dalí je klasický případ fabulátora (člověk co fantazíruje vyžívá se v dramatických vyprávěních, které často nejsou ani reálné) a trefit se do jeho přesné povahy je jak jednoduché tak i těžké zároveň :). Byl výstřední, byl inteligetní, byl šílený a byla to v určitých směrech citlivá duše. To všechno vám tento film dá. Není to tolik věnováno jeho dílům spíše jeho osobnosti a mě film i přesto potěšil. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Chcete-li Buňuela, podívejte se na jeho filmy. Chcete-li Dalího, prohlédněte si jeho obrazy. Chcete-li Lorcu, přečtěte si jeho knihy. Nedoufejte, že jejich kousavý, revoluční, politicky angažovaný duch může ožít ve filmu, jenž je napůl unyle středostavovský a napůl je představuje jako zvířátka, kterým vládne jen sexuální pud a nějakým zázrakem z nich vypadává umění. Little Ashes tyhle tvůrce ctí, uznává, vidí jejich lidství, ale není jimi nadšený a nejspíš jim vůbec nerozumí. Slabé ***. ()

Reklama

terunka003 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, bohémské, dramatické, životopisné × trochu delší. ..na to, že se tam skoro nic nedělo. Byl to velmi zvláštní film, ale on Dalí moc normální taky nebyl. Film pojednává o životě Salvadora Dalího a jeho přítele básníka Federica García Lorcy, a o jejich společné lásce, vášni a plánům. Ve filmu se řeší i tehdejší politická situace na kterou sám Lorca později doplatí. Film není vhodný pro odpůrce bohémských dlouhých filmů a pro ty co nemají rádi filmy jako Zkrocená hora. "Salvador Dalí a jeho olivově zbarvený hlas... " ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Dalí je hodně svérázná postava. Už jen proto nechápu, jak někoho napadlo, spojit si s ním Pattinsona. Nelze mu upřít snahu, ale on jednoduše na tyhle role nemá. Naopak Javier Beltran jako jeho přítel básník podává velmi dobrý výkon. V první půlce toho moc nezaujme, ale druhá už je dějově bohatší. Film hodně kazí falešný španělský přízvuk, který opravdu nebyl zapotřebí. Hodně mě pobavil konec. ()

pufina 

všechny recenze uživatele

Nejsem jeho fanoušek a asi jím nikdy nebudu, ale Pattinson opravdu není jen náhražka herce, některé scény byly dost přesvědčivé, i když třeba ze začátku pokulhávaly jeho výkony, tak pak se to dost zlepšilo (myslím, že Twilight ságou si pokálel své úspěchy). Film byl dost zajímavý a zaujal mě. Ani jsem si nevšimla, že bych se na nějaký moment zasekla nebo se nudila. A velké plus za hudbu.. Byla to krásná ukázka bohémského života umělců. Otázka kolik faktů z toho je pravdivých, to už je věc jiná a myslim, že zbytečné řešit.. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Pattinson (Salvador Dalí) uvedl, že ve scéně, při níž ve filmu masturbuje, skutečně onanoval. Podle něj by předstíraná scéna prostě nefungovala. (busev)

Reklama

Reklama