Reklama

Reklama

Little Ashes

  • Španělsko Sin límites
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Film pojednává o mládí světoznámého španělského surrealistického malíře Salvadora Dalího (Robert Pattinson) a jeho vztahu s ostatními umělci, zejména s básníkem Federicem Garcíou Lorcou. Ten se po nástupu na univerzitu v Madridu roku 1922, již přesvědčen, že se stane velkým umělcem, seznamuje s Federicem Lorcou a Luisem Bunuelem. V opojné vůni změny, jež zmítá světem, mladí bohémové objevují zákoutí avantgardy i zvláštní mozkové propojení, které se mezi nimi stále více prohlubuje. Když Luis odjíždí do Paříže kvůli svým vlastním uměleckým ambicím, Salvador a Federico tráví léto plné inspirace v malém přímořském městečku a jejich vzájemný vztah se prohlubuje do ještě intimnějších končin... (Morien)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (57)

Anezkaaa 

všechny recenze uživatele

Bohužel se v hodnocení totohle filmu nějak nemůžu vyvarovat porovnávání s Úplným zatměním... a to velmi nekriticky miluju..:) Takže Little Ashes je dle mého názoru pěkně natočený příběh o mládí a vzathu dvou umělců, celkem zajímavé nahlédnutí do doby , prostředí a stylu o kterém toho moc nevím a abych byla upřímná, ani ho moc nevyhledávám. Surrealismus brr..:))) A ačkoliv bych to celé hodnotila vesměs kladně, takové to "něco" co Úplné zatmění má, tady nějak chybí.. ale čert ví, co to je.. ;) (Vlastně jediná věc která mi vysloveně vadila, byla angličtina se špaňělským přízvukem, hrůza...:))) ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Můj milovaný Dalí a ještě ho navíc hraje miláček Pattinson? Jaké spojení může být dokonalejší? Bohužel ukázalo se, že na plátně už to není tak fantastické, jako v mých představách - a Pattinson byl chvílemi famózní a chvílemi neuvěřitelně nevěrohodný a nepřirozený. A celkově i samotný film měl pár úžasných momentů (z nichž nejlepší určitě byl ten, kdy do pokoje Frederica přijde Magdalena). Javier Beltrán byl ovšem brilantní a na něm i film vlastně stál. Největší ALE vidím ve scénáři, příběh se táhne a jako by nebylo zřejmé, kam dál, obrazy se na sebe kupí a vrství a řadí za sebou a postavy filmem prochází a celé je to jaksi plytké. Škoda, rozhodně to mělo na víc a stačilo jen něco někde seškrtat a jinde zase něco málo připsat....si myslím. ()

Reklama

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Pokud tenhle film spatří fanynky Edwarda Cullena, tak se úmrtnost na infarkt u ženské populace zvýší o dobrých 500%. Pohled na jejich idola hrajícího absolutně neatraktivního homosexuála, se pro ně zajisté stane noční můrou na dobrých deset let dopředu. Osobně jsem se při Pattinsonovu výkonu smál a o to víc mne štve fakt, že jeho šílenost a naprostá netypičnost od minulých rolí mne nenechala odvrátit zrak od obrazovky. Bohužel, příběh je slabý jak americký dolar. Snaha převést Zkrocenou horu do časů anarchistů a géniů absolutně nevyšla. Režie veskrze průměrná, hudba solidní. Třetí hvězdu posílám Javier Beltranovi, jemuž role Federica Lorca opravdu sedla. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, bohémské, dramatické, životopisné × trochu delší. ..na to, že se tam skoro nic nedělo. Byl to velmi zvláštní film, ale on Dalí moc normální taky nebyl. Film pojednává o životě Salvadora Dalího a jeho přítele básníka Federica García Lorcy, a o jejich společné lásce, vášni a plánům. Ve filmu se řeší i tehdejší politická situace na kterou sám Lorca později doplatí. Film není vhodný pro odpůrce bohémských dlouhých filmů a pro ty co nemají rádi filmy jako Zkrocená hora. "Salvador Dalí a jeho olivově zbarvený hlas... " ()

nineweh 

všechny recenze uživatele

Takže hlavní věc: tenhle film není o Dalím. Je o Lorcovi. Ne o Dalím. To by si měli uvědomit všichni, kdo si tu stěžují, že se film málo zabývá Dalího tvorbou. Pattinson se sice Dalímu ani vzdáleně nepodobá a jeho obsazení je mi záhadou, ale jeho hereckému výkonu nemůžu nic vytknout - proměna z nesmělého mladíka v šíleného génia byla na jedničku, a to, že je RP už zaškatulkovaný jinak a většina lidí se mu vysměje, není jeho vina. O to lepší byl potom Javier Beltrán v roli Federica Garcíi Lorky. Nejen, že vypadá jako básníkova reinkarnace, ale navíc hraje přesvědčivě citlivou duši zmítanou vlastní sexualitou a láskou k někomu, kdo jeho city nemůže zcela opětovat. Celkově je atmosféra filmu skvělá, a kdo zná Andalusii, Madrid, Katalánsko, Lorcu, Dalího, Buñuela a celou tuhle historii, nemůže než být filmem naprosto unešen a fascinován. (Naopak kdo ví jen to, že Dalí byl ten šílenec, co maloval ty praštěný obrazy, a od tohohle filmu čekal perverzní skandál, nemůže být než zklamán.) Jediná výtka: proč to museli točit v angličtině? A nutit anglicky mluvící herce, aby se snažili o příšerný španělský přízvuk? Myslím, že španělština by celkovému vyznění filmu slušela mnohem víc. (A možná taky nemuseli točit "Madrid" na jednom z nejemblematičtějších míst Barcelony...) Každopádně mi vadí, jak tu většina neználků tenhle film podhodnocuje, proto dávám 5*. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Pattinson (Salvador Dalí) uvedl, že ve scéně, při níž ve filmu masturbuje, skutečně onanoval. Podle něj by předstíraná scéna prostě nefungovala. (busev)

Reklama

Reklama