Reklama

Reklama

Konec světa se blíží…
21. 12. 2012 – pro staré Maye konec světa. Pro čtyři vědce z NASA je to den, kdy dojde k posunu zemských pólů. Ti se musí vydat do starého mayského chrámu, aby rozluštili záhadu a zachránili lidstvo před katastrofou. (oficiální text distributora)

Recenze (163)

HMTD odpad!

všechny recenze uživatele

Kdosi mi řekl že film 2012 není vůbec špatný, tak jsem si to sehnal a několik let odkládal čas kdy se na to podívám protože mne katastrofické filmy moc neberou, včera jsem to vyděl a celou dobu si říkám jak se tahle kravina mohla někomu líbit a dnes jsem zjistil že mám špatný film. Scénárista nemá ponětí o logice, a celkově stvořil slátainu za kterou by ho snad nepochválili ani křesťané, i když má film náboženský podtext. ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Podle prastarého mayského kalendáře má konec světa nastat přesně 21.12.2012. Toho dne se Slunce dostane do tzv. galaktického středu a k tomuto výjimečnému úkazu dochází jen jednou za 26 tisíc let. Následný zvýšený výskyt tornád a sopečných erupcí spolu s prudkými výkyvy teplot zvednou hladiny oceánů, rotace Země se zpomalí a apokalypsa zdá se být neodvratná. Celkem z toho mrazí, ale z filmu Nicka Everharta nikoliv. Sice pracuje s obecně známými fakty, ale to jen tak okrajově a navíc je obohacuje o ty své, což je teprve zkáza na divákovi. Větší prostor je zde tak dán planým kecům o spasení a Bohu a zdlouhavému putování čtyř neznámých herců do mayské svatyně, kde má být osud lidstva zachráněn, než nějaké oslnivé trikové podívané. Mimochodem triků je tu poskrovnu, a když na ně náhodou dojde, jsou pochopitelně velmi slabé a apokalypsa Soudného dne je zde vyvedena krátkými záběry na rozpadající se Londýn a Izrael, to aby se neřeklo. Sice film má skromné prostředky, ale to se tedy neměl pouštět do tak silného a nákladného tématu, který vyžaduje precizní zpracování. Film nefunguje ani jako předkrm před případným zhlédnutím Emmerichova nákladného opusu a zcela se rozchází s mými představami o zpracování tak zajímavého tématu, jakým konec světa bezesporu je. ()

Reklama

1945 odpad!

všechny recenze uživatele

Navrhuji pro tento film cenu ,, ZLATÝ SHIT ROKU 2008 NA FILMOVÉM PLÁTNĚ". Je totiž tak ubohý v každém směru, že nemá nárok ani na jednu * Odůvodnění::::: efekty naprosto mizivé a nepřesvědčivé, herecké výkony se ani výkony nazývat nedají, děj ve filmu v podstatě neeexistuje a také nechápu z jakého důvodu je film napěchován tunami církevní propagandy??? Hrůza, hrůza a hrůza.... zahozených 95 min...... Doporučuji se držet od 2012 Doomsday co nejdál a nejlépe nikdy neshlédnout ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Rok 2012 - konec světa dle Mayského kalendáře se blíží, což samozřejmě v lidech vyvolává jisté obavy. Ty jsou ještě podpořeny horšícími se klimatickými podmínkami (sníh v Mexiku), častějšími zemětřeseními a vůbec. Naštěstí skupince lidí (nezávisle na sobě) dojde, že aby Soudnému dni zabránili, tak se musí všichni odebrat do chrámu v Chitzen-Itza, a zde porodit dítě (minimálně jedno), čímž si usmíří nebese a Země bude zachráněna .... Uh. Tak toto se opravdu nepovedlo. Nutno říct, že až do spuštění filmu jsem tak nějak čekal, že je to Emmerichova vize konce světa, nicméně (kromě titulků) už první scéna mne z tohoto omylu vyvedla. Jednotlivé postavy se chovají tak přitrouble, každý ví přesně, co má dělat ("Myslím že Bůh chce, aby šel semhle". "A teď támhle") a ještě ke všemu mají stále přitroublé poznámky. Nevhodné postavy jsou buď nečekaně usmrceny (takové kroupy to jsou svině) nebo v lepším případě prostě zmizí (a diváku, nějak si s tím poraď). Vizuální efekty jsou docela tragické (např. reřisérovi se podařilo natočit asi pěti vteřinový kus filmu, jak auto projíždí mezi kroupami - a pak jej, v prostřihu na interiér auta pustil aspoň čtyřikrát). Ptáte se zač ta jedna hvězdička? Za původní myšlenku, která - dána do rozumnějších rukou- mohla skončit docela dobrým filmem... ()

Šindy odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle se jinak hodnotit nedá. Otřesné triky, Celý film nám servíruje klasický americký patos. Ještě k tomu o bohu. Dialogy radši hodnotit nebudu. Není ani co. Je to jenom a pouze devadesátiminutová přednáška o tom, proč veřit v boha. Nikdy víc, skutečně ne. I těhle devadesát minut bylo moc. Zatraceně moc. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Film se z části natáčel ve středoamerickém státě Belize, konkrétně ve městě San Ignaciov v přírodní rezervaci Chaa Creek a v historickém areálu Caracol, který je v současnosti významnou i vyhledávanou destinací s archeologickým nalezištěm a památníkem mayské kultury. (topr harley)

Reklama

Reklama