Reklama

Reklama

Síla pomsty

  • Česko Pomsta (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bývalého agenta vojenskej rozviedky povolajú do služby, keď jeho najlepšieho priateľa, politika Larryho Richarda, prepadla a takmer zabila skupina militantných rasistov The Pentagle. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (67)

divak84 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší film, ve kterém kdy Dudikoff hrál. Samozřejmě se jedná o další béčkařinu, ale alespon prostředí, kostýmy (bílá maska+meče=nádhera),hudba i finální fight v lese jsou (na poměry B filmů) velmi dobré. Jde sice o otázku vkusu, ale mě tenhle film vždy bavil. Dudikoff se sice mlátit nikdy moc neuměl (ovládá brazilské ju-jitsu, ale to je zřejmě nějaká lechtací metoda) ale mám jej rád, je to sympaták, proto u jeho kariéry musím dát aspon jednou 5*. Kdo film nevidě, jistě doporučím jako jeden z nejlepších B filmů 80. a 90. let ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Skvělej atmosferickej začátek. A celkově vlastně i závěrečný hon v močálech. Tady se Firstenbergovi hodně zadařilo stejně jako Dudimu. I po letech se jedná o hodně koukatelné béčko, které je mnohem lepší než Ninja série, kde protivníci sami lozí pod katanu. Tohle by si klidně zasloužilo remake, ve kterém bych si přál vidět Toma Hardyho. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to mierne nadpriemerný akčný film s Michaelom Dudikoffom, ktorý patrí medzi to lepšie, čo kedy natočil. Má celkom dobrý príbeh o bývalom vojakovi, ktorý sa kvôli svojmu priateľovi, černošskému politikovi dostane do problémov s vplyvnou rasistickou organizáciou Pentagram, ktorá chce politika odstrániť. A navyše sa organizácia baví lovom unesených ľudí, čo sa dotkne aj bývalého vojaka. Spracovanie nie je najhoršie, ale ani ničím výnimočné, celý čas sa na film dá bez problémov pozerať, aj keď viacero zbytočných scén sa tu určite nájde, ale výraznejšie nezaujme. A samotný hlavný lov je až v záverečnej tretine filmu. Akcie je tu priemerne a je aj celkom dobrá. Prvá hodina obsahuje väčšie akčné scény, ktoré sú rozmanité, obsahujú streľbu, súboje na minimum dotykov alebo aj dopravné prostriedky a na to sa pozerá dobre a v záverečnej fáze už prídu len súboje jeden na jedného, ktoré sú ale len úplne obyčajné. Najviac sa mi páči akcia v prístave alebo celá situácia s horiacim domom, ktorá svojim výsledkom dosť prekvapí. Herecké obsadenie je celkom slušné, Michael Dudikoff tu podal dobrý akčný výkon, každú chvíľu niekde behá, skáče a podobne, poteší aj Steve James, ale tým to končí a hlavne záporáci sú úplne nezaujímaví. Réžia a technická stránka sú také správne béčkové, mohli byť aj trochu lepšie, ale žiadne väčšie výhrady nemám. Sila pomsty je dobrý akčný film na jedno, možno dve pozretia, ale viac už nie. Objektívna kvalita filmu- 55%, film sa páči mne na 57%. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

To se nám to zase jednou dějí věci! Michael Dudikoff rajtuje na na koni a chytá telata, Steve James se dal dokonce na politiku a po lese nám tu pobíhá partička šílenců v bizardních maskách (jeden dokonce vypadá jako by utekl ze SM salónu) a loví nebohé tajné agenty. Svět se zbláznil? Ne, to jen Sam Firstenberg natočil další film pro Cannon pictures. A že se to zase jednou pěkně rozjelo! Steva Jamese vyvraždí!!! i s celou jeho rodinou, Dudikoffovi sejmou dědečka a o holý život musí bojovat se členy tajné fašistické organizace s krásným názvem Pentagram, která se chystá "zachránit" Ameriku před hrozící rudou revolucí z Mexika. Zvlášť vrcholná část filmu, kdy Dudikoff bojuje v bažinách se čtyřmi bossy, je teda opravdu vychytaná. Každý z bossů má svůj vlastní styl boje a oblíbenou zbraň, Michael ode všech dostane tak na budku, že by se týden nedostal na záchod po svých, ale on každého z nich stejně vyřídí, nechá jeho zbraň klidně ležet ladem u jeho těla a jde si zase pěkně s holýma rukama podat dalšího. Příběh si zkrátka hraje na něco víc, než ve skutečnosti je a slouží především jako zástěrka pro další bezduchou akci, ale to je prostě Cannon a nic jiného od něj ani nikdo nečeká. Nebo vy by jste snad chtěli vidět Steva Jamese v upjatém právnickém dramatu?:) ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Tákže bijáků o lovech na lidi bylo dost, ale upřímně řečeno všechny, které si pamatuju byli z pozdějšího data než tento (hra o přežití, živý terč, jeden díl odpadlíka), takže první plus. Když pominu to, že trojka Michael, Steve a Sam za podpory Menahema a Yorama je mi ve své 80´s inkarnaci mimořádně sympatická, tak musím ocenit vzletnou výpravu (karneval v New Orleans, honičky, mejdan v bažinách), dobrou kameru, dynamickou syntezátorovou muziku (na tohle mě vždycky dostanou) a také na místo a datum výroby velmi slušnou nekorektnost (spočívající zejména v četnosti a způsobu umírání hlavních postav včetně dětí a rasistických teorií a hlášek od slušných jižanských chlapců). Závěrečný souboj a otevřený konec s malým tajemstvím můj dojem ještě umocnily. Velmi povedené, hoši, díky za to. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (10)

  • Počas útoku na sprievod bojuje Larry (Steve James) s útočníkom, ktorému v prestrihoch mizne a znovu sa objavuje fialová polokošeľa. (johnsnow)
  • Nehnuteľnosť Elliotta Glastenburyho (John P. Ryan) je v skutočnosti kaštieľ, ktorý bol v čase natáčania na predaj. (m.a.t.o.)
  • Ide o jediný film vo filmografii Allison Gereighty (Sarah Hunter). V post-produkcii jej v originálnej verzii prepožičala hlas iná herečka. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama