foto

James D'Arcy

  • nar. 24.8.1975 (41 let)
    Londýn, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

„Existuje mnoho lidí, které obdivuji a respektuji, ale nemusím být nutně jako oni. Jsem dostačně šťastně sám sebou.“

Tento 191 centimetrů vysoký uhrančivý Brit se narodil roku 1975, 24. srpna v Londýně pod jménem Simon D’Arcy a k herectví se dostal vlastně náhodou. Po studiích na Christ’s Hospital v Anglii odjel do Austrálie, kde rok pracoval na škole v Perthu na dramatickém oddělení. Tam ho začalo herectví zajímat, takže po návratu do Londýna se přihlásil na školu herectví. Absolvoval tříletý kurz na LAMBDA. V den svojí promoce zapomněl svůj diplom v autobuse a potom se již mohl vrhnout po hlavě do herecké činnosti.

Začal v televizi malými rolemi v seriálech NĚMÝ SVĚDEK a DALZIEL A PASCOE. Zahrál si v televizní verzi Canterburského strašidla. V dramatu popisujícím jednu z nejkravějších bitev v historii lidstva – bitvu na řece Sommě, ZÁKOP (1999) si vedle Daniela Craiga nebo Cilliana Murphyho zahrál jednoho z vojáků uvězněných uprostřed špíny, hrůzy a smrti. V SHERLOCKU HOLMESOVI: PŘÍPAD ZLA (2002) si zahrál právě mladého Sherlocka, který se utká s ďábelským profesorem Moriartim a také pozná svého pozdějšího přítele na život a na smrt – doktora Watsona. K hollywoodskému mámidlu slávy a peněz přičichl filmem MASTER AND COMMANDER: ODVRÁCENÁ STRANA SVĚTA (2003), kde se po boku Russela Crowa a Paula Bettanyho se na lodi Jejího Veličenstva Surprise vydal po francouzském korzárovi a jeho nepolapitelné fregatě. Zahrál si také například v hororových snímcích VYMÍTAČ ĎÁBLA: ZROZENÍ, AMERICKÁ KLETBA nebo OBĚŤ: LOVEC KRVE. Mezi důležitou část jeho práce ale stále patří účast v britských televizních dramatech nebo literárních adaptacích, zahrál si jak v detektivní adaptaci podle Agathy Christie ZÁHADA MODRÉHO EXPRESU, kde vyšetřuje Hercule Poirot vraždu ve vlaku, i v NENÍ KOUŘE BEZ OHÝNKU, kde se zase na zoubek vyděračským dopisům a zlu, jež způsobí, dívá slečna Marplová. Co se týče divadla, hrál roli Gavestona v Edwardu II. v divadlu Crucible v Sheffieldu. Za tuto roli byl nominován na Cenu Iana Charlesova.

„Důvod, proč jsem se stal hercem, je to, že nechci hrát po zbytek života jenom mě a vydělávat na tom peníze. Jsem zvědavý právě na to, jak rozdílný jako herec můžu být.“

Dagmar "Morien" Pokorná

Herecká filmografie

Filmy

2017 Enemy of Man
Sněhulák
2016 Gernika
2015 Jupiter vychází
Poslední přežije
2014 Falešní poldové
2013 Filosofové
2012 Atlas mraků
Domino Effect, The
Hitchcock
In Their Skin
Making of a Lady, The (TV film)
Noc v letadle
2011 Čas hrdinů
Screwed
To petagma tou kyknou
W.E.
2009 Virtuality (TV film)
V srdci bouře: Churchill ve válce (TV film)
2008 Commander, The: Abduction (TV film)
Temné vzpomínky
2007 Mansfieldské panství (TV film)
Oběť: Lovec krve
Případy inspektora Lynleyho: Poznej svého nepřítele (TV film)
Them (TV film)
2006 Slečna Marplová: Není kouře bez ohýnku (TV film)
2005 Americká kletba
2004 Vymítač ďábla: Zrození
2003 Láska a .
Master & Commander: Odvrácená strana světa
2002 Dokonalý pár (TV film)
Sherlock Holmes: Případ zla (TV film)
Sir Gawain and the Green Knight (TV film)
2001 Life and Adventures of Nicholas Nickleby, The (TV film)
Vykradači hrobek
1999 Velký blázinec v malém hotelu
Zákop
1998 Hiccup
Norman Ormal: A Very Political Turtle (TV film)
1997 Bribery and Corruption (TV film)
Canterville Ghost, The (TV film)
Oscar Wilde
The Ice House (TV film)
1996 Dalziel and Pascoe: An Advancement of Learning (TV film)

TV seriály

2016 Agent Carter (TV seriál)
Hollywood Ending (S02E10)
A Little Song and Dance (S02E09)
The Edge of Mystery (S02E08)
další epizody (10)
2015 Agent Carter (TV seriál)
Valediction (S01E08)
SNAFU (S01E07)
A Sin to Err (S01E06)
další epizody (8)
Broadchurch (TV seriál)
Episode #2.8 (S02E08)
Episode #2.7 (S02E07)
Episode #2.6 (S02E06)
další epizody (8)
2014 Those Who Kill (TV seriál)
2007 Fallen Angel (TV seriál)
Tajný deník call girl (TV seriál)
2006 Battle for Rome, The (TV seriál)
2005 Hercule Poirot (TV seriál)
Záhada modrého expresu (S10E01)
2004 Slečna Marplová (TV seriál)
2003 P.O.W. (TV seriál)
2001 Rebel Heart (TV seriál)
1997 A Dance to the Music of Time (TV seriál)
The History of Tom Jones, a Foundling (TV seriál)

Dokumentární

2006 Behind the Scenes: Agatha Christie's Poirot (TV film)
2004 Essential Poems for Christmas (TV film)

Režijní filmografie

Filmy

2016 Chicken/Egg

Scenáristická filmografie

Filmy

2016 Chicken/Egg

Producentská filmografie

Filmy

2016 Chicken/Egg

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace