Reklama

Reklama

Pánský večírek

(divadelní záznam)
Povídkový
Československo, 1970, 40 min

Obsahy(1)

Miloslav Šimek a Jiří Grossmann v záznamu legendárního představení pražského divadla Semafor. V Pánském večírku, jak je představení nazváno, vystoupí mimo těchto vynikajících komiků také další členové divadelního souboru, například zpěvák Pavel Bobek, František Ringo Čech a další. Nebudou chybět nestárnoucí scénky a písničky a proto je jisté, že se u svých obrazovek budete bavit tak skvěle, jako diváci v hledišti Semaforu v roce 1970. (Česká televize)

(více)

Recenze (19)

Peabody 

všechny recenze uživatele

Když pro mne šimek a Grossman bez těch děvenek co tam pobíhaly jsou o 2 hvězdy dole, Ringo to fakt nezachrání, i když ženských převleků na sebe nalepí dostatek a ještě sólově zpívá, ale to je taky nanic. Myšlenka pánského večírku je prostě mimo (sice tu neprudí Uršula Kluková, což hodnotím jako plus), ale pro mne MIluška Voborníková, Zuzana Buriánová a další ominisukňované ozdoby musí být. ()

PetrJulian 

všechny recenze uživatele

Je mi líto, ale o jedno procento snižuji zdejší nesmyslně vysoké hodnocení. Tohle je s odstupem času jedna z největších ostud dvojice Š+G. Zasmál, či spíše pousmál, jsem se snad jen dvakrát. Bobek vyhrávající na svůj nos byl ovšem nejtrapnější postavou. Být přítomný na takovémto představení, tak buď bych musel během něj odejít z divadla nebo bych aktéry na konci vypískal. Jako že jsem to nikdy neudělal, tady by si nic jiného nezasloužili. ()

Reklama

pursulus 

všechny recenze uživatele

Malounko k historii českého žertéřství.¬         Miloslav Šimek, Jiří Grossmann a František Ringo Čech jsou pro mne druhořadí komici; to neznamená, že jsou špatní — to bych je označil za komiky třetiřadé (mezi které řadím na příklad Luďka Sobotu či Jiřího Krampola). Nejsou pouze tak dobří, aby jejich humor byl něčím více než pouhou snůškou více či méně bláznivých a původních nápadů občas s přesahem do politiky či obecného lidství.¬                 Jiří Suchý, do dnes ředitel divadla Semafor — ve kterém v 70. rocích min. stor. hostovali zmínění Šimek, Grossman, Čech, Sobota i Krampol — měl spolu s Jiřím Šlitrem komornější, intelektuálnější humor, který ke konci 60. roků min. stor. oceňovali jak pražští vysokoškoláci, tak i jiní intelektuálové zvláště mladších ročníků. Jejich snahy neoceňuji výše, nad humor Šimka a spol., neboť shledávám v oněch pouze jiný způsob uchopení satiry a žertu.¬                 Mezi opravdové velikány divadelního humoru řadím pouze trojici Jiří Voskovec, Jan Werich, Miroslav Horníček; můj rozhled je ovšem velice omezený, obeznámen jsouc pouze s nejznámějšími jmény divadelní scaeny humorové. Přes to, nechť mi tři v posled uvedená jména jsou příkladem kombinačního humoru s přesahem do sfaery aktuální politiky i lidství obecně, zároveň s hříčkami a rozpustilostmi, té nejvyšší kvality. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+2* Vystoupení Šimka a Grossmanna znám dlouhou dobu z audio nahrávek a tak jsem neváhal se podívat kromě Návštěvních dnů i na Pánský večírek. Bez jejich slavných povídek to nemělo takovou gradaci a tak je to jen na 2 hvězdičky. [ PŘÍBĚH: X /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Pánský večírek mi doteraz unikal a keď som si ho pozrel, nadobudol som pocit, že to ani taká škoda nebola. Je výrazne horší ako ich ostatné predstavenia. Neviem, či to spôsobila dočasná tvorivá indispozícia, chýbajúce ženy na javisku alebo spoluherci, z ktorých si honorár zaslúžil iba František Ringo Čech. Povesti dvojice Š+G toto predstavenie neublížilo, takže ostávajú pre mňa špičkovými komikmi, ale nehodlám sa preto podieľať na nadhodnocovaní každého ich diela. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama