Reklama

Reklama

Duch boje

  • Thajsko Chocolate (více)
Trailer 1

Nový film od tvůrců "Ong Bak"! Zen, která se narodila z lásky vraha Yakuzy a jedné nebezpečné krásky, je velmi zvláštní dívkou. Žije odřezána od světa a objeví v sobě vlastnost, která v kořenech změní její život. Tato obzvláštní vlastnost ji umožňuje okamžitě dokonale napodobit jakýkoliv bojovný pohyb, který uvidí. Mezitím dívčina matka onemocní rakovinou, ale přestože jim mnoho mužů dluží, nemají peněz na její léčení. Zen se rozhodne, že pomoci nově získaných schopností sežene peníze od dlužníků a zachrání nemocnou matku. Od této chvíle ji udržuje při životě jen jediná věc - boj. Přestože se narodila jako autistka, pomocí kousku čokolády se dokáže vymanit ze svého vnitřního světa a stát se zápasnicí bojového umění, jakou ještě svět nikdy neviděl. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (149)

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Tak Thajsko pomalu ale jistě začíná dohánět Hong Kong v kvalitě bojovejch filmů. Tentokrát se tady objeví JeeJa Yanin, což je jakoby Tony Jaa v sukni. Podle mě je super, že se do martialu začínaj obsazovat i slečny. A pokud to uměj a jsou zároveń i pohledný jako JeeJa, bavim se u toho královsky a vůbec mi nevadí tradičně slabší příběh. Nebudu se rozepisovat o autismu, ale JeeJa ho myslim zahrála dobře a scéna dvou mentálně postiženejch bojovníků..to nevim, kde na to choděj. Na konci se člověk dozví, že natáčet bojový scény je sice sranda, ale občas to pěkně bolí. Já se jdu kažodpáně podívat, co Thajci ještě v tomhle směru natočili...protože tohle mě fakt baví! ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Podobný pocit, jako když jsem poprvé viděl Ong-bak. Velmi kreativní bojové choreografie, wow momenty. Na rozdíl od Ong-bak drsnější, krvavější, méně patosu, více hraní. Yanin JeeJa obdivuji nejen kvůli tomu, jak omlácená musela být, ale i za to, jak ztvárnila autistickou dívku. 4* naprosto zaslouženě, sniper18 napsal výborný komentář. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Pro tento film mi byla inspirací skupina postižených dětí, spojená s fantastickými představami výjimečných schopností, což je pravý opak možného“…. Jasně, příběh někomu může připadat jen jako zástěrka pro další thajskou mega řežbu, ale snad právě takové spojení pomůže šířit autorovi jeho myšlenky. On ten příběh je smutný, ale vyvažuje jej vtipné choreo a neskutečná akce. A třeba někdo bude mít na konci slzu ,,na krajíčku“. Což se u T. Jaa nestává. PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ***** NAPĚTÍ *** Co uvidíme (možná) příště? Thajsko má po slonech a T. Jaa další klenot. Teď jen najít někoho, kdo jim napíše dokonalej scénář! Třeba všem třem! Škoda, že Jaroslav Dietl to už nestihne.. ()

kikuka 

všechny recenze uživatele

So long have I waited..či sa oplatilo? Ale aj áno, hoci som si od nadšenia neobhrýzala nechtíky, ani som nemala náladu zisťovať a overovať fyzickú kapacitu môjho telíčka. Chocolate vlastne poskytla akýsi slušný základ, ktorého plusy nemožno poprieť, no na to, aby bola niečo extra (87% horká s chilli / pomarančom) predsalen nemá. Bojové scény, ich choreografia a spád majú progresívnu tendenciu, hoci..ten správny švih narúša akoby nedôvera (neviem si to inak vysvetliť) v schopnosti Jeeja Yanin, ktoré vyústili v nasadenie kamerových "trikov" v podobe rozdielneho snímania / projektovania jednotlivých scén. Žiaľ, občas je to vidno až príliš Jednoducho, údery a kopy a pohyby celkovo pomerne často postrádajú švih a silu, ktorú vyžadujú. Rovnako by som bola opatrná s komparovaním s Tonym Jaa, ktorý dosahuje vyšších hereckých kvalít ;-) Pinkaew sa tak trochu vyžíva v citáciách seba (až je to otravné), filmov Brucea Lee (najma vo zvuku a v "odpisovaní" setov a onoho "mňauuuuuuuuuu!" Brucovi tak vlastnému) a mnohých ďalších (Lady Snowblood a jeho odvodeniny). Narf. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

To ať se raději Tony Jaa ve vší prostotě vypravuje zachraňovat do Austrálie slony, než sledovat jako vatu mezi souboji takovýto telenovelovitý melodramatický slepenec (přitom účast předního japonského herce Hiroshi Abeho slibovala, že tentokrát by se to mohlo obejít bez časté chuti prokousat se k demonstracím thajského boxu rychloposuvem). V rámci muay thai snímků jsem měl před druhým Ong-bakem jiného favorita, takže mě běsnění dívčí mlátičky v Čokoládě bez problémů uspokojilo. Pinkaew umí točit přehledné a choreograficky nápadité martial arts scény, a ačkoliv tady ho limitovaly schopnosti subtilní hlavní představitelky (v podstatě jen kope a kosti neláme), je na co se dívat. Závěrečný akrobatický boj na stěnách domu, pavlačích a poutačích je skvělý (v titulkových sekvencích pak uvidíte, že ti kaskadéři jsou šílenci, jelikož padají z několika pater rovnou na holou ulici). ()

Galerie (14)

Zajímavosti (8)

  • Jedno z nejtěžších zranění během natáčení utrpěla JeeJa Yanin. Během scény pod nízkou kovovou konstrukcí jí jeden z protivníků kopl do pravého oka, takže jej nemohla několik dní otevřít a natáčení muselo být na týden zastaveno. Natočený záběr byl použit v závěrečných titulcích. (Raztubyl)
  • Součástí přípravy JeeJi Yanin na natáčení bylo kromě tréninku bojových umění také naučit se autistickému chování. Sledovala proto filmy jako Rain Man a Forrest Gump, a navštěvovala ústavy pro autistické děti. (Raztubyl)
  • Po úspěchu prvního Ong-baku se zahraniční distributoři ptali Prachyi Pinkaewa, jestli nemá herečku, která by mohla hrát v podobném akčním filmu. Toho se Pinkaew chytl a začal někoho takového hledat. Dle jeho představ měla být mladá, s tmavší pokožkou, vypracovaným tělem a exotickým vzhledem. Měl v plánu film založit na sex appealu silné ale přesto ženské hlavní hrdinky, a doufal, že najde někoho jako je čínská herečka Zhang Ziyi. Později objevil Jeeju Yanin, která dle jeho slov nemá sex appeal vůbec žádný. Ve snaze tento „hendikep“ něčím kompenzovat se rozhodl založit film především na jejím bojovém umění. (Raztubyl)

Reklama

Reklama