Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sestry Yukino a Kanade jsou dvojčata, která studují na stejné vysoké škole a bydlí spolu v malém kolejním pokojíku. Odjakživa se velmi milují a tvoří nerozlučnou dvojici. Na scéně se však objevuje Saku-chan, která se zamiluje do Kanade a nepokrytě ji to dává najevo. Navíc uplácí Yukino, tu kvůli fotce Kanade, tu zas kvůli jejímu osobnímu předmětu. Kanade se však jejím citům brání a naopak se snaží více prohlubovat vztah se svou sestrou. (3KAVKY)

(více)

Recenze (8)

ing.man 

všechny recenze uživatele

Taky mě překvapuje jak jsou mnozí hotovi se žánrem tady.. Shoujo-ai?!! NANI? Mě stačily jen ty přestřelky mezi dvojčaty. A vůbec, proč nepřizabily toho praštěnýho stalkera? :D Jo a první scéna mě naprosto dostala! EDIT: Stala se z toho srdcovka. Po několikátém shlédnutí zvedám na 5* . Proč tomu říkáte twincest!!? ()

Godlieb

všechny recenze uživatele

"Nonchalant talk of the certain twin sisters in daily life", toto se připomínáno při každém 'openingu' a platí to doslova. Pouhých 7 dílů (ty 3 další už jsou o něčem jiném) po 15-ti minutách sice jakoby předesílalo, že od seriálu nemáme čekat vůbec nic, ovšem opak je pravdou. Jako mne osobně silně zklamal Maria Holic jež po prvních čtyřech dílech ztratil nit a nevěděl kudy kam, Candy Boy, řazený prakticky do stejného žánru, mi připomněl ty půlhodinové či hodinové televizní hry, jež dávají dopoledne na ČT, minimum peněz, minimum rekvizit, pouze herecké výkony na malinkém plácku před kamerou kde je okamžitě poznat každé zaškobrtnutí. Zdejší nízké hodnocení jsem tak trochu čekal, já osobně si myslím, že yuri žánr je pro západního člověka těžce pochopitelný už jenom pro rozdíly v terminologii (japonština používá slovo 'yuri' (lilie) pro jakoukoliv bližší přitažlivost mezi ženami a pro homosexuální (tedy přesněji hlavně tělesný) vztah má slovo 'rezu' nebo 'rezubian', zatímco na Západě je 'yuri' spojováno s hentai, tady pornografickými mangami). Animace je skvělá, atmosféra přeskakuje do jednoho extrému do druhého zcela přirozeně a bez křečí, příběh je v jádru velmi jednoduchý a fandom Final Fantasy či Gundamu nad ním ohrne nos, avšak zde se nehraje na efekt, zde je vyprávěn příběh dvou (vlastně tří) sester z nichž každá je na tak malém prostoru obdivuhodně vykreslena (k srdci mi přirostla hlavně Kanae, mám slabost pro tyhle tesklivé charaktery) a prožívá denní, obyčejné starosti, radosti a jiné turbulence světa kolem sebe. Co se údajně homosexuálního podtextu týče tak já s tím problém nemám, má přítelkyně má podobný vztah se svojí sestrou a ani jedna není homosexuální, jde o pocit sounáležitosti, absolutní důvěry a s trochou něžných citů navrch, jako cílové publikum bych osobně tipoval josei, jiní s tím budou mít problém, byť snaha odlehčit postavou Sakuyi se nemíjí účinkem a rozhodně nepůsobí tak nepatřičně jako ve vzpomínaném Maria Holicovi. Mám chuť dát 5*, už jenom protože ohlas v zahraničí na toto anime byl takřka diametrálně odlišný od zdejšího a anglické titulky jsou udělány tak příjemně že jsem takřka nemusel vytahovat slovník, ovšem tolik jsem dal Haruhi Suzumiyi a její SOS brigádě, kteří stále zůstávají srdeční záležitostí. Se skřípěním zubů 4 a půl hvězdičky. ()

ikilledjenny 

všechny recenze uživatele

Takové příjemné kraťoučké shoujo-ai anime. Hezká atmosféra, pěkná grafika a sympatické dvě hlavní postavy. Kanade mi byla bližší než Yukino. Saku-chan je jen výplň s naprosto otravným chováním. Vztah hrdinek byl vykreslený skvěle, díky bohu bez sexuálního podtextu, jinak by bylo mé hodnocení asi nižší. Takhle mě to příjemně zahřálo u srdce. Škoda té délky a toho, že zde nebyla žádná zápletka. ()

3KAVKY 

všechny recenze uživatele

V tomto seriálu nejde opravdu o nic a to ve všech sedmi epizodkách. Je to Shoujo Ai mezi dvojčaty, která se spolu dělí o jednu matraci na palanďe v něčem, co se dá velikostí přirovnat ke kumbálu na košťata. Sesterská láska překračující meze slušnosti je pak hlavním tématem seriálu a jakékoli krvesmilstvo musí i nepraktikujícího křesťana notně pohoršovat, třebaže je servírováno s cukrovou polevou sladkých řečiček. Jsem sice ateista, ale taky mi na tom přece jen něco nesedělo. Je ovšem pravdou, že se na to velmi pěkně dívalo. Krásné kresby. Ovšem stačili by jen obrázky bez těch bezvýznamných plků, cintů a canců. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama