Reklama

Reklama

Městečko Peacock

Trailer

Obsahy(1)

V mysteriózním thrilleru z dílny debutujícího režiséra Michaela Landera, který je současně i spoluautorem scénáře, hlavní hrdina John (Cillian Murphy) vytváří kolem svojí postavy podivnou fantasmagorii - on sám i obyvatelé nebraského městečka Peacock sledují osudy muže a jeho manželky, netuše, že se jedná o jednoho člověka. Příchod ženy z jeho minulosti (Ellen Page) po nehodě vlaku v Johnově zahradě jenom rozvíří temné vody jeho podvědomí... (Morien)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Oproti Otíkovi z Vesničky mé střediskové má John malou naději, ale ten zase neměl dvě identity. Tohle je rozehrané poměrně solidně a čmuchám kolem, jak to celý dopadne, protože to je fakt zajímavý. Mám tip, že nakonec všichni přijdou na to, jak to s nima dvouma je, ale že to nikomu nebude vadit... Cillian Murphy podává svůj životní výkon i příkon a po dlouhé době mě fakticky naplno zaujal, protože tady to není jenom pěkná tvářička, ale herectví. I ten konec dopadl jinak, než jsem čekal, takže ke spokojenosti mi chybí už jenom trocha krve a sexu, který tam nebylo ani jedno, chch. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Takže horor to není, to musím zmínit na úvod. Ve filmu máme jedno úmrtí, zato nám Cilian Murphy opět vystavuje svůj dámský šatník. Nevím co s tím člověkem je v nepořádku, že ho scénáristé stále nutí hrát tyhle ženské postavy, budu se muset mrknout do jeho životopisu, zda-li je alespoň ženatý nebo má nějakou holku:) Samozřejmě jeho herecké kvality jsou nezpochybnitelné a přesvědčivost výkonu mimořádná. Film má ovšem, přestože odkryje karty hned na začátku, děsně zdlouhavou až nudnou atmosféru. 90 minutový snímek a mě trvalo dobrou hodinu než jsem se dokázal přesvědčit že se na tohle dodívám. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Teda nic moc, já jsem ani nic moc nečekal, přeci jenom Murphyho moc rád nemám a Pageovou moc soudit nemůžu, ale dostala se mi zmatená nuda, naneštěstí dost krátká nato aby mě začla více nudit. Přijde mi ale že plno herců je tu maximálně nevyužitých třeba takový Bill Pullman, kterej se tu prostě nepředvede. Lander nezačal svojí karierů špatně, ale pro mě je to prostě dost nezáživný. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Jsou 50 léta a Cillian Murphy má schizofrenii (tedy jen v tomto filmu). Po smrti své přísné a divné matky se do ní personifikoval, ale jeho nic netušící okolí považuje neznámou ženu, která se objevila v jeho domě, za jeho manželku. On se v ženských šatech a paruce pohybuje po domě a v okolí velmi přirozeně a se stejnou lehkostí zastává ženské práce, péči o domácnost a ještě si píše sám sobě vzkazy a dokáže být hodný a laskavý ke všem lidem, ačkoliv když vystupuje jako John Skylpe okolí ho vnímá jinak. Právě tíha dvojrole ležela na bedrech Cilliana Murphyho a on je v ní tak dokonale přesvědčivý, že jsem postupně nabíral pocit, že ve filmu vystupují dva různí herci a nikoliv jeden herec hrající dvě osoby. Nesympatického Johna a laskavou Emmu dokázal Murphy od sebe mistrovsky odlišit, ačkoliv bylo mírně zarážející, že byl v mžiku perfektně nalíčený a upravený, když zrovna potřeboval vystupovat jako žena. Stejně bylo zarážející, že ho v převleku nikdo ani z jeho blízkých přátel nepoznal, protože přece jen zůstaly zachované jeho mužské rysy a hlas měl jako transexuál. Filmem se právě line takové zvláštní napětí spojené s tím, zda hlavní postava bude, nebo nebude odhalena. Rozhodně je však chybou řadit tento film mezi horory, protože až na jednu vraždu se v něm nic hororového neděje a film bych zařadil mezi psychologická dramata s mírně ponurou atmosférou znásobenou ponurým interiérem domu s věčně zataženými závěsy. V nenápadném snímku se sešla hvězdná herecká sestava (Sarandon, Page, Lucas), která ovšem proti výborně hrajícímu Murphymu neměla nejmenší šanci zaujmout. Debutující Michael Lander tedy nakonec natočil drama o životě jednoho schizofrenika, kterému chyběly výrazné dramatické momenty a poutavější dramatická linka, s výborným hercem v hlavní roli. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Murphy rozšíril portfólio svojich atypických rolí o ďalšiu postavu (postavy). Tento herec neuveriteľne všestranný, čo najviac potvrdzujú podobné úlohy. Fanúšikovia žánru nech sa nedajú pomýliť horrorovým zaradením a pripravia sa na psychologickú jazdu po vnútrajšku rozpoltenej osobnosti, ktorá síce svoj výstup zakončila mrazením na chrbte, ale inak ide viac o nervydrásajúcu drámu so smutnou pointou, než o prvoplánové krviprelievanie. A to sa cení, rovnako ako sa cení aj práca režiséra, od ktorého by som takýto výkon naozaj nečakal, keďže sa jednalo o jeho filmovú prvotinu. Kamera na výbornú, hudba trošku v úzadí. 80%. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel od 6. května do 9. června 2008. (poeta)

Související novinky

Ti dva jsou vlastně jeden

Ti dva jsou vlastně jeden

19.02.2008

O tom, že je Ellen Page po úspěchu Juno zasypaná nabídkami, jsme psali minulý týden v souvislosti s jejím účinkováním v Raimiho hororu Drag Me to Hell. A Ellen nelení, popadla příležitost za pačesy a… (více)

Reklama

Reklama