Reklama

Reklama

Svět podle Mallory

  • Velká Británie Welcome to the Rileys
Trailer 1

Doug jede na služební cestu do New Orleans. Je rád, že změní prostředí a na chvíli si odpočine od své manželky Lois. Od té doby, co jim zemřela dcera, nedokážou najít společné zájmy a naopak se sami sobě více vzdalují. Doug si vyrazí večer na skleničku do klubu a při té příležitosti se seznámí s mladou prostitutkou Mallory. Prostořeká a upřímná Mallory rozdmýchá stereotypní život staršího muže. Svým osobitým kouzlem a nadhledem dokáže v Dougovi zažehnout jiskru a znovu objevit chuť do života. Pomůže Mallory nešťastnému páru opět najít ztracenou lásku?
V roli Mallory zazářila hvězda ze série Twilight sága - Kristen Stewart a na filmu se mimo režiséra Jake Scotta podílel i jeho otec Ridley Scott a strýc Tony Scott jako producenti (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (191)

peetriss 

všechny recenze uživatele

Skvělé intimní drama plné emocí, které vynáší téměř k dokonalosti trio Kristen Stewart - James Gandolfini - Melissa Leo, dobrý scénář i melancholický klavír Marca Streitenfelda. Dokáže-li se divák citově vžít do psychologie postav, je odměněn velmi kvalitním zážitkem, byť plným deprimující pachuti. Mne osobně film oslovil a mám pocity měřitelné na silné čtyři hvězdičky. Jen na okraj: Jde vidět, že Kristen Stewart mnohem více sedí nezávislé a polonezávislé produkce, ve kterých se dokáže vybičovat k poměrně slušným výkonům. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Indie dráma, ktorá ma nenechala chladným. A to už hlavne vďaka horúcemu sexuálnemu hereckému prejavu Kristen Stewart, ktorá si zaslúži pozornosť divákov a aj možnosť zabudnúť na jej bláznivé ´´twajlatovské´´ obdobie. Šikovne a odvážne napísaný scenár, obsahujúci množstvo realisticky vyznejúcich scén je ďalším základným kameňom kvalít tohto malého, ale silného snímku. ()

Reklama

Beznoh 

všechny recenze uživatele

Není to žádný film příběhem plným utopistických věcí a činů, jak tomu tak často bývá. Prostě reálné drama ze života, které i podle toho končí. Normálně bych řekl, že by mě film s tímhle dějem nemohl vůbec ani bavit a že by mě ten konec zklamal. Ale tohle je prostě nějaká super výjimka, protože vážně dokáže upoutat a zaujmout a divák se vůbec nenudí a film si vážně užívá. Čtyři hvězdy určitě. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pochopitelný příběh s velmi silnou hereckou trojicí. Pokaždé, když pln nedočkavosti vidím další skvělé drama Kristen Stewart, si říkám, jak hrozně mě mrzí její účinkování v upíří sáze. Ne, že bych nechápal, že si na celé frašce vydělává peníze - jen mě ubíjí, když ve fantasy pro ženy mrhá svým potenciálem. Možnost naplno prosadit svůj opravdový herecký talent se totiž herečce nabízí jen a pouze v obdobných rolích... zde jako náctiletá prostitutka s velmi vytříbeným slovníkem. A pokaždé, když další pěkné drama s jejím úžasným kukučem v jedné z rolí skončí, chci ji mít vedle sebe na gauči a... prostě kecat :-)! ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Doug a jeho žena Lois se po tragické smrti své dcery znatelně odcizují. Lois ztratila zájem o cokoliv, nevychází z domu a Doug marně hledá doma jakékoliv uspokojení. Služební cesta do New Orleans ale Douga přivede do jednoho strip baru, kde potkává mladou prostitutku Mallory. V patnáctileté dívce vidí svoji dceru a aniž by sám věděl proč, začne ji chránit před okolním světem. Lois se ale také nevzdává a napříč všemu se vydává do dalekého města, aby našla a znovu vybojovala lásku svého muže... Občas se to stane, že vidíte nějaký film, který se vám hodně líbí, ale když se vás někdo zeptá "A cos teď viděl za zajímavý film?", tak si sice na tento vzpomenete, ale nedokážete tomu druhému vysvětlit proč se vám vlastně líbí. A to je přesně případ Welcome to the Rileys - film se mi líbil hodně, ale proč vlastně? Je to kvůli Kristen Stewart? (asi ne, v tomto filmu se mi vlastně ani moc nepozdávala). Je to kvůli Jamesi Gandolfinimu? (Asi taky ne, sice herecky podává svůj nadstandard, ale taky to není nic co by jednoho k filmu přilákalo). Je to kvůli scénáři (jistě, příběh je zajímavý, ale že by byl až tak úchvatný?). Hudba? Režie? Těžko říct, možná kombinace toho všeho udělala z tohoto filmu něco, na co uvnitř mysli budete těžko zapomínat, a určitě nebudete umět vysvětlit proč.. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (14)

  • Ken Hixon napsal scénář po návštěvě New Orleans, kde navštívil striptýzový klub na Bourbon Street, v němž uviděl tanečnici vypadajíc na 15 let. (sir-dave)
  • Po tom, ako majiteľ striptízového baru uvidel Kristen Stewart (Mallory) tancovať, jej okamžite ponúkol prácu. (Cherry_Bomb)

Reklama

Reklama