Reklama

Reklama

Duch boje

  • Thajsko Chocolate (více)
Trailer 1

Nový film od tvůrců "Ong Bak"! Zen, která se narodila z lásky vraha Yakuzy a jedné nebezpečné krásky, je velmi zvláštní dívkou. Žije odřezána od světa a objeví v sobě vlastnost, která v kořenech změní její život. Tato obzvláštní vlastnost ji umožňuje okamžitě dokonale napodobit jakýkoliv bojovný pohyb, který uvidí. Mezitím dívčina matka onemocní rakovinou, ale přestože jim mnoho mužů dluží, nemají peněz na její léčení. Zen se rozhodne, že pomoci nově získaných schopností sežene peníze od dlužníků a zachrání nemocnou matku. Od této chvíle ji udržuje při životě jen jediná věc - boj. Přestože se narodila jako autistka, pomocí kousku čokolády se dokáže vymanit ze svého vnitřního světa a stát se zápasnicí bojového umění, jakou ještě svět nikdy neviděl. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (149)

Chen 

všechny recenze uživatele

Prvních pár bojových scén je poměrně rozpačitých a choreograficky nejsou až tak bombastické, aby se daly srovnávat s Ong Bak nebo Tom Yum Goong, ale finále stojí za to a dokazuje, že Jeeja Yanin by klidně mohla poměřit síly s Tonym Jaa. Sice by asi prohrála, ale Tonyho by to stálo hodně sil a bolestivých míst :)). A na Jeeja se mnohem lépe kouká :D ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Tvůrci akční mlátičky Ong-bak přinášejí další nadupaný nářez, tentokrát v ženském provedení. Opět se zde nehraje na příběh i když je tentokrát o dost zajímavější a silnější než tomu bylo v předchozích režisérových filmech. Hlavní je však opět akce a i když zde nebojuje Tony Jaa je se na co koukat. Hlavní hrdinka zvládá všechno co nám už dříve předvedl Tony ale v jejím provedení mi to přišlo zajímavejší. Přeci jen je rozdíl mezi nabušenym chlápkem a 40-ti kilovou holkou. Akce střídá akci a každá nová bitka přináší něco nového. A když už si myslíte, že vás nic nepřekvapí režisér vytasí závěrečnou 20-ti minutovou akci, rozdělenou do několika fází. Povedená bezmozková zábava. ()

Reklama

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem nečekal, jaká bomba z tohohle vzejde. Celou dobu jsem se nemohl ubránit srovnávání s dementním Ong Bakem a ve všem to vycházelo jako nebe a dudy. Děj tu je, a není na palici. Další klad byl Abe, toho mám moc rád, ale samozřejmě hlavní je hlavní holka a souboje. Ty už nejsou o rozbíjení hlav v detailních záběrech (Ong Bak), tentokrát jde opravdu o natočení souboje a ne dopadů ran. V druhé polovině skoro neustálá dokonalá akce prokládaná sem tam i vtipem. Vážně jsem netušil, že mi Čokoláda bude tak chutnat, ale chutná - a moc. ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Mal som dlhý komentár podrobne rozoberajúci film ale omylom som si ho zmazal, takže stručne. Super súboje. Super JeeJa, ktorá vyzerá o 10 rokov mladšia ako naozaj je. Choreografia po všetkých stránkach prepracovaná. Dej otrava. Lepší ako v Ong-bak, ale otravnejší. 4* za to bojové umenie, ktoré predvádza žena, čo poteší. ()

jondoe 

všechny recenze uživatele

Velmi dobry akcny film, ktory sa mi pacil ovela viac ako Ong-bak 2. Pribeh nie je nicim vynimocny a herecke kvality v tejto akcnej jazde radsej ani nehladajte, lebo tu jednoducho nie su. Scenar rovnako priblbly ako vo vacsine podobnych filmoch a na zaciatku som sa aj chvilku stracal v deji. Suboje a hlavne ten posledny su vsak neuveritelne nakrutene. Obdivujem vsetkych co v tychto perfektnych bitkach hrali. Ale moje tri hviezdicky patria hlavnej hrdinke. Je neuveritelne co dokazu mlade azijske deti a toto dievca je proste uzasne. Odporucam pozriet si aj kusok zo zaverecnych titulkov. Su tam naozaj ''podrene'' sceny. :-))) ()

Galerie (14)

Zajímavosti (8)

  • Po úspěchu prvního Ong-baku se zahraniční distributoři ptali Prachyi Pinkaewa, jestli nemá herečku, která by mohla hrát v podobném akčním filmu. Toho se Pinkaew chytl a začal někoho takového hledat. Dle jeho představ měla být mladá, s tmavší pokožkou, vypracovaným tělem a exotickým vzhledem. Měl v plánu film založit na sex appealu silné ale přesto ženské hlavní hrdinky, a doufal, že najde někoho jako je čínská herečka Zhang Ziyi. Později objevil Jeeju Yanin, která dle jeho slov nemá sex appeal vůbec žádný. Ve snaze tento „hendikep“ něčím kompenzovat se rozhodl založit film především na jejím bojovém umění. (Raztubyl)
  • Ve filmu se nepoužívaly žádné dráty k zavěšení herců při scénách na vysokých budovách a hlavní představitelka zvládla většinu kaskadérských scén sama. Není divu, že byla nejednou vážně zraněna při pádech z velké výšky nebo při rvačkách. (Chrustyn)
  • Součástí přípravy JeeJi Yanin na natáčení bylo kromě tréninku bojových umění také naučit se autistickému chování. Sledovala proto filmy jako Rain Man a Forrest Gump, a navštěvovala ústavy pro autistické děti. (Raztubyl)

Reklama

Reklama