Reklama

Reklama

Temné vzpomínky

  • Česko Vzpomínky pošetilce (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Kdysi úspěšná hollywoodská hvězda Joe Scott (Daniel Craig) tuší svůj konec v herní branži... Smrt Scottova nejlepšího kamaráda z dětství ho nutí bilancovat – na cestě z pohřbu se probírá vzpomínkami, což pořádně zahýbe s jeho zdánlivě neotřesitelným egem. (WarholsC)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

terunka003 

všechny recenze uživatele

Depresivní, nudné, o ničem, beze smyslu, zvrácené, divné. Dvě hvězdičky, tři hvězdičky, já vůbec netuším. Absolutně nevím o čem tento film vlastně je. O nějakém herci, který se věčně někde zfetuje, pije a vůbec je odporný. Nebo o jeho vracení se do minulosti, do dětských let, kdy objížděl sousedku, a byl "celej takovej zmatenej". O tom, jak vzpomínal na svého kamaráda, na rodinu, na Ruth. Bylo to šílený, depresivní. Tvrdá ale byla scéna s minou, to bylo opravdu ošklivé. Za to jako odplata za matčino chování, no, stejně to bylo kruté. Daniel Craig zde moc nevynikal. Svými vousy a pronikavě nepřirozenýma modrýma očima působil opravdu slizce. Film není vhodný pro unavené smutné lidi. ()

IMPAIRED 

všechny recenze uživatele

Pokud jsem se nad tím správně zahloubal, a já věřím že ano, vůbec tam nešlo o jeho současnou mizernou situaci ani o to, že se vracel do svého mládí ve vzpomínkách, a ani o překonávání emocionálních problému s návratem domu. Bylo to prostě jen o jeho vztahu k Ruth. Celý ten film scénu po scéně ladil diváka do přesně té nálady, aby správně vstřebal poslední dvě minuty. ()

Reklama

Freemind 

všechny recenze uživatele

Čekali jste někdy na dvě hodiny na vlak a pak jste zjistili, že Vám už dávno odjel z jiného nástupiště a nic jiného už dnes nepojede? Asi takhle jsem se cítil, když najely titulky. Měl to být krásný, dojemný film s melancholickou atmosférou ... Ano, kamera, zvuk, střih, hudba, vše bylo krásné - ale jen někdy. Sametově jemné záběry byly šité režnou nití, hudba byla namíchána dost necitlivě (a to nemluvím o sprosté vykrádačce Thomase Newmana!). Herci byli přímo skvělí, ale většinou ani neměli co hrát. Stále jsem čekal na TO něco, co mě posadí na zadek, na okamžik, kdy flashbacky najednou vynesou na povrch nějakou pravdu, dojde ke zlomu ... a pak konec a titulky a nic. Bolestně promarněná příležitost, za což nese vinu především nezkušený režisér, který si myslel, že stačí do rozbředlého těsta scénáře vtlačit několik klipových rozinek. ()

EKLEKTIK 

všechny recenze uživatele

"Tvoje spokojenost mě nezajímá, jenom moje." Už ze synopse tohoto dramatu je jasné, že se děj filmu bude zajímat pouze o životní problémy hlavního hrdiny, že to ale budou takové problémy, které mě absolutně nebudou zajímat, to jsem teda nečekal. Jedinou zajímavou scénou, nacházející se v tomto zdlouhavém snímku, tak bezesporu bude ta u moře s podvodní minou. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tak nám Daniel Craig trošičku zabilancoval svou kariéru. Joe Scott je povadlá filmová hvězda, která jednoho dalšího nepovedeného dne zavzpomíná na své dětství a na důvody, které jej vedly k odchozu z domova. Co se týče dějové linie Před 25 lety, odvážné erotické scény v ní mě připomněly Předčítače. Opět zde vystupuje zkušená učitelka sexu, které nedělá sebemenší problém se odhalit. Celé to ovšem spěje k nevyhnutelné tragédii. Celý film zdobí povedený soundtrack. Písnička skupiny Roxy Music mi bude znít ještě hodně dlouho. Sečteno podtrženo: povedené drama s překvapivě výborným Craigem. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (3)

  • Farma zobrazená vo filme už neexistuje. V roku 2012 bola prestavaná novými domami a hospodárskymi budovami. (Arsenal83)
  • Úvodní píseň "If There Is Something" od Roxy Music je původně šest minut dlouhá. Ve filmu je však o minutu a čtyřicet vteřin zkrácena. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Jižní Africe a Anglii. (Terva)

Reklama

Reklama